Image

Nachtvlinders op Natuurkampeerterreinen

Sluit aan bij de Nachtvlinderbelevenis van bioloog Kees

De peper-en-zoutvlinder, de oranje wortelboorder en het rozenblaadje. Het zijn alle drie nachtvlinders. Bioloog Kees Boele van Natuurpresentaties vertelt je over deze bijzondere nachtbeestjes tijdens de Nachtvlinderbelevenis op verschillende Natuurkampeerterreinen.

Neem zelf je stoel mee en schuif in het donker aan rond het vlinderdoek. Dan is het wachten op wat er voorbij komt aan bijzondere en verrassend kleurrijke nachtvlinders. Kees Boele vertelt je er alles over.

Wim en Ali waren bij de Nachtvlinderbelevenis op Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburger: ‘Het veldje bij de paardenstal zat vol met liefhebbers aan wie Kees een boekje opendeed over vlinders. Wow, zeiden we om 23.30 uur, wát interessant. In woord en beeld, en meer nog in natura onder de kwiklamp, praatte Kees ons hoofd vol met weetjes over nachtvlinders.’

Kees’ Natuurpresentatie over nachtvlinders kun je nog bijwonen op 10 augustus op De Bekhofschans en op 20 augustus op De Duiventoren.