Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

7 vragen over kamperen in coronatijd

Geplaatst op 5 juni 2020

Kamperen ten tijde van het coronavirus roept veel vragen op bij onze kampeerders. Hieronder hebben we de vragen die het vaakst voorkomen op een rij gezet. 

1. Welke Natuurkampeerterreinen zijn er op dit moment open? 
Dat lees je hier

2. Wanneer gaan de gezamenlijke, sanitaire voorzieningen op de terreinen open?
Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kampeerveldjes en jachthavens mogen per 15 juni weer open.
Het openen van toiletten is echter een mogelijkheid; het is geen verplichting voor de eigenaar, noch is het een recht van de gebruiker. Voorop moet staan of de situatie ter plaatse het verantwoord maakt om de toiletten te openen. De opening zal in de praktijk gefaseerd plaatsvinden omdat het met het oog op de coronacrisis veilig moet gebeuren.

3. Kun je vóór 15 juni 2020 als tentkampeerder terecht op de terreinen die open zijn?
Ook als tentkampeerder moet je zelfvoorzienend zijn, dus ook beschikken over een toilet. Tegelijkertijd laten sommige terreinen alleen campers en caravans toe. Informeer naar de mogelijkheden bij het terrein waar je naartoe wilt.  

4. Wat is toegestaan als zelfvoorzienend sanitair?
Je kunt eechemisch toilet meenemen (zoals een Porta Potti). Deze kun je legen bij de chemische afstortplaats waar ook de cassetten van campers en caravans worden geloosd. Gooi een chemisch toilet nooit leeg in de sloot of in de bossen! Een groene tip: gebruik de toiletvloeistof van Solbio, dit is een milieuvriendelijke vloeistof, zonder chemische stoffen.  

Zelfgemaakte toiletvoorzieningen (ook toiletemmers) zijn niet overal toegestaanNeem van tevoren altijd contact op met de beheerder van het terrein om na te vragen wat er op hun Natuurkampeerterrein is toegestaan. 

5. Moet je in deze periode per se van tevoren reserveren bij een Natuurkampeerterrein?
Bij sommige terreinen wel, bij andere niet. We raden aan om van tevoren te bellen of te reserveren vanwege de verwachte drukte.  Ook omdat sommige terreinen minder kampeerplekken kunnen aanbieden dan normaal. 

6. Ik wil gaan rondtrekken op de fiets of te voet. Kan ik tot 19.00 uur nog altijd terecht op een Natuurkampeerterrein?
Helaas kunnen de Natuurkampeerterreinen in deze coronaperiode niet allemaal aan deze regel voldoen. Ook trekkers raden we aan om van tevoren te informeren naar de mogelijkheden bij de beheerder van het terrein. Op de terreinen van Staatsbosbeheer zijn de trekkersplekken niet beschikbaar komende zomer.

 7. Is de Natuurkampeerkaart ook nu verplicht op alle Natuurkampeerterreinen?
Ja, dit is altijd het geval. Klik hier voor meer informatie over de Natuurkampeerkaart.