Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Zwaar weer voor de Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen

Geplaatst op 2 april 2020

De coronacrisis treft ook de recreatiebranche hard. Hoewel het vanuit overheidswege niet verplicht is de (Groeps)Natuurkampeerterreinen te sluiten, riep minister-president Mark Rutte duidelijk op om niet op vakantie te gaan, ook nog niet in de meivakantie. Sanitairgebouwen zijn verplicht gesloten. Veel terreinen sluiten uit voorzorg of noodzaak de deuren, een enkele is nog open met aangescherpte regels.

Het Paasweekend, Hemelvaart en Pinksteren zijn normaal gesproken weekenden waarop kampeerders de tent weer van zolder halen of de caravan uit de stalling. De kampeerspullen worden afgestoft en we trekken er met z’n allen op uit. Dit jaar is dat heel anders.

Gezondheid op de eerste plaats

En natuurlijk, voor een ieder van ons geldt dat gezondheid op de eerste plaats staat. Er is dan ook alle begrip voor de maatregelen. Echter, vallen de Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen nu (nog) niet onder de regeling TOGS (Tegemoetkoming ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19). Middels deze regeling krijgen ondernemers een financiële vergoeding om deze moeilijke maanden door te komen. Stichting De Groene Koepel, waaronder de netwerken van Natuurkampeerterreinen, GroepsNatuurkampeerterreinen en Trekkershutten vallen, vindt het onacceptabel dat deze regeling niet geldt voor campings. Wij doen daarom ons uiterste best ervoor te zorgen dat de regering dit gaat inzien, en de regeling mogelijk maakt voor onze ondernemers. Zodat zij deze tijd doorkomen en zodat wij, wanneer het wél weer mogelijk is om te gaan kamperen, kunnen blijven genieten van deze bijzondere terreinen midden in de natuur. UPDATE: Inmiddels kunnen recreatiebedrijven ook een eenmalige gift van 4.000 euro ontvangen, als tegemoetkoming voor de gevolgen van de Corona-maatregelen. Het kabinet streeft ernaar om deze specifieke uitbreiding van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) per 15 april 2020 open te stellen. 

Wat kun je zelf doen?

Ben je een fervent kampeerder en draag je de (Groeps)Natuurkampeerterreinen een warm hart toe? Maak gebruik van de vouchers die veel ondernemers nu aanbieden als tegemoetkoming voor geannuleerde boekingen. Zo blijft hun financiële situatie enigszins op peil. En koop nu alvast Het Groene Boekje 2020 en maak plannen voor als kamperen straks weer kan! En ga deze zomer of het najaar in eigen land (of net over de grens) op vakantie en steun zo de prachtige (Groeps)Natuurkampeerterreinen!