Image

Van wandelspeciaalzaak tot Natuurkampeerterrein

Dit is het eerste seizoen van Pluk de Dag in Doetinchem (GD) als erkend Natuurkampeerterrein. Eigenaren Monica en Dennie stellen zich voor en vertellen hoe zij het roer omgooiden en een Natuurkampeerterrein begonnen. ‘Wij hebben elke dag het gevoel dat het weekend is.’

Jarenlang hadden Monica en Dennie een wandelspeciaalzaak in Zoetermeer. Het liep goed en ze hadden een grote, vaste klantenkring. Maar toch was het tijd voor iets nieuws, een andere uitdaging. Na een zoektocht streken ze samen met hun twee dochters neer in de Achterhoek en namen daar een kampeerterrein over.

Een kampeerterrein starten

Dat lijkt een grote stap, maar eigenlijk valt het wel mee, vertelt het stel. ‘We hadden het gevoel dat onze winkel af was. Daarom gingen we op zoek naar een nieuwe uitdaging. Wij kamperen zelf graag en het voelde dan ook als een logische stap om zelf een kampeerterrein te starten. Toen wisten we ook al dat het een Natuurkampeerterrein moest worden. Natuurkampeerders houden van rust, ruimte en natuur, op die mensen willen we ons richten.’

Monica en Dennie bekeken verschillende plekken en kampeerterreinen, toen dit op hun pad kwam. Het ging om een bestaande camping op Landgoed Slangenburg in Doetinchem. ‘Het heeft best wat voordelen om een bestaand terrein over te nemen. Zo is er al begroeiing en beplanting. De vorige eigenaren hebben dat heel speels gedaan, waardoor het terrein een bijzondere inrichting heeft.’

Voor sommige vaste gasten was de overname wel even slikken. ‘We zijn gestopt met de seizoensplekken en hebben natuurlijk onze stempel op het terrein gedrukt. Toch zien we dat de meeste oude gasten erg nieuwsgierig zijn naar ons Natuurkampeerterrein. Sommigen hebben zelfs al een Natuurkampeerkaart aangeschaft!’

Image

Van veters tot wandelsokken

De wandelspeciaalzaak hebben Monica en Dennie niet helemaal achter zich gelaten. Pluk de Dag is namelijk een wandelcamping, de enige in Nederland. Wat dat inhoudt? ‘Wij kunnen je helpen met allerlei problemen die je ondervindt tijdens het wandelen. Zitten je schoenen niet lekker, dan kijken we naar de drukpunten op je voet of stellen bij met de veters. We kunnen je schoenen een wellnessbeurt geven en verkopen speciale wandelsokken.’

Wandelaars op doorreis kunnen ook gebruik maken van de relaxruimte. ‘Die hebben we, al zeggen we het zelf, heel mooi ingericht. Hier kun je opwarmen tijdens een koude avond of opdrogen bij regen. Ook is het natuurlijk fijn om daar na een lange wandeling te gaan zitten.’

In de omgeving vind je Landgoed Slangenburg en het Pieterpad. Met andere woorden: je kunt er goed wandelen. ‘Wij richten ons op kampeerders die van wandelen houden en van wandelaars die van kamperen houden’, vertellen Monica en Dennie. Natuurlijk zijn andere kampeerders ook welkom: ‘Je kunt de omgeving ook fietsend ontdekken. We kunnen best een band oppompen, maar onze specialiteit ligt bij het wandelen. Daar helpen we je graag mee.’

Positieve instelling

Pluk de Dag ging begin maart open. Die eerste maanden kenden best wat hobbels. Het weer zat niet mee: het regende veel en sommige kampeerplekken waren te nat om te verhuren. Toch blijft het stel positief: ‘We klagen niet. We konden open blijven en werden er juist heel creatief van. De komende tijd gaan we aan de slag met weersbestendig maken van ons terrein.’

De naam Pluk de Dag is niet voor niets gekozen, het past bij de positieve instelling van Dennie en Monica. ‘We maken lange dagen, maar krijgen er energie van. We zijn omgeven met kampeerders die vakantievieren. Eigenlijk hebben we elke dag het gevoel dat het weekend is.’

Kom je kamperen op Pluk de Dag?

Op de terreinpagina vind je alle informatie