Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Nachtvlinderbelevenis 2019

Geplaatst op 18 juni 2019

De afgelopen jaren hebben duizenden kampeerders op de Natuurkampeerterreinen kennisgemaakt met de wereld van de nachtvlinders. Van groot tot klein en van bruin tot kleurig; ze staan immer garant voor een bijzondere ervaring. Voor het achtste jaar organiseren we, als altijd samen met de Vlinderstichting en Kees Boele (Natuurpresentaties), deze reizende Nachtvlinderbelevenis.

Kampeerders krijgen eerst een algemene presentatie over nachtvlinders. Op het moment dat het gaat schemeren verzamelt iedereen zich rond een verticaal gespannen wit laken, waarop een lamp staat gericht. Nachtvlinders worden door deze lamp aangetrokken en gaan op het doek zitten. Vervolgens worden ze voorzichtig gevangen in een potje, bestudeerd door de aanwezigen en daarna – uiteraard – weer vrijgelaten. Er zijn al vele bijzondere exemplaren op deze manier gespot.

Hieronder staan de data en locaties van de Nachtvlinderbelevenis 2019 in juli en augustus. Combineer je kampeeruitje met dit bijzondere evenement!

juli
25-07-2019: Beek en Hei in Otterlo (GL) – Nachtvlinderbelevenis
29-07-2019: ’t Scharvelt in Haarlo (GL) – Nachtvlinderbelevenis

augustus
08-08-2019: Beek en Hei in Otterlo (GL) – Nachtvlinderbelevenis

nachtvlinder