Image

Kom deze zomer hier kamperen

De zomervakantie is in volle gang. Heb jij nog geen kampeerbestemming gevonden? Op deze Natuurkampeerterreinen kun je nog terecht!

Drenthe

Borger (DR): dit terrein ligt ver weg van de bewoonde wereld, je kampeert er beschut tussen de Dougglassparren. Vanaf het terrein loop je zo het bos in, ideaal voor kleine huttenbouwers. Hier kun je terecht met alle kampeermiddelen (56 plaatsen).

De Kijl (DR): op dit terrein (68 plekken) in Drenthe vind je ruime kampeerplaatsen midden in de natuur en met modern sanitair zoals een familiedouche. Het terrein ligt in boswachterij Sleenerzand, met bos, vennetjes en heidevelden. Al fietsend ontdek je hunebedden, grafheuvels en meer. Deze zomer is er nog plek.

Lheederzand (DR): hier sta je onder de bomen; de grenzen van het ruime, heuvelachtige terrein (44 plekken) zijn bijna niet te zien. Op heldere avonden geniet je bij het kampvuur van een hemel vol sterren. Kom deze zomer kamperen.

Oude Willem (DR): bij warm weer sta je heerlijk beschut in het midden van dit terrein (22 plaatsen) in de schaduw van de eiken en berken. Een ideale uitvalsbasis voor fiets- en wandelliefhebbers. Je bent midden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold met uitgestrekte bossen, duinen en langs vennen.

Groningen

Robersum (GR): 40 plekken, verdeeld over verschillende veldjes met elk een eigen karakter. Vuurpotten zijn beschikbaar voor een kampvuur op de eigen plaats. Nog veel plek deze zomer!

Friesland

Het Oosterse Veld (FR): dit is een intiem, sfeervol en beschut terrein (10 plekken). Vind een kampeerplaats in de schaduw of juist in de zon. Er is een gezellige leesruimte met boeken en spelletjes. Deze zomer is hier nog voldoende plek.

Flevoland

De Veenkuil (FL): kinderen vervelen zich hier geen minuut. Water, een groot grasveld omringd door bomen; dit terrein (40 plaatsen) ligt bij de Kuinderplas en in de buurt van De Weerribben en er is nog plek deze zomer.

Noord-Brabant

Vogelenzang (NB): tussen struweelhagen en vlechtheggen ligt in de boomgaard het kampeerterrein (25 plekken), verdeeld over 4 veldjes. Je bent hier deze zomer welkom met je tent, caravan, camper of vouwwagen.

De Maasakker (NB): een heerlijk terrein (15 plekken) voor tentkampeerders. ’s Avonds is het genieten bij het kampvuur. In augustus is er nog ruimte. Trekkers zijn altijd welkom (bij voorkeur wel eerst even bellen of mailen).

Leenderbos (NB): in het Leenderbos vind je dit terrein (21 plekken) met ruime plekken met vrij uitzicht en volop privacy. Eromheen vind je een afwisselend natuurgebied met prachtige vennen, zandverstuivingen en uitgestrekt bos. Je fietst zo naar België.

Gelderland

Landgoed Old Putten (GD): beschutte, kindvriendelijke kampeervelden (30 plekken) omringd door oude bomen. Vuurschaal- en fietsverhuur, zomeractiviteiten en verse broodjes. Ook hier is nog voldoende plek.

Nieuwe Buyl (GD): in de Achterhoek ligt dit gezellige terrein met 30 ruime plekken, omgeven door een houtsingel met doorkijkjes over het weidse landschap. Nog veel plek deze zomer!

De Vrolijk (GD): 26 plekken, gelegen in het bos. Vanaf je kampeerplek heb je vrij uitzicht. Er is een speelbos voor de kinderen en vanaf het terrein kun je prachtig fietsen en wandelen. Nog veel plek deze zomer.

Drie (GD): op een open plek midden in het bos vind je dit kampeerterrein (43 plekken). Hier vind je ruime plaatsen voor alle kampeermiddelen en je loopt zo het Speulderbos in met haar dansende bomen. Er is nog plek!

