Image

Vlog: Bijzonder natuurbeheer op It Dreamlân

Over kruidenrijk grasland, insecten en vogels

In het Friese Kollumerpomp vind je Natuurkampeerterrein It Dreamlân. Hier hebben de eigenaren de natuur een handje geholpen door het kruidenrijke grasland terug te brengen. Niet alleen komen hier meer insecten op af, de vogels profiteren ook. Natuurvlogger Youri brengt een bezoek en vertelt over dit bijzondere natuurbeheer.

Kamperen op It Dreamlân

Wil jij dit natuurbeheer met eigen ogen zien? Kom dan kamperen op It Dreamlân! Dit terrein ligt op een Friese terp met wild gras en weidebloemen, grenzend aan de meanderende Dwarsreid. Er zijn drie velden: een knus terrein tussen de bomen met schaduw, de open terp met zon en weids uitzicht, en een trekkersveld. Kinderen vermaken zich hier met skelters, pingpong, een natuurlijke waterspeelplaats en speeltuin.