Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Met de camper naar de Natuurkampeerterreinen

Geplaatst op 19 augustus 2019

Kamperen midden in de natuur

Na mijn eerste bezoekje met m’n camper aan een Natuurkampeerterrein wilde ik nooit meer anders. Ik ben gek op de natuur, en het maakt me blij dat er zoveel mooie verborgen plekjes in Nederland zijn.

Door Margje Hoogland

Natuurkampeerterreinen zijn stuk voor stuk idyllische plekjes in de natuur. De ene keer kampeer je midden in een boomgaard, dan weer sta je tussen de mooie veldbloemen, dan weer in een bos. Er zijn altijd lieve beheerders en leuke andere campinggasten, die open staan voor een praatje over de aanwezig bloemen en bijtjes, het meest milieuvriendelijke afwasmiddel en hoe mooi het leven is. Terwijl je rondloopt met je voeten in het gras, word je weer helemaal zen. Tel daar de avondjes rondom het kampvuur met uitzicht op de mooiste zonsondergangen en heldere sterrenhemels bij op en het plaatje is compleet.

Alle plekken zijn zo mooi en zelfs een Natuurkampeerterrein, niet ver van waar ik ben opgegroeid, liet me weer even zien hoe mooi het daar ook alweer is.

Met de camper naar een Natuurkampeerterrein – tips en tricks

Natuurkampeerterreinen waren in het begin vooral gericht op tenten, dat is inmiddels anders geworden. Echter is het wel zo fijn voor alle andere kampeerders om je een beetje aan te passen.

Zoek van tevoren even in het Groene Boekje of via de Terreinzoeker welke campings toegankelijk zijn voor campers. Met een klein busje kun je over het algemeen op wat meer campings terecht omdat ze wat minder zwaar zijn en daardoor de grond minder aantasten. Plan je bezoekje aan de terreinen ook zo dat je van tevoren boodschappen doet. Zo hoef je het terrein alleen op en af te rijden bij aankomst en vertrek. En heb verder ook respect voor de natuur. Doe bijvoorbeeld geen gekke dingen met je vuilwatertank en chemisch toilet.

Camper huren?

Je kunt ook een camper huren om naar de Natuurkampeerterreinen te gaan, een leuke manier om een camper te huren is via een deelplatform als Goboony. Zo maak je gebruik van de camper van iemand anders die anders maar wat stil zou hebben gestaan en hoef je bijvoorbeeld geen camper te kopen of een superdeluxe te huren. Extra leuk; Natuurkampeerterreinen en Goboony hebben zelfs samen een camperroute ontwikkeld. Deze camperroute neemt je mee over de Veluwe terwijl je op een aantal ontzettend mooie terreinen overnacht!

Margje is gek op kamperen en dan vooral met haar blauwe Volkswagen busje. Ze gaat het liefst zo veel mogelijk op pad en gaat graag een weekendje weg in eigen land. Nederland heeft veel moois te bieden en op een Natuurkampeerterrein kan ze als plattelandsmeisje even ontsnappen aan de drukte van de stad.