Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Ook als je zelf niet over een tent, caravan, vouwwagen of camper beschikt, kun je kamperen op de Natuurkampeerterreinen. Er zijn diverse organisaties die allerlei leuke mogelijkheden bieden! Hieronder zetten we er een aantal voor je op een rij:

Trekkershutten
TrekkershutOp diverse Natuurkampeerterreinen staan erkende Trekkershutten. Deze houten huisjes zijn per nacht te huur en beschikken over een vaste basisinventaris, zoals bedden, een mogelijkheid om te koken en een stopcontact. Erkende Trekkershutten gaan van een eenvoudige Pod voor twee personen tot de behoorlijk luxe Trek-in (duurzame Trekkershut) voor max. 6 personen. In die laatste is zelfs een badkamer en toilet aanwezig. Trekkershutten kun je het beste vooraf reserveren als je zeker wilt zijn van een plek. In de Terreinzoeker kun je vinden welke Natuurkampeerterreinen beschikken over een of meerdere Trekkershutten. Of kijk op www.trekkershutten.nl.


Holland Tent

albatros-websiteWil je liever kamperen in een tent, maar heb je er geen tot je beschikking? Probeer dan een keer een tent van Holland Tent. Zij hebben compleet ingerichte tenten van De Waard, Atomatent en Cabanon op verschillende Natuurkampeerterreinen staan. Als je aankomt, staan de tenten al klaar. Kijk voor meer informatie op www.hollandtent.nl.

 

Tipiskamperenstilleven-tipitent-met-rook
In het noorden van Nederland kun je ook kamperen in ingerichte tipitenten. Ook deze beschikken zelfs over een houtkachel, zodat je ook in het najaar en vroege voorjaar comfortabel kunt kamperen. Tipiskamperen biedt ook een fietsarrangement langs Natuurkampeerterreinen in Groningen of Drenthe, met bagagevervoer. Overdag fiets je door het prachtige landschap, en aan het eind van de middag arriveer je bij een tipitent op een Natuurkampeerterrein. Kijk voor voor locaties en informatie op: www.tipiskamperen.nl.


Kampeerbusje of caravan huren: Tralaluna
Tralaluna mei 2014 010
Ben je meer van het rondreizende soort, dan kun je ook een kampeerbusje huren. Tralaluna in Drenthe verhuurt prachtige retro-kampeerbusjes (en caravans) met een zeventies-look. We hebben samen met hen een rondreis samengesteld langs Natuurkampeerterreinen in het noorden van het land. Het Groene Boekje met de Natuurkampeerkaart is ingebegrepen (op naam). Kijk hier voor het arrangement, of ga naar de site van Tralaluna voor meer informatie.

 

Kampeerbusje huren: Campervoet
Ook bij Campervoet kun je bijzondere kampeerbusjes huren. Je gaat op reis met een klassieke Volkswagen T2 of T3 kampeerbus, waarmee je heerlijke roadtrips kunt maken langs Natuurkampeerterreinen. Aanspraak gegarandeerd met deze mooie busjes! Kijk hier voor meer informatie.

 

Geardropper
Wil je juist met een tentje op pad, maar heb je helemaal geen kampeerspullen? Dan kun je terecht bij Geardropper. Je kunt zelf een pakket samenstellen van de benodigde kampeerartikelen, van tent tot gasbrandertje. En je kunt kiezen waar je het materiaal ophaalt. In Nederland kun je hiervoor op een paar Natuurkampeerterreinen terecht. Je mag daar blijven kamperen, of je gaat een rondreis maken. Naar de website van Geardropper. 

 


Bicycle Caravan
Fietscaravan
Een bijzonder project is de Bicycle Caravan. Dit is een fietscaravan voor 1 à 2 personen die je achter je fiets kunt hangen. Het is de meest duurzame caravan die er is, want de belasting voor het milieu is nihil. De Bicyle Caravan is te huur in het noorden van het land: www.bicyclecaravan.com.

Bewaren

Bewaren