Image

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Natuurkampeerterreinen, Het Groene Boekje of kampvuur? Antwoorden op deze en andere veelgestelde vragen hebben we hier voor je verzameld.

Vragen over Het Groene Boekje / de Natuurkampeerkaart

Kan ik mij abonneren op Het Groene Boekje en/of de Natuurkampeerkaart?

Ja, dat kan hier, of met de antwoordkaart achter in de gids. Je krijgt dan jaarlijks Het Groene Boekje met de Natuurkampeerkaart thuisgestuurd. Je kunt er ook voor kiezen een losse Natuurkampeerkaart te ontvangen (zonder Het Groene Boekje) en gebruik te maken van de Kamperen App van de Natuurkampeerterreinen. Als je het abonnementsgeld automatisch laat afschrijven krijg je € 1,45 korting.

Wie mogen er allemaal mee op één Natuurkampeerkaart?

Met één Natuurkampeerkaart kun je op pad met je gezin (alle gezinsleden) of kampeergezelschap tot maximaal vier personen op één kampeerplaats.

Wat moet ik doen als ik mijn Natuurkampeerkaart kwijt ben?

Als je een abonnement hebt, kun je bij Stichting De Groene Koepel voor € 5,00 een duplicaat aanvragen. Dit kan ook door in te loggen op je account.

Hoe kan ik opzeggen?

Ontvang je al jaarlijks Het Groene Boekje en wil je dit opzeggen? Doe dat dan vóór 1 november 2022. Wist je dat je ons kunt blijven steunen door vriend van de Natuurkampeerterreinen te worden? Dit kan al vanaf 25 euro per jaar. Een mooie manier om verbonden te zijn en te blijven. Kijk hier voor meer informatie.

Word Natuurkampeerder

Heb je nog geen Natuurkampeerkaart?

Vragen over de Natuurkampeerterreinen / kamperen

Wat zijn de drie categorieën Natuurkampeerterreinen?
  • Puur Natuur: Voor kampeerders die echt van back to basic houden. Deze terreinen komen het dichtst in de buurt van wildkamperen.
  • Natuur Plus: Wil je een stroomaansluiting bij je kampeerplek, of stel je het op prijs als er een wasmachine beschikbaar is? En wil je bij regen gebruik maken van een slechtweeraccommodatie? Dan zit je bij Natuur Plus goed.
  • Natuur Comfort: Geniet je van het kamperen in de natuur, maar ben je ook op zoek naar wat meer luxe, zoals verwarmd sanitair of verse broodjes in de ochtend? Kies dan voor Natuur Comfort. Bij elk terrein in deze gids en op onze site staat aangegeven om welke categorie het gaat.
Is er een beheerder aanwezig?

Op de meeste terreinen is de beheerder in principe de gehele dag aanwezig en kun je bij hem of haar terecht met vragen en problemen. Bij de Staatsbosbeheerterreinen komt de boswachter dagelijks langs. Bij de terreinbeschrijving staat altijd een telefoonnummer waarop je de beheerder kunt bereiken.

Kan ik kamperen met een camper of kampeerbusje?

De meeste terreinen zijn toegankelijk voor kampeerbusjes en voor kleine en middelgrote campers. Je wordt gevraagd de camper te gebruiken als ware het een caravan. Dat betekent dat de camper na aankomst blijft staan tot het eind van je verblijf. Bij sommige terreinen vind je maximum afmetingen en/of gewichten in de omschrijving. Let hierop bij het kiezen van een kampeerplek.

Wat zijn de tarieven?

De prijzen voor een overnachting verschillen per terrein. Elke eigenaar of beheerder stelt deze zelf vast, hier hebben wij geen invloed op. In sommige gevallen kan er gedurende het jaar sprake zijn van een kleine tariefwijziging. Kijk voor de meest actuele informatie op de terreinpagina’s.

Hoe lang kan ik blijven?

