Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Kamperen in de winter is een bijzondere ervaring! Op de Natuurkampeerterreinen is het dan extra rustig, soms heb je het hele terrein voor jezelf. De natuur is anders, stiller, maar nog altijd prachtig. Na een heerlijke boswandeling een kopje koffie drinken in je caravan of een maaltijd koken boven een vuur: je komt gegarandeerd tot rust. Winterkamperen kan uitdagend zijn, maar ook comfortabel. Neem in elk geval goed materiaal mee (tips hiervoor lees je in de gastblog van Kampeermeneer).

RTV Drenthe maakte een leuk item over het winterkamperen op Natuurkampeerterrein Borger: Kamperen in de winter wordt steeds populairder.

In de winter van 2019/2020 zijn er maar liefst 22 Natuurkampeerterreinen en 6 GroepsNatuurkampeerterreinen open.

Op bijna alle terreinen die open zijn in de winter is vuur maken mogelijk. Soms bij de tent, soms in een speciaal daarvoor bestemde kampvuurplek. Hieronder zie je welke extra faciliteiten de terreinen bieden in de winter, om voor jou het winterkamperen extra aangenaam te maken!

UPDATE Coronavirus: een aantal terreinen zijn inmiddels gesloten vanwege het coronavirus. Bekijk in het nieuwsbericht welke dat zijn.

Natuurkampeerterreinen:

Terreinnaam Plaats Provincie Faciliteiten winterkamperen
Borger Drouwen Drenthe Er is een centrale (overdekte) kampvuurplaats met gratis stookhout.
Voscheheugte Mantinge Drenthe Verwarmde sanitaire voorzieningen, eethuisje. Je kunt vuur maken in een vuurkorf op je plek (te leen), hout te koop voor € 9,50 (6 kilo). Trek-ins te huur. Let op: t/m 4 december is het terrein gesloten. Daarna zijn winterkampeerders weer welkom!
De Groene Hen Uffelte Drenthe Overdekte vuurplaats. Overdekte zitplaats. (Warme) douche en toilet aanwezig in het grote gebouw (200 m). Tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrij.
Kleine huiskamer beschikbaar. Hier is ook gratis wifi en liggen dekens, hout € 4,50 per zak. Vuurschalen te leen voor bij uw kampeerplaats.
Landgoed Mariahoeve Papenvoort Drenthe Kampvuur/vuurpotten toegestaan. Er is een slechtweerruimte aanwezig.
De Veenkuil Bant Flevoland Er is een centrale (overdekte) kampvuurplaats. Ook zijn er buitenkachels te huur en aanmaakhout. Gratis stookhout aanwezig.
De Bekhofschans Boijl Friesland Er is een centrale kampvuurplaats en de badkamer is verwarmd. Trekkershutten te huur. Vuurwerkluwe omgeving. In de buurt van het mooiste schaatsstadion Thialf. In de winter is de maximale bezetting 5 plaatsen.
Bethanië Langedijke Friesland Verwarmd sanitair, gratis dekens te leen, mogelijkheid om vuur bij de tent te maken.
Distelheide Doetinchem Gelderland Er is een centrale kampvuurplaats en je kunt een vuurtje maken bij de tent met sprokkelhout. Wij hebben zakken brandhout te koop voor €5,00 per zak afkomstig van onze zorgboerderij. Deze liggen onder de slechtweer-voorziening.
Hessenoord Halle Gelderland  Verwarmd sanitair. Vuurpotten te leen.
Hallse Hull Hall Gelderland  Slechtweerruimte in de Kapschuur, verwarmd sanitair in ABK-huis.
Beek en Hei Otterlo Gelderland Verwarmde slechtweerruimte, verwarmd sanitair, extra dekenservice.
Olthuys Vorden Gelderland Vloerverwarmde privé badkamer, eigen barbecue-/kampvuurplek met gratis stookhout, open kapschuur om droog uit de wind te bivakkeren, koken, afwassen.
Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburger Zelhem Gelderland Winterkorting (ca. 30%). Op het veld ‘Hazeveld’ kun je een houtkacheltje huren. Aanmaakhoutjes en haardhout te koop bij de receptie.
Fleremaheerd Sebaldeburen Groningen Er is een slechtweerruimte met stookplaats en je kunt vuurschalen lenen voor bij de tent. Brandhout is te koop bij de boerderij. Van november tot en met februari op verzoek open.
Maarlandhoeve Uithuizen Groningen Verwarmd sanitair. Vuurtonnen te leen en hout verkrijgbaar. Trekkershut te huur.
De Biezen Aarle-Rixtel Noord-Brabant Verwarmd sanitair en keuken. Gezamenlijke blokhut met houtkachel of vuur maken in vuurkorf bij de tent (zelf hout meenemen voor de vuurpot). Sfeervolle schaatsbanen in de omgeving. Mogelijkheid voor stevige wintersoep bij aankomst. Vele leuke winterse natuuractiviteiten in de omgeving, zoals winterse wandelingen met glühwein en warme chocomel, wandelingen met erwtensoep, etc. Zie ook: www.facebook.com/natuurkampeerterreindeBiezen/.
Landgoed De Barendonk Beers Noord-Brabant Verwarmd sanitair, droogzitruimte, kampvuurplaats met gratis hout, extra kruik of dekens beschikbaar. Trekkershutten te huur.
Morgenrood Oisterwijk Noord-Brabant Er is een centrale kampvuurplaats. Stookhout beschikbaar. De douche- en wasruimte is verwarmd.
De Vlagberg Sint Anthonis Noord-Brabant Er is een centrale (overdekte) kampvuurplaats met gratis kampvuurhout en een openbare blokhut met houtkachel. In overleg is er een verwarmde werkplaats met houtkachel beschikbaar. Tevens is het mogelijk om (vrij van de grond) op de eigen kampeerplaats een vuurtje te stoken. Het toiletgebouw is verwarmd en er is mogelijkheid tot het huren van een privé sanitair.
De Klashorst Diffelen Overijssel Verwarmd sanitair, met kookgelegenheid. In overleg is er een slechtweerruimte met een houtkachel. Ook houtkacheltjes en mobiele opgietsauna’s voor bij de tent/caravan te huur en brandhout te koop. Trekkershutten te huur.
Amstelkade Wilnis Utrecht Er is een centrale kampvuurplaats. Bij de tent kun je vuur maken in vuurschalen (te leen). Korven en zakken hout zijn hier te verkrijgen.
Het Bos Roept! Slootdorp Noord-Holland Grote vuurplaats en een mooie glazen kas om in te schuilen. Ingerichte tent te huur. Geopend tot en met 31 december.

Groepsnatuurkampeerterreinen:

Terreinnaam Plaats Provincie Faciliteiten winterkamperen
Landgoed Mariahoeve Papenvoort Drenthe Kampvuur/vuurpotten toegestaan. Er is een slechtweerruimte aanwezig.
Op het Wielewad Zeewolde Flevoland Kampvuur/vuurpotten toegestaan.
Scoutinglandgoed Zeewolde Zeewolde Flevoland Kampvuur/vuurpotten toegestaan. Gesloten tussen 20/12 en 31/12.
Kamp Buitendoor Epe Gelderland Er wordt een speciale parachute over de kampvuurkuil gespannen.
De Snippenwei Wieringerwerf Noord-Holland Kampvuur/vuurpotten toegestaan. Er is een slechtweerruimte aanwezig.
Grenzeloze Charme Hamont-Achel Limburg, België Kampvuur/vuurpotten toegestaan.