This website uses cookies to analyze the website so we can improve the functionality. Read ourPrivacy for more information.

Close the bar

Tips!

Vlinders met vakantie? Natuurlijk!
Dit terrein doet mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn. Je kunt zelf ook deelnemen aan het project door vlinders te tellen en je waarneming door te geven via de app Vlinder Mee. Lees hier meer over het project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Media

Share this site

Natuurkampeerterrein Kasteel Nederhemert Zuid
Nederhemert-Zuid, Gelderland Book now!

Return to search results

Average rating:

of 19 ratings

Write a review

Kasteel Nederhemert Zuid

0,65 hectare | 21 places | Open: 29/03 - 01/10 | Puur Natuur

🌄Terrain

This pleasant campsite is surrounded by water. Cyclists will enjoy exploring the area with its many dikes and small ferries. A children’s playground and catering facilities are nearby. It is possible to camp alongside the river. Swimming and angling are permitted. Experience the silence!

Water-saving toilets · Waste separation · groenverwerking voor compost · Use of durable materials in sanitary facilities · Durable material used in playground equipment · Cleaning without chemicals · No use of chemicals during maintenance · Vegetable/herb garden

🍂Features of this campsite

 • hot shower(s)
 • tents allowed
 • caravans allowed
 • campervans allowed
 • tent trailers allowed
 • simple playing facilities for children
 • pets/dogs not welcome
 • reservations possible
 • distance to nearest supermarket2,0
 • distance to nearest bus stop or railway station1,5
 • natural swimming place within 1 km
 • campfire or firepots allowedkampvuurplek
 • bike hire available
 • discovery box available
 • landing stage for canoe within 500 m
 • kampeerbusjes (< 5 m, < 1500 kg) welkom

Huurfietsen worden op verzoek door de rijwielverhuurder, tegen een kleine vergoeding, op het terrein gebracht en opgehaald. Op 300 meter afstand kunnen roeiboten worden gehuurd. Op 500 meter afstand bevindt zich een pittoresk speeltuintje (bestaat al 100 jaar). Hier kan men ook wat eten en drinken. Boodschappen worden op verzoek door de Spar uit Genderen en een kleine supermarkt uit Nederhemert-Noord op het terrein aangeleverd. Er zijn verschillende winkels en eetgelegenheden in een straal van een paar kilometer te bereiken.

Rates *

 • adult € 9,50
 • child (age) (0-1) gratis
 • child (age) (2-12) € 5,00
 • additional tent € 3,00
 • campervan € 4,00

Bij een reservering kan als voorschot een gedeeltelijke bankoverschrijving worden gevraagd. Daarnaast kan men ter plekke ook met een betalingsapp voor een overschrijving zorgen.

Payment method

cash only

* If applicable: HS = high season, LS = low season

Beoordelingen van bezoekers

 • Mirjam van der Laan - 14-08-2018

  Een camping met oog voor detail. Mooie nieuwe wc,s en douches met details zoals verse bloemen. Kipjes lopen rond en op de strandjes mag je een vuurtje maken. Er heerst een fijne sfeer en je voelt je er thuis, mede door de gastvrijheid van de beheerders. Bedankt!

 • Jan Pieter - 06-09-2017

  Wat een heerlijke plek. Echt donker 's-nachts. Alleen het ruisen van de wind door het gebladerte. Ik heb genoten van deze rustieke en precies goed gefaciliteerde kampeerplek. Wim dank je wel. Tot later!

 • Hans - 20-08-2017

  Nou,ik was helaas maar twee nachten op deze camping,ik kom weer terug ............ Alles goed verzorgt,vriendelijke Beheerder,ik voelde mij *Thus*

 • Wim Pluijm (beheerder) - 09-06-2017

  Beste kampeerders. Graag wil ik mij hiermee aan u voorstellen; Wim Pluim, (nieuwe) beheerder van Natuurkampeerterrein Kasteel Nederhemert Zuid. Vanaf maart is er hard gewerkt om het Natuurkampeerterrein voor het nieuwe seizoen weer mooi te maken. In het bijzonder is er extra aandacht besteed aan een gehele renovatie van het sanitair. De reacties van de gasten tijdens de maand mei en de druk bezochte Hemelvaart- en Pinksterweekenden zijn uitermate positief en lovend. Wij hopen u ook te mogen verwelkomen dit jaar! PS Het is vanaf nu mogelijk om te reserveren. Met vriendelijke groet. Wim Pluim (beheerder)

