Image

Kamperen met de Natuurkampeerkaart

Hier vind je alle informatie over de Natuurkampeerkaart

Waarom heb ik een Natuurkampeerkaart nodig?

Om te kunnen kamperen op Natuurkampeerterreinen heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Zo kampeer jij op de mooiste plekken en zorgen we samen voor een duurzaam behoud van deze unieke kampeerplekken in de natuur.

Hoe kom ik aan een Natuurkampeerkaart?

Je kunt de Natuurkampeerkaart makkelijk online bestellen via deze link. Na bestelling ontvang je een e-mail met daarin alle informatie om je kaart eenvoudig te activeren in de Kamperen app. Handig, dan heb je je Natuurkampeerkaart altijd bij de hand.

Moet ik de Natuurkampeerkaart bij me hebben als ik ga kamperen?

Je kan alleen kamperen op een Natuurkampeerterrein als je beschikt over de Natuurkampeerkaart. Beheerders vragen op het terrein actief naar de kaart; bij aankomst of op het moment dat de beheerder langskomt op het terrein. Je hebt ‘m altijd bij de hand in de Kamperen app.

Kamperen zonder telefoon

Wil je op pad zonder telefoon? Dan kun je je Natuurkampeerkaart downloaden en uitprinten via natuurkampeerterreinen.nl/mijn-nkk/inloggen/. Log in met de gegevens die je hebt ontvangen in de bevestigingsmail na je bestelling. Als je bent ingelogd kies dan bij ‘Mijn Profiel’ onder ‘Acties’ voor ‘Download Natuurkampeerkaart’, waarna je de kaart kan opslaan en uitprinten.

Hoe lang is mijn Natuurkampeerkaart geldig?

Jouw Natuurkampeerkaart is geldig in het kalenderjaar dat je ‘m hebt gekocht. Dus koop je een Natuurkampeerkaart in 2024, dan is jouw kaart heel 2024 geldig. Heb je gekozen voor een doorlopend abonnement? Dan verschijnt in het nieuwe jaar je nieuwe kaart automatisch in je app. Zo kun je er altijd op uit om te gaan kamperen.

Hoeveel mensen mogen op één Natuurkampeerkaart?

Je Natuurkampeerkaart is geldig voor je hele gezin (ook als je gezin uit meer dan 4 personen bestaat) of kampeergezelschap tot 4 personen op een kampeerplaats.

Ik heb een nieuwe telefoon, moet ik dan opnieuw een Natuurkampeerkaart kopen?

Je kunt de Kamperen app opnieuw downloaden en inloggen met je NKK nummer en wachtwoord. Je Natuurkampeerkaart is dan meteen (weer) zichtbaar in de app.

Hoe kan ik opzeggen?

Wil je jouw abonnement op de Natuurkampeerkaart opzeggen? Stuur dan een mail naar info@degroenekoepel.nl. Doe dit vóór 1 november van het lopende jaar.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Stuur dan even een berichtje, dan helpen we je verder!