Natuurkampeerterreinen hebben geen vaste standplaatsen. Dat betekent dat je tent, caravan of camper er niet mag blijven staan als je een paar dagen weg bent. Ook mag je niet langer dan 28 dagen aaneengesloten op hetzelfde terrein staan. Zo krijgt de bodem de kans om te herstellen.

Hoe zit het met nachtrust?

Natuurkampeerders zijn rustzoekers. Daarom geldt op onze terreinen een nachtrust van 22.00 tot 8.00 uur. Zo val je heerlijk in slaap met het geluid van de wind door de bladeren en sta je op met het geluid van tsjilpende vogels.

Mag mijn auto of motor het terrein op?

Op Natuurkampeerterreinen vind je geen auto’s of motoren naast de tent, caravan of camper. Alleen bij aankomst mag je op sommige terreinen met de auto of motor het terrein op, daarna kun je je voertuig parkeren op een centrale parkeerplaats. Op een deel van de terreinen breng je je bagage vanaf de parkeerplaats met een (hand)kar naar je kampeerplaats.

Zijn er speciale plekken voor trekkers?

Speciaal voor wandelaars en fietsers worden meestal tot 19.00 uur plaatsen vrijgehouden. Op de meeste terreinen is hiervoor een apart trekkersveldje aanwezig. We raden je wel aan om van tevoren even te bellen, dan weet je zeker dat je terecht kunt.

Zijn huisdieren welkom?

Op veel van onze terreinen zijn huisdieren toegestaan. De belangrijkste voorwaarde is dat ze altijd aangelijnd zijn. Hier rekenen je medekampeerders op! In de terreinzoeker kun je het kenmerk ‘huisdieren toegestaan’ aanvinken om zo een overzicht te krijgen van alle terreinen waar huisdieren zijn toegestaan.

Is er stroomaansluiting op het terrein?

Meer dan de helft van de terreinen heeft plaatsen met stroom. Je vindt ze in de terreinzoeker door het kenmerk ‘elektriciteitsaansluiting’ aan te vinken.

Waar kun je een vuurtje stoken?

Niets zo fijn als een vuurtje stoken als je aan het kamperen bent. Maar wat is er precies mogelijk? We vertellen je er hier meer over.

Zijn er Natuurkampeerterreinen in het buitenland?

Er zijn geen zusterorganisaties in het buitenland, maar in ons netwerk vind je wel Natuurkampeerterreinen in Frankrijk. Je vindt ze in de terreinzoeker.

Tent met zon Het Smokkelpad in Groesbeek

Vragen over de Najaarsactie

Wat is de Najaarsactie?

Als je nu Het Groene Boekje 2022 aanschaft, krijg je 50% korting op de aankoopprijs van Het Groene Boekje 2023. Die korting wordt automatisch verrekend bij abonnementen met automatische incasso’s, betaal je via een factuur of iDEAL dan ontvang je een persoonlijke kortingscode via de mail waarmee je Het Groene Boekje 2023 met 50% korting koopt.

Wanneer krijg ik de kortingscode?

Eind dit jaar ontvang je een mail met jouw unieke kortingscode voor je bestelling van Het Groene Boekje 2023.

Is de Najaarsactie geldig als ik Het Groene Boekje 2022 op een terrein koop?

Ja. Vul terplekke de antwoordkaart in (achter in het boekje) en geef die aan de beheerder. Via de mail krijg je jouw unieke kortingscode.

Is de Najaarsactie geldig als ik Het Groene Boekje 2022 in de winkel koop?

Ja, ook als je bij Het Groene Boekje aanschaft bij een van de verkooppunten kun je gebruik maken van deze kortingsactie. Stuur de ingevulde antwoordkaart (achter in het boekje) op mét betaalbewijs. Via de mail krijg je jouw unieke kortingscode.

Tot wanneer loopt de Najaarsactie?

Bestel je voor, of op, 1 november Het Groene Boekje 2022? Dan krijg je 50% korting op de aankoopprijs van Het Groene Boekje 2023. In de winkels en op Natuurkampeerterreinen loopt de actie tot en met 31 december.