Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Cursus Eetbaar Landschap – schrijf je nu in!

Geplaatst op 5 oktober 2018

Heb je altijd al gedroomd van een eigen eetbare bostuin? Wil je een onderhoudsvriendelijke moestuin inrichten om met je oogst een cateringbedrijf te kunnen runnen? Of heb je een eigen natuurcamping en wil je de principes van permacultuur meenemen bij de herinrichting van je terrein? Meld je dan vóór 17 oktober aan voor de cursus Eetbaar Landschap van de Groene Koepel!

Ontwerpen eetbare natuur
De cursus beslaat zeven donderdagen en start op 1 november 2018. Tijdens de cursus leer je hoe de natuurlijke cyclus van groei verloopt. Om mee te kunnen bewegen met de natuur, moet je immers de manier waarop ze werkt begrijpen. Vanuit deze theoretische basis ga je vervolgens aan de slag met het ontwerpen van je eigen eetbare natuur.

Praktische uitwerking
Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij de praktische uitwerking. Hoe composteer je effectief? Welke plantensoorten werken goed met elkaar samen, en hoe is een tekort in een bepaalde organische voedingsstof op te vangen door een slimme soortenkeuze?

Landbouwkundig ingenieur en pionier op het gebied van permacultuur Fransjan de Waard begeleidt de cursus. Ook Stichting de Wilde Weelde en voedselbosdeskundige Wouter van Eck van het Voedselbos Ketelbroek zullen bijdragen aan de cursus.

Aanmelden
De cursus vindt plaats op diverse locaties verspreid over het land. Kijk voor meer informatie op www.degroenekoepel.nl en geef je op vóór 17 oktober via info@degroenekoepel.nl