Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

We kunnen weer kamperen!

Geplaatst op 18 juni 2020

Sinds deze week mag het sanitair weer open op alle campings in Nederland. Dus ook op de Natuurkampeerterreinen. Dat betekent dat kamperen weer een heel stuk gemakkelijker wordt, zéker voor de tentkampeerders. Een eigen toilet meenemen is toch best onhandig…

Elk Natuurkampeerterrein zal zo zijn eigen maatregels treffen om het kamperen voor iedereen zo veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat sommige terreinen er misschien voor kiezen om hun sanitair niet te openen (bijvoorbeeld omdat ze er geen toezicht op kunnen houden). Andere terreinen hebben wat meer tijd nodig om de boel coronaproof te maken en gaan daarom wat later open. Bij weer andere moet je verplicht reserveren. Maar veruit de meeste Natuurkampeerterreinen hebben gewoon een geopend sanitairgebouw, waar je met wat extra voorzorgsmaatregelen met een gerust hart gebruik van kunt maken.

Bij die voorzorgsmaatregelen moet je onder andere denken aan anderhalve meter afstand houden, niet te veel mensen tegelijk in het sanitairgebouw (en andere gemeenschappelijke ruimtes), dat er vaker wordt schoongemaakt en dat je vaker je handen wast.

Wil je dus gaan kamperen, informeer dan zéker bij het terrein van je keuze naar hoe het ervoor staat. Een fijne zomervakantie vergt deze zomer iets meer planning en voorbereiding, maar dat je ervan zult genieten dat staat vast! Kijk hier voor veelgestelde vragen over kamperen ten tijde van het coronavirus en kijk hier om te zien welke terreinen wanneer open zijn.