Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Overnachtingscijfers

Geplaatst op 31 augustus 2015

tent

Hoewel de zomer al weer bijna voorbij is, informeren we u graag nog over de overnachtingscijfers van dit voorjaar ten opzichte van voorjaar 2014. We hebben gekeken naar april t/m juni en konden hierbij de cijfers van 81 Natuurkampeerterreinen met elkaar vergelijken. Het totaal aantal kampeerplekken op deze 81 terreinen bedraag 2650 plekken.

We hebben (op deze 81 terreinen) totaal 4348 overnachtingen minder dan vorig jaar:

2015      : 124.253 overnachtingen            aantal overnachtingen per kampeerplek 47
2014      : 128.601 overnachtingen            aantal overnachtingen per kampeerplek 49

Van de 81 terreinen hebben er 50 minder overnachtingen gehad dit voorjaar, en 31 juist meer overnachtingen. Het is belangrijk te vermelden dat 1 Natuurkampeerterrein in deze periode 4746 minder overnachtingen had in deze periode. Als we dit terrein uit de vergelijking halen, dan zijn de overnachtingscijfers in april t/m juni in 2015 nagenoeg gelijk aan die in dezelfde periode in 2014.

Het voorjaar was dit jaar vrij wisselvallig en fris. Over het hoogseizoen hebben we al veel positieve geluiden van diverse beheerders gehoord over de bezetting. Begin oktober kunnen we u berichten over de overnachtingscijfers t/m eind augustus. Hiermee zullen we een beter beeld hebben van hoe het seizoen 2015 is verlopen.