 • Jaap Klaver, lid 154736 - 29-12-2016

  Afgelopen augustus/september hebben wij een prachtige fietsvakantie door Frankrijk gemaakt. Wij zijn via het Maasdal terug naar Nederland gefietst en kwamen met de fiets ook terecht op het natuurkampeerterrein van Nederhemert-Zuid. Als fietser heb je niet zoveel keus en neem je, na gemiddeld 70 à 80 km per dag, de camping waar je op dat moment langs komt. Voor ons was Nederhemert een heel slechte ervaring. Het grasveld was niet gemaaid en dat betekende \'s morgens kleddernat hoog gras. Als je op de grond zit (fietskamperen) is dat vervelend. En verder liepen de douches niet af. Al het douchewater verzamelde voor de 2 doucheruimtes en zonder plankjes voor je spulletjes en met slechts 1 haakje voor al je kleding en handdoek is dat een heel \"gedoe\". Ik snap het principe van een natuurterrein maar al te goed. Maar dat is geen excuus voor slechte voorzieningen. Een oud keukenblad op wiebelige pootjes zonder maar een klein afdakje of zoiets, met 1 koud waterkraantje en een afvoer die onder de wasbak uitkomt, zodat je met je schoenen in de blubber en het water staat. Dat is toch volstrekt onnodig? Dan heb ik nog niet gehad over de 3 families die \'s avonds met heel veel lawaai een vuur stoken op het strandje en daarmee de hele camping in de blauwe rook zetten en tot na één uur \'s nachts herrie maken. Naar ons idee zijn de voorzieningen absoluut de €18,-- per nacht niet waard die wij moesten betalen. Voor ons was dit terrein een dikke min en een grote tegenvaller. Jammer!

 • Marie Therese - 04-09-2016

  Prachtige locatie, verrassend bijzondere omgeving, ligging en mogelijkheden voor lopen, fietsen, varen, zwemmen. Helaas hadden we slecht weer in augustus, maar de sauna in Den Bosch was perfect en goed bereikbaar.

 • Jan en Jennie - 23-05-2016

  Van donderdag 19 t/m zondag 22 mei op de camping gestaan. We hebben de camping gebruikt als uitvalbasis om het Maarten van Rossumpad te lopen, de eerste 4 etappes vanuit Den Bosch, dit was goed te doen in combinatie van auto en ov. Mooi ruim goed verzorgd veld, eenvoudig sanitair met lekkere warme douche, op de fiets naar Heusden geweest, leuk stadje!

 • Helmi Buurman - 09-05-2016

  Twee nachten gekampeerd in het lange Hemelvaartweekend! Prachtige plek en een bijzonder goede sfeer op het, deze keer, vrij volle terrein. Bijzondere plaats in het idyllische rivierengebied. Tot de volgende keer!

 • Helga Konijnenberg - 04-05-2016

  Een prachtig gelegen veldje aan de afgedamde Maas. Helemaal geweldig voor de kinderen is de omgevallen boom in het water, een beter klimtoestel bestaat niet. En 's avonds bij het kampvuur op het strandje met de buren is het warm en gezellig. In de nacht wat gegak van baltsende ganzen en geloei van koeien, maar dat hoort op een natuurcamping. Daarvoor neem ik altijd oordoppen mee. De douche is lekker warm en het sanitair is basic maar prima. Vandaag gaan we een rondje fietsen, met het pontje naar de overkant.

 • Puck - 16-08-2015

  Heerlijke rauwe camping! Water om heerlijk in te zwemmen of bootje te varen. Steigertje. Basic voorzieningen (twee wcs en twee douches) en geweldige klimboom en schommels en vuurplaatsen. De sfeer was gewoon bijzonder goed toen wij er waren. Wij komen hier zeker nog eens terug!