Groesbeek (GD): kies een plek op het grasveld of op glooiende terrein (28 plekken) tussen de bomen. Het glooiende landschap biedt mooie uitkijkpunten (en laat je al fietsend of wandelend zo nu en dan goed werken). Voor kinderen is het nabijgelegen speelbos een aanrader.

Overijssel

Landgoed De Oldenhof (OV): dit is een gezellig en klein kampeerterrein met 22 kampeerplekken op een prachtig landgoed met een rijke historie. Nog veel plek deze zomer!

Twilhaar (OV): een heerlijk rustig terrein (30 plaatsen) met zeer ruime kampeerplekken. Hier ben je met elk kampeermiddel, ook met de hangmat, welkom. Nog veel plek deze zomer.

De Wolfskuil (OV): kom kamperen met een groep (vanaf 15 personen)! In augustus en september kun je nog terecht op groepskampeerveld De Beuk, waar al slaaptenten staan, en op het veld De Den, waar je je eigen tenten opzet.

Het Rhanerveld (OV): dit terrein telt 30 kampeerplekken en heeft veel natuurlijke beplanting en ruimte. Kinderen vermaken zich hier goed en honden zijn er welkom. Nog veel plek deze zomer!

De Meene (OV): dit Twentse terrein telt 9 kampeerplaatsen en is uitermate geschikt voor wandelaars en fietsers, maar ook met een kleine caravan of een kampeerbusje ben je hier welkom. Kom hier nu met je tent kamperen of vanaf 25 juli met je caravan.

De Klashorst (OV): in het Overijssels Vechtdal ligt dit terrein (75 plaatsen) met beschutte plekken tussen eiken en berken, en ook open plekken rondom een mooie natuurvijver. In juli en augustus zijn er nog voldoende kampeerplaatsen vrij, met en zonder stroom.

De Rietkraag (OV): zoek je een prachtig Natuurkampeerterrein met veel wandel- en fietsroutes in de omgeving en waar de kinderen zich uitstekend vermaken? Kom kamperen op De Rietkraag, waar in de zomer nog voldoende plekjes vrij zijn.

Dassenburcht (OV): in boswachterij Staphorst vind je dit terrein (32 plaatsen) met unieke kampeerplekken. Sta je liever beschut tussen struiken en bomen? Of liever aan een groter veld (leuk voor kinderen, want in het midden kun je spelen. Het wandelpad leidt je naar zwemplas De Zwarte Dennen en de start van diverse wandelroutes.

Zeeland

De Kamperhoek (ZL): hier kampeer je in een ruim opgezette Zeeuwse wei of op het kleinere veldje, onder de bomen. Dit terrein is ideaal voor jonge gezinnen. Er zijn dieren en speelplekken én uitgebreid sanitair met familiedouche. Deze zomer is er nog plek.

Limburg

Raayerhof (LB): dit kampeerterrein (49 plekken) bestaat uit vier veldjes met schaduw en één met uitzicht. Een goede uitvalsbasis om de omgeving per fiets of voet te ontdekken. Deze zomer is hier nog voldoende plek.

Wega (LB): gastvrij en sfeervol terrein (58 plekken), geheel besloten en met zeer ruime plaatsen. Voor kinderen is er een zandbak, waterpomp, schommel en speelbos. Ook kun je hier verse broodjes en streekproducten kopen. Vanaf 10 augustus is hier weer veel ruimte!

Frankrijk

Les Vernelles (FR): zin om te kamperen op een prachtig terrein in het midden van Frankrijk? Na 30 juli is er nog veel plek op Les Vernelles (12 kampeerplekken). Geniet van de Franse zon!

La Buse (FR): nog zo’n mooi terrein in Frankrijk: gelegen in de Auvergne, in een bergachtig gebied met bos, landerijen, beekjes en (boeren)gehuchten. 9 kampeerplaatsen, nog veel plek deze zomer.

Kijk hier voor alle Natuurkampeerterreinen

Wil je nog even verder kijken? In onze terreinzoeker staan alle terreinen in Nederland en Frankrijk. Vind de plek die bij jou past!