Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701
info@degroenekoepel.nl

Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn

Deel deze pagina

Een fietsvakantie is een van de meest duurzame manieren om vakantie te houden. Wie dan ook nog op Natuurkampeerterreinen overnacht, hoeft zich geen zorgen te maken over zijn ecologische voetafdruk.

Natuurkampeerroutes
Speciaal voor fietskampeerders hebben we, in samenwerking met Nederland Fietsland en beheerders van Natuurkampeerterreinen, de Natuurkampeerroutes ontwikkeld. Dit zijn fietsroutes van ongeveer 300 kilometer langs Natuurkampeerterreinen. Op dit moment bestaan er Natuurkampeerroutes door de Achterhoek, door Groningen, door Friesland, Overijssel, Drenthe, Noord-Brabant en Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden. In maart 2020 verschijnt er een nieuwe Natuurkampeerroute: Veluwe en omstreken. Alle routes zijn uitgezet via de bekende fietsknooppunten en zijn zowel geschikt voor beginnende fietskampeerders en ouders met kinderen als voor de snelle, ervaren fietser. Je kunt in- en uitstappen waar je maar wilt. De Natuurkampeerroute in Groningen is ook te doen in combinatie met een tipitent-arrangement: de tipi’s worden voor je klaargezet, en je bagage vervoerd. Alle Natuurkampeerroutes zijn hier te zien en te downloaden. Hieronder vind je een voorvertoning van elke route. Klik op de naam van de route om naar de site van Nederland Fietsland te gaan, zodat je de betreffende route kunt downloaden.

Natuurkampeerroute rondje Veluwe en omstreken (nieuw!) > komt in 2020 online.

Natuurkampeerroute Achterhoek

Natuurkampeerroute Groningen

Natuurkampeerroute Overijssel

Natuurkampeerroute Friesland

Natuurkampeerroute Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden (zomer)

Natuurkampeerroute Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden (voor- en najaar)

Natuurkampeerroute Drenthe

Natuurkampeerroute Noord-Brabant 

Landelijke Fietsroutes
Wil je liever zelf een route uitstippelen, dan kun je terecht bij de Landelijke Fietsroutes. Het netwerk van Landelijke Fietsroutes (LF-routes) heeft een lengte van totaal 4500 kilometer. Alle routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd en onderling te combineren tot een (vakantie)route op maat.Op de Terreinzoeker kun je het netwerk van LF-routes aanzetten, zodat je ziet hoe de routes ten opzichte van de Natuurkampeerterreinen liggen.

Fietsrouteplanner
Op Nederland Fietsland vind je een initiatief van de Fietsersbond/Stichting Landelijk Fietsplatform: een volledige fietsrouteplanner met alle knooppunten en LF-routes. Heel handig om van deur tot deur fietsroutes mee te plannen! Ook de Natuurkampeerterreinen worden vermeld op deze kaart.

Fietsvakantie in Frankrijk

Toch liever fietsen in Frankrijk? Bekijk onze Franse fietsroute!