Image

Kamperen met de OV-fiets

Tent onder de snelbinders, rugzak op en fietsend naar een Natuurkampeerterreinen. Vanaf deze NS-stations fiets je in ongeveer een halfuur naar je kampeerplek.

De Kleine Rug (ZH)

Van station Dordrecht fiets je in ongeveer een kwartier naar de aanmeerplek van de Heen en Weerwolf. Dat is de eigen veerdienst van het enige Natuurkampeerterrein dat alleen via het water bereikbaar is: De Kleine Rug. Hier kun je overnachten in je tent of in een van de pods.

Image

Landgoed Quadenoord (GD)

De fietstocht van station Ede-Wageningen naar Landgoed Quadenoord is 9 kilometer. Het is een prachtige route langs de Ginkelse heide en door de bossen. Is de beeldentuin in zicht? Dan ben je er bijna! Aan de overkant leidt een zandpad je naar het kampeerterrein. Daar mag je je tent neerzetten waar je wilt!

Image

De Grutto (ZH)

Je volgt de Delftse Schie die je Delft uitwijst en fietst dan onverwacht het groen in. Je route gaat verder door jong bos, langs wilgenlaantjes en slootjes in open weidegebied. In iets meer dan 7 kilometer fiets je naar het beschutte paradijsje dat De Grutto heet (en wie weet, zie of hoor je er ook nog een vliegen).

Image

Wega (LB)

Natuurkampeerterrein Wega ligt op ongeveer 4 kilometer fietsen van station Weert. Hier kampeer je beschut tussen de bomen of op de plekken met weids uitzicht, met Grenspark Kempen-Broek om de hoek. Geen zin om een tent mee te nemen? Overnacht dan in een pipowagen, knusse blokhut of een van de andere accommodaties.

Image

Fort WKU (UT)

Vanaf station Houten-Castellum is het iets meer dan 5 kilometer fietsen naar Fort WKU. Of je nu wind tegen hebt of de wind in de rug, wanneer je eenmaal binnen de wallen van dit fort bent, sta je beschut en is het haast windstil. Hier kun je alleen kamperen met een tent. Logeren in de tipi of in een forthut kan ook.

Image

Landgoed Geijsteren (LB)

Het is 5,5 kilometer fietsen van station Venray naar Landgoed Geijsteren. Daar vind je het gelijknamige Natuurkampeerterrein. Het is een mooie fietstocht door de bossen van het landgoed. Eenmaal daar kun je zwemmen en genieten van het uitzicht over de Maas.

Image

Goed te weten

OV-fietsen kun je niet reserveren, wel kun je vooraf checken hoeveel fietsen er nog beschikbaar zijn.