Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter

Deel dit bericht

Nieuwe meerdaagse fietsroute langs Natuurkampeerterreinen in Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden

Geplaatst op 1 juni 2017

Voor wie graag meerdaagse fietstochten maakt met een tentje achterop is er een nieuwe fietsroute: de Natuurkampeerroute Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden. De route voert langs zes Natuurkampeerterreinen en is de vijfde in de serie Natuurkampeerroutes die zijn ontwikkeld door Stichting De Groene Koepel in samenwerking met Stichting Landelijk Fietsplatform.

Fietsroute Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden
Water staat centraal in deze meerdaagse fietsroute langs Natuurkampeerterreinen in Zeeland en Zuid-Holland. Je fietst over alle schiereilanden in het gebied, met brede stranden, uitgestrekte polders en onverwachte kreken en welen. De zee is nooit ver weg. De route is gemaakt op basis van het knooppuntennetwerk en begint en eindigt bij Station Bergen op Zoom. Maar je kunt op elk gewenst punt starten en eindigen. In de routefolder is extra informatie opgenomen over de cultuurhistorie rond een aantal Natuurkampeerterreinen.

Let op: twee versies
Er zijn twee versies van deze route: een zomerversie (tussen 9 juli en 30 augustus) en een versie voor buiten deze periode, voor wanneer de veerpont tussen Perkpolder en Hansweert (Kruiningen) niet vaart. In dat laatste geval maak je een rondje door Zeeuws-Vlaanderen en ga je met dezelfde veerboot terug naar Zuid-Beveland.

Update Natuurkampeerroutes
De overige vier Natuurkampeerroutes – Overijssel, Groningen, Friesland en de Achterhoek – zijn geactualiseerd. De Natuurkampeerroutes zijn geschikt voor zowel beginnende fietsers als ervaren fietsers. Alle routes zijn ongeveer 300 kilometer lang en de lengte van de dagetappes kan naar eigen inzicht bepaald worden. De Natuurkampeerterreinen in de routes hebben allemaal het Fietsers Welkom-label. Er zijn extra voorzieningen voor fietsers, zoals bijvoorbeeld picknicktafels en slechtweervoorzieningen. En er wordt natuurlijk tot 19.00 uur een plekje voor je vrijgehouden. De Natuurkampeerroutes zijn te vinden op www.nederlandfietsland.nl/natuurkampeerroutes en hebben een downloadbare routefolder en gps-bestand.