Image

Kamperen & COVID-19

Juist dit jaar hebben veel mensen gekozen voor een vakantie in de natuur. De vogels horen fluiten, de frisse lucht opsnuiven en het gras aan je voeten voelen.

Om de hele dag te genieten van het buiten zijn, is kamperen op een Natuurkampeerterrein het allerfijnst.

Let daarbij op dat ook op de Natuurkampeerterreinen de maatregelen en adviezen gelden die vanuit het RIVM en de overheid zijn opgesteld. Verder zijn er nog een aantal specifieke maatregelen die dit jaar anders zijn dan je misschien gewend bent op een Natuurkampeerterrein.

 

Lees meer op de site van de Rijksoverheid

 

Waar moet ik rekening mee houden als ik ga kamperen?

De beheerders van de Natuurkampeerterreinen doen hun uiterste best om je het vrije gevoel van kamperen in de natuur te geven. Om de bezoekersaantallen beter te kunnen reguleren, is het dit jaar echter niet overal mogelijk om op de bonnefooi naartoe te gaan. We raden je aan om vooraf jouw bezoek bij het Natuurkampeerterrein na te vragen waar je bij hen rekening mee moet houden.

 • Verplicht reserveren
  Voor de terreinen van Staatsbosbeheer is het verplicht om online te reserveren. Voor de particuliere terreinen adviseren we je om altijd van tevoren contact op te nemen met het terrein waar je graag wilt verblijven. Ze kunnen je dan ook vertellen welke extra genomen maatregelen er specifiek op hun terrein gelden;
 • Trekkersveldjes
  Op een aantal Natuurkampeerterreinen zijn de trekkersveldjes gesloten (bijvoorbeeld die van Staatsbosbeheer). Waar mogelijk houden de meeste Natuurkampeerterreinen plekjes vrij voor fietsers en wandelaars. We adviseren om vooraf even de beschikbaarheid na te vragen bij het Natuurkampeerterrein waar je naartoe wilt gaan. Al is het op de ochtend van vertrek;
 • Sanitair
  Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchegelegenheden op vakantieparken en campings zijn geopend. Omdat dit een plek van samenkomst is, heeft elk terrein specifieke maatregelen om drukte te vermijden en hygiëne te waarborgen;
 • Kampvuurplekken
  Vanwege de Corona pandemie gelden er strikte voorwaarden omtrent de mogelijkheden van een kampvuur. Er gelden beperkende maatregelen die per terrein verschillen. Informeer daarom bij de beheerder naar de mogelijkheden van een kampvuur op zijn Natuurkampeerterrein.
  Let op: dit kan afwijken van wat er in Het Groene Boekje staat vermeld.

Elk terrein heeft vanwege zijn specifieke ligging en logistiek eigen maatregelen moeten nemen. Uitgangspunt is en blijft een ruime en rustige kampeerplek in het groen.

Zijn er nog terreinen gesloten?

Een enkel terrein blijft tot nader orde gesloten. Hieronder een overzicht.

Terrein Plaats Situatie
Boxbergen Wesepe Blijft gesloten tot nader orde
Oostermaat (Groeps-
Natuurkampeerterrein)
Okkenbroek Blijft gesloten tot nader order

 

België & Frankrijk

Vakanties op onze mooie Natuurkampeerterreinen in Frankrijk en België zijn weer mogelijk. Beide landen hebben kleurcode geel, wel gelden er in ieder land specifieke maatregelen. Let op dat bepaalde regio's mogelijk nog oranje zijn.