Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein

Tel. +31 (