 • Jeroen en Folkert - 28-04-2014

  Wij hebben hier het afgelopen koningsdagweekend een fantastische tijd gehad. Heerlijk rustig in een prachtige omgeving. Het kunnen koken op een kampvuurtje bij het water maakte het helemaal af. Ik snap niet dat het zo rustig was. De koude douche hebben we ingeruild voor een plons in het water. kortom wij komen hier nog wel eens terug.

 • Liesbeth (beheer) - 11-02-2013

  Beste fam Walrik, dank voor uw leuke reactie. Uw opmerking over het schoonmaken van het sanitair kan ik echter niet goed plaatsen. Kampeerders hoeven nooit corvee taken te doen. Dat doe ik dagelijks zelf en in drukke tijden 2x daags. Graag tot een volgende keer. Vriendelijke groet, Liesbeth (beheerder)

 • Walrik - 27-01-2013

  Wij hebben op deze camping één nachtje geslapen om onze nieuwe caravan uit te proberen. Erg leuke sfeer onder de mensen, heerlijk rustig, ook nog een sloepje gehuurd stukje naar het oosten aan de andere kant van het water, daarmee een mooie vaartochtje gemaakt over het water, langs de camping natuurlijk. Sanitair schoon (genoeg), eenvoudig terrein maar voor ons voldoende. In de avond kwam Liesbeth nog even langs om wat te kletsen en de financiele zaken af te n handelen. Omdat er maar één nachtje kwamen hoefden we geen schoonmaaktaak uit te voeren, als dat wel gewenst was, was dat ook geen moeite. Echt een fijne rustige kleine camping. We komen graag nog een keer.

 • Edu van Dijk - 02-11-2011

  Leuk dat we 's wat over dit terrein mogen schrijven! Wij komen er nu ruim een jaar of 20. Onze inmiddels volwassen kinderen gaan er nu met hun kleintjes heen. Een primitief terrein voor echter liefhebbers. Van 't voorjaar een kanokamp georganiseerd. De eerste 3 foto's van deze webpagina tonen de ooievaars die nestelen bij het kasteel. http://www.ukolo.fi/~pa3daz/biesbuster/ De dag erna vanuit de camping naar Heudsen: http://www.ukolo.fi/~pa3daz/heusbuster/ Busters??? www.beekbusters.nl We komen zeker weer varen, kampvuren en fietsen! Edu

 • Robert en Liesbeth - 23-08-2011

  Beste Peter, wat een vervelende ervaring. Niet passend bij ons terrein. Omdat wij vaak elders aan het werk zijn ontvangen wij, bij een klacht, graag een telefoontje. Vervelende situaties worden opgelost. Bel je ons nog even? Vr.gr. van de beheerders, Robert en Liesbeth

 • peter - 21-08-2011

  Helaas! Op een natuurcamping verwachten wij dat er niet tot 12 u 's avonds buiten gezellig gebuurd wordt. Als bovendien op vrijdag de sta-caravan bewoond gaat worden met enige gezinnen verspreid over nog 3 caravans (bijna tegen ons aan!) en een tent, compleet met feestslingers, muziekinstrumenten, 3 honden, dan gaan wij maar weg!

 • Maarten - 24-07-2011

  Mooie plek zo dicht bij het water. En gezellige mensen. Ik ben er vaak geweest. Heel erg jammer dat er dit jaar geen honden meer mogen komen!!! Hierom dit jaar naar een andere plek...

 • Marc en Patrick - 20-07-2011

  Prachtige ligging, heerlijk zwemwater en een mooie klimboom. Met meer voorzieningen (warm water voor douchen en afwassen) een perfecte camping!

 • Dorien - 04-07-2011

  Tja moeten we dit terrein eigenlijk wel promoten, of juist het verrassende mysterie van Nederhemert- zuid houden...... en och geen warme douche, plons in de maas en helemaal fris, een keer niet douchen geeft mij ook een beetje ouderwets vakantiegevoel. Geniet ervan!

Laat een beoordeling achter

I give Kasteel Nederhemert Zuidstars.

* Your email address will not be published