Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Inspectieseizoen 2016

Geplaatst op 28 april 2015

Ook voor dit jaar (2016) is de inspectiemodule hier en daar weer iets aangepast, maar daar zult u weinig van merken, of het zal voor zich spreken.

Kijkt u vooral even bij de downloads, voor alle (deels gewijzigde) Richtlijnen en nieuwe inspectieformulieren, die natuurlijk digitaal in de inspectiemodule staan, maar die u wellicht ook wilt uitprinten om mee te nemen naar de locatie.

Tip: print van ieder type – NKT, GNKT en TH –  1 inspectieformulier uit en plastificeer het. Zo kunt u de punten op iedere locatie doorlopen, en alleen de afwijkingen noteren op uw kladblok. (En thuis in de digitale inspectiemodule verwerken.) Scheelt papier!

Een paar belangrijke zaken die wij nog even onder uw aandacht willen brengen, voor een goede voorbereiding en inspectie dit seizoen:

Trekkershutten

Zie de Richtlijnen van de Trekkershutten bij de downloads (gewijzigd).

Zoals u weet, zijn in 2015 de Richtlijnen van de Trekkershutten verruimd. Hiermee heeft de ondernemer meer flexibiliteit en keuzemogelijkheid gekregen, en de bezoeker van Trekkershutten meer variatie en beleving.

Er zijn nog steeds gecategoriseerde Trekkershutten (Standaard, Plus, Comfort, Vlaams, Trek-in, Trek-in Junior – en per december de Standard Pod, Family Pod, Mega Pod en Mega+ Pod), maar daarnaast is er ook de algemene categorie ‘Trekkershut’ zonder verdere type aanduiding, voor houten hutten die aan de basis Richtlijnen voldoen, maar niet tot één van bovengenoemde typen behoren. Denk hierbij aan boomhutten, woodlogdes, wijnvaten e.d., of blokhutten die afwijken van de oorspronkelijke typen, doordat ze groter of kleiner zijn, openslaande deuren of meer/grotere ramen hebben, voor 2 in plaats van 4 personen zijn enz.

Nieuwe hutten worden door bureau beoordeeld, aan de hand van foto’s en/of een locatie bezoek. Vóór zo’n bezoek, kan er sprake zijn van een voorlopige erkenning. (De hut is dan op basis van andere informatie – b.v. tekeningen/foto’s verstrekt door de locatie – beoordeeld en voorlopig erkend en op de website opgenomen.)

Nieuwe locaties worden in beginsel pas per het tweede jaar geïnspecteerd. Nieuwe hutten op bestaande locaties lopen mee in de reguliere inspecties dus kunt u wel al eerder tegenkomen.

Heeft een Trekkershut die u keurt een naam/nummer, en staat dit nog niet in de inspectiemodule, wilt u naam/nummer dan zelf toevoegen? (helemaal rechts naast het type hut, zie het daarvoor bestemde invulvakje) Dat zou fijn zijn, hartelijk dank!

  • Gevelbordje Trekkershutten

Sinds twee jaar hebben we een nieuw gevelbordje (transparant). Helaas hangen nog op veel plaatsen de oude witte bordjes met het oude STN logo, welke niet meer voldoen. Dit is ook zo opgenomen op het inspectieformulier.

Graag dit seizoen, zoals afgesproken, een sticker met het nieuwe logo over het oude logo plakken. (Stickers worden door ons ter beschikking gesteld.)

  • Inventarisbordje Trekkershutten

Wij verstrekken voor nieuwe hutten geen inventarisbordjes meer. (Omdat de ondernemer meer flexibiliteit heeft in wat hij wel/niet aanbiedt.) De ondernemer kan een sjabloon downloaden op ons beheerdersportal, of kan zelf iets vervaardigen en ophangen (of neerleggen). Het oude inventarisbordje – waarop nog een oud logo STN staat – voldoet niet meer. Dit is ook zo opgenomen op het inspectieformulier.

Natuurkampeerterreinen

Zie de Richtlijnen van de Natuurkampeerterreinen bij de downloads. (Geen wijzigingen.)

Ook dit jaar vinden wij het belangrijk dat gecontroleerd wordt op de (naleving) van de Richtlijn met betrekking tot de  Natuurkampeerkaart. Deze is voor alle gasten verplicht, ook voor gasten in Trekkershutten en ingerichte tenten. Neem dit dus zeker mee in jullie inspecties, steekproefgewijs aan kampeerders vragen of ze in het bezit zijn van de kaart.

Op alle Natuurkampeerterreinen is Het Groene Boekje verkrijgbaar, met uitzondering van de Staatsbosbeheer terreinen. Hebben kampeerders op deze terreinen nog geen Natuurkampeerkaart, hebben ze die (als het goed is) wel besteld, bij hun reservering thuis, of bij aankomst bij de zuil. De bestelling staat op de factuur/bon die kampeerder ook moet kunnen tonen aan de boswachter/beheerder (of aan het kampeermiddel hangen). Met deze bon kunnen kampeerders ook naar andere Natuurkampeerterreinen toe, dus het is als het ware een (tijdelijk) vervangende Natuurkampeerkaart. Het bestelde Groene Boekje wordt vanaf ons bureau nagestuurd (Staatsbosbeheer stuurt ons wekelijks de bestellijsten).

GroepsNatuurkampeerterreinen

Zie de Richtlijnen van de GroepsNatuurkampeerterreinen bij de downloads (gewijzigd).

Per 2016 is de Natuurkampeerkaart niet meer verplicht op een GroepsNatuurkampeerterreinen. Een groep betaalt een natuurbijdrage (het zgn. ‘tientje voor de natuur’) aan de beheerder, de beheerder draagt dit aan het einde van het jaar af aan De Groene Koepel.

Wel blijft het belangrijk dat kampeerders op GroepsNatuurkampeerterreinen  attent worden gemaakt op de mogelijkheden om individueel te kamperen op de Natuurkampeerterreinen. Hiervoor krijgt de beheerder van een GroepsNatuurkampeerterrein b.v. het netwerkbord om op te hangen. Het is ook toegestaan (maar niet verplicht) om Het Groene Boekje te verkopen.

Een goed inspectieseizoen 2016 gewenst!