Image

Kamperen op een landgoed

Een Natuurkampeerterrein verstopt tussen landerijen met statige lanen, parkbos en soms uitbundige rododendrons. Op sommige terreinen vind je nog een eeuwenoud kasteeltje met slotgracht of een kruidentuin.

Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburg (GD)

Op dit landgoed vind je maar liefst zeven kampeervelden verspreid over het terrein dat zo’n 78 hectare groot is. Uilen, vleermuizen en andere bosbewoners zijn je buren. Op dit landgoed kun je heerlijk wandelen, grote kans dat je geen mens treft onderweg. En wil je meer weten over de rijke historie van dit gebied? Beheerster Emma heeft de informatie voor je verzameld.

Image

Martenastate (FR)

Op Landgoed Martenastate vind je leeuwen bij de toegangspoort, een slot én een slotgracht. En heel veel natuur. In de luwte van een rij eeuwenoude beuken ligt het knusse kampeerterrein. Daaromheen kun je een prachtige rondwandeling over het landgoed maken, in het voorjaar staan er veel stinsenplanten in bloei!

Image

Landgoed Old Putten (GD)

Rondom de buitenplaats vind je indrukwekkende oude lanen en een parkbos. De twee Natuurkampeerveldjes liggen verderop beschut tussen de bomen. Op de gracht kun je varen met een klein roeibootje, en ga zeker ook even naar het beekje dat over het landgoed stroomt, de ijsvogel is hier weleens te zien.

Image

Landgoed De Oldenhof (OV)

Het knusse kampeerveld ligt verstopt in de bossen van het landgoed. Vanaf je plek kun je meteen lekker wandelen door het weelderige parkbos en langs de statige havezate met ophaalbrug. Ook vind je een eindje verderop een theeschenkerij.

Image

Landgoed Geijsteren (LB)

Een beekje doorkruist het landgoed, er staat een kapelletje dat nog in gebruik is en vlak bij het kampeerterrein ligt een kasteelruïne. Genoeg te ontdekken in de nabije omgeving! Op Landgoed Geijsteren kampeer je aan de rand van het landgoed met uitzicht over de Maas.

Image

Wat voor jou, kamperen op een landgoed?

Er zijn meer Natuurkampeerterreinen die verstopt liggen op een bijzonder landgoed.