Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Pop-up kamperen op De Banken in Zeewolde

Geplaatst op 10 juli 2020

Tussen 10 juli en 10 augustus 2020 kun je op een wel heel bijzondere manier kamperen op het Staatsbosbeheerterrein De Banken in Zeewolde: namelijk in een van de pop-uptenten van BlueCAMP, die deels zijn gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken.

De pop-uptenten staan opgesteld op twee velden. Op een van de velden staat ook een grote tarp van 90m2 waaronder het ontbijt wordt bereid. Hier kun je overdag ook terecht om te lezen, te schuilen tegen regen en zon en je kunt er vrij koffie en thee pakken. Daarnaast staat er een koelkast met biologisch fris, bier en wijn. Wat je hiervan gebruikt, wordt ouderwets bijgehouden op een turflijstje, dat bij vertrek met je wordt verrekend. Er zijn beperkte faciliteiten aanwezig om zelf iets te bereiden voor de lunch of avondeten. Neem gerust je kookgerei mee om niet voor verrassingen komen te staan. Eén avond in de week gaat de pizzaoven aan en kun je je inschrijven voor een lekker pizzaatje.

Beide velden hebben een eigen sanitair blok voorzien van elektriciteit, warm/koud water, douches en toiletten.

Activiteiten rondom het terrein

De Banken is een GroepsNatuurkampeerterrein, maar wordt deze zomer op deze manier opengesteld voor individuele kampeerders. Het ligt midden in het natuurgebied Horsterwold. Hier is ruimte voor iedereen. Vanaf het Pop-up terrein ben je zo in de Stille kern, waar je heerlijk kunt struinen, net als de runderen en paarden. Tegelijkertijd is er verkoeling aan het Wolderwijd, dat direct in verbinding staat met het Veluwemeer. Je wandelt zo vanaf het terrein naar het water.

Duurzaam

Staatsbosbeheer werkt voor deze bijzondere overnachtingsmogelijkheid samen met BlueCAMP. Dat is een kleinschalige organisatie die veelal biologisch werkt en hun producten haalt bij lokale ondernemers. Ze proberen hun ecologische footprint tot het minimum te beperken. Zo is de BlueCAMP tent deels gemaakt van oude, versleten spijkerbroeken. De BlueCAMP tent bestaat uit 25% gerecycled denim, 50% polyester & 25% katoen. Het grondzeil van de tent bestaat uit 100% gerecycled plastic snijafval.

Er zijn twee fietsen inbegrepen bij het BlueCAMP-arrangement. Ook de tickets voor een retourtje met de voet/fietsveer tijdens je verblijf is inbegrepen, zodat je makkelijk kan oversteken naar de Veluwe voor een lange fietstocht.

Kijk hier voor meer informatie over de arrangementen.