Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten
Elke maand een ander Natuurkampeerterrein

Deel dit bericht

Elke maand kamperen op een Natuurkampeerterrein

Geplaatst op 14 februari 2019

Net getrouwd, een fijn huisje, van alle gemakken voorzien en dan tóch elke maand eropuit om te gaan kamperen? Piet en Aline zien het als de ideale manier om het contact met elkaar te verdiepen, en te genieten van de natuur! Lees hieronder hun verhaal.

Elke maand een ander Natuurkampeerterrein

We hebben ons voorgenomen om elk laatste weekend van de maand te gaan kamperen. Twaalf provincies in twaalf maanden is wel erg ambitieus, maar we doen ons best. Vanuit Breda rijden we alle provincies -zo mogelijk- op alfabetische volgorde af.

Een mooi natuurgebied

We kiezen altijd een camping uit Het Groene Boekje met Natuurkampeerterreinen. De ligging in een bepaald natuurgebied geeft bij ons meestal de doorslag. Een fiets- of mountainbikeroute in de buurt, is een bijkomend voordeel. We raken steeds meer ervaren in het kamperen en denken bijvoorbeeld vooraf al goed na over een plekje: ’s ochtends in de schaduw en ’s avonds zon, of juist andersom zodat we in het ochtendzonnetje kunnen ontbijten. We kiezen altijd een rustige plek voor onze tent en stroom hebben we niet nodig.

Kampeeruitrusting

Tot rust komen in de natuurOnze kampeeruitrusting heeft elke maand dezelfde inhoud, op wat seizoensgebonden dingen na. Een maandelijkse meeneemlijst maakt het elke maand weer makkelijker om alles mee te nemen en aan te vullen. Stoeltjes, tafeltje, slaapmatjes en twee slaapzakken die je aan elkaar kunt ritsen. En natuurlijk de Cobb: ons kooktoestel om te grillen, wokken en zelfs poffertjes te bakken. Ook een theepot die ons van thee of koffie kan voorzien, ontbreekt niet. We zijn blij met de altijd mooie sanitaire voorzieningen op de Natuurkampeerterreinen, om onze afwas weer netjes schoon mee terug te nemen.

De charme van het kamperen

Kamperen is heerlijk primitief en we genieten van elk moment. We vinden het heerlijk om er even tussenuit te zijn: geen klusjes in huis, geen sociale verplichtingen. Internet zetten we op onze mobiel uit, we gebruiken onze mobiel alleen om af en toe een mooie foto te maken. En regen of zonneschijn, warmte of kou: overal kun je je op kleden en maakt dat je daarna weer extra dankbaar bent voor je eigen huisje.  Maar – eerlijk is eerlijk – bij regen in het vooruitzicht willen we ons weekendje nog wel eens uitstellen. Voor ons is kamperen perfecte manier om het contact met elkaar, en met God, te verdiepen. Deze maand pakken we ons voornemen weer op en we kijken er nu al naar uit!

Blog door Piet en Aline

Piet en Aline