Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Kamperen in de winter is een bijzondere ervaring! Op de Natuurkampeerterreinen is het dan extra rustig, soms heb je het hele terrein voor jezelf. De natuur is anders, stiller, maar nog altijd prachtig. Na een heerlijke boswandeling een kopje koffie drinken in je caravan of een maaltijd koken boven een vuur: je komt gegarandeerd tot rust. Winterkamperen kan uitdagend zijn, maar ook comfortabel. Neem in elk geval goed materiaal mee (tips hiervoor lees je in de gastblog van Kampeermeneer).

RTV Drenthe maakte een leuk item over het winterkamperen op Natuurkampeerterrein Borger: Kamperen in de winter wordt steeds populairder.

In de winter van 2020/2021 zijn er maar liefst 21 Natuurkampeerterreinen en 3 GroepsNatuurkampeerterreinen open.

Op bijna alle terreinen die open zijn in de winter is vuur maken mogelijk. Soms bij de tent, soms in een speciaal daarvoor bestemde kampvuurplek*. Hieronder zie je welke extra faciliteiten de terreinen bieden in de winter, om voor jou het winterkamperen extra aangenaam te maken!

* Vanwege Corona kan het zijn dat sommige gezamenlijke voorzieningen, zoals een kampvuurplaats, gesloten zijn. Voorkom teleurstelling en vraag dit zo nodig na bij de beheerder van het desbetreffende terrein.

 

Terreinnaam Plaats Provincie Faciliteiten winterkamperen
Borger Drouwen Drenthe Modern sanitair. De overdekte vuurhut is gesloten wegens Corona.
De Groene Hen  Uffelte Drenthe Vuurschalen te leen voor bij uw kampeerplaats. Verwarmd sanitair. Hout te koop. Let op; gesloten t/m 28 dec. Open van 28 december t/m 5 januari. Daarna weer geopend vanaf 2 april 2021.
Landgoed Mariahoeve Papenvoort Drenthe Kampvuur/vuurpotten toegestaan. Er is een slechtweerruimte aanwezig.
Voscheheugte Mantinge Drenthe Er zijn vuurschalen te huur en er is een slechtweerruimte beschikbaar.
De Veenkuil Bant Flevoland Er is een centrale (overdekte) kampvuurplaats. Ook zijn er buitenkachels te huur en aanmaakhout. Gratis stookhout aanwezig.
Landgoed Mariahoeve (GroepsNatuurkampeerterrein) Papenvoort Drenthe Kampvuur/vuurpotten toegestaan. Er is een slechtweerruimte aanwezig.
’t Scharvelt Haarlo Gelderland Buitenkachels en vuurkorven beschikbaar. Hout te koop. Verwarmde slechtweerruimte en verwarmde sanitaire voorzieningen. Ook is er een overdekte vuurplaats. Er zijn Trekkershutten. Vanaf het terrein zijn diverse bewegwijzerde wandeltochten.
Bosbeek  Bennekom Gelderland Het terreintje is alleen geschikt voor tenten. Er is een centrale kampvuurplaats waar een vuurtje gestookt mag worden (zolang er geen sprake is van droogte). Sanitaire voorzieningen zijn in het Natuurvriendenhuis. Het is evt. mogelijk een extra deken te lenen.
Distelheide Doetinchem Gelderland Let op: Tijdelijk gesloten tot half maart. Er is een centrale kampvuurplaats en je kunt een vuurtje maken bij de tent met sprokkelhout. Wij hebben zakken brandhout te koop voor €5,00 per zak afkomstig van onze zorgboerderij. Deze liggen onder de slechtweer-voorziening. Sanitair is niet verwarmd.
Hallse Hull Hall Gelderland Slechtweerruimte in de Kapschuur, vuurplekken op diverse velden aanwezig, stookhout te koop bij receptie (in het ABK-huis), sanitairgebouw met warm water geopend, huisdieren toegestaan. Let op: vanwege coronamaatregelen gesloten t/m 2 maart.
Beek en Hei Otterlo Gelderland Verwarmde slechtweerruimte, verwarmd sanitair, extra dekenservice.
Olthuys Vorden Gelderland Vloerverwarmde privé badkamer, eigen barbecue-/kampvuurplek met gratis stookhout, open kapschuur om droog uit de wind te bivakkeren, koken, afwassen.
Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburger Zelhem Gelderland Winterkorting (ca. 30%). Op het veld ‘Hazeveld’ kun je een houtkacheltje huren. Aanmaakhoutjes en haardhout te koop bij de receptie.
Kamp Buitendoor (GroepsNatuurkampeerterrein) Epe Gelderland Er wordt een speciale parachute over de kampvuurkuil gespannen.
Fleremaheerd Sebaldeburen Groningen Er is een slechtweerruimte met stookplaats en je kunt vuurschalen lenen voor bij de tent. Brandhout is te koop bij de boerderij. Van november tot en met februari op verzoek open.
Maarlandhoeve Uithuizen Groningen Verwarmd sanitair. Vuurtonnen te leen en hout verkrijgbaar. Trekkershut te huur.
De Biezen Aarle-Rixtel Noord-Brabant Verwarmd sanitair en keuken. Gezamenlijke blokhut met houtkachel of vuur maken in vuurkorf bij de tent (zelf hout meenemen voor de vuurpot). Sfeervolle schaatsbanen in de omgeving. Mogelijkheid voor stevige wintersoep bij aankomst. Vele leuke winterse natuuractiviteiten in de omgeving, zoals winterse wandelingen met glühwein en warme chocomel, wandelingen met erwtensoep, etc. Zie ook: www.facebook.com/natuurkampeerterreindeBiezen/.
De Nieuwenhof Mill Noord-Brabant
Landgoed De Barendonk Beers Noord-Brabant Hele winter open en tijdens de jaarwisseling “vuurwerkvrij”. Gezellige droogzitruimte met kachel. Mogelijkheid tot het bestellen van wintersoep en worstenbroodjes bestellen. Het toiletgebouw is verwarmd, de douches superwarm en er is privé sanitair te huur. Ook zijn er extra kruiken of dekens beschikbaar. Centrale kampvuurplaats met gratis hout en in overleg mogelijk op de eigen kampeerplaats een vuurtje te stoken. Trekkershutten met toilet en douche te huur. Oneindig veel wandelingen te leen voor heerlijke struintochten.
Morgenrood Oisterwijk Noord-Brabant Er is een centrale kampvuurplaats. Stookhout beschikbaar. De douche- en wasruimte is verwarmd.
De Vlagberg Sint Anthonis Noord-Brabant Het is mogelijk om (vrij van de grond) op de eigen kampeerplaats een vuurtje te stoken. Er is een centrale (overdekte) kampvuurplaats met gratis kampvuurhout en een openbare blokhut met houtkachel (nu gesloten wegens Corona). Het toiletgebouw is verwarmd en er is mogelijkheid tot het huren van een privé sanitair.
De Klashorst Diffelen Overijssel Verwarmd sanitair, met kookgelegenheid. In overleg is er een slechtweerruimte met een houtkachel. Ook houtkacheltjes en mobiele opgietsauna’s voor bij de tent/caravan te huur en brandhout te koop. Trekkershutten te huur. Gesloten in januari. 1 februari 2021 weer geopend!
Amstelkade Wilnis Utrecht Bij de tent kun je een vuurtje stoken in houtkorven of vuurschalen (te leen). Hout is te koop. Let op; wegens coronamaatregelen gesloten tot 10 februari. Deze winter alleen in het weekend open.
Het Bos Roept! Slootdorp Noord-Holland Grote vuurplaats en een mooie glazen kas om in te schuilen. Ingerichte tent te huur. Let op; nu gesloten. Open van 18 december t/m 4 januari. Daarna vanaf april 2021 weer open.
Grenzeloze Charme (GroepsNatuurkapeerterrein) Hamont-Achel Limburg, België Kampvuur/vuurpotten toegestaan.