Vanaf dit jaar zijn er op zo’n dertig Natuurkampeerterreinen een paar plekken ingericht speciaal voor hangmatkampeerders. Hier kun je je bedje spannen tussen bomen die voldoen aan de voorwaarden voor een goede “hangplek”.

Als je gaat overnachten in een hang­mat ervaar je een bijzonder gevoel van vrijheid. ‘Zwevend tussen de bomen en kijkend naar de sterren­hemel voel je je echt verbonden met de natuur’, vertelt ervaren hanger Jo­han. ‘Je komt het dichtst in de buurt van wildkamperen, maar dan legaal.’

Image

Voor rondtrekkende fietsers en wandelaars is het ideaal om je tent te vervangen voor een hangmat als slaapplek. Je bepakking is licht en comfortabel, mits je de juiste materialen hebt. Je slaapplek is binnen mum van tijd opgebouwd en ook weer afgebroken. Een bijkomend voordeel is dat je de ondergrond intact laat, waardoor het gras kan blijven ademen. En bovendien lig je nooit meer op een verloren dennen­appel of een aflopend stukje grond.

Schuilt er een avonturier in jou? Ga dan eens hangmatkamperen en ge­niet van een onvergetelijke ervaring!

BEKIJK TERREINEN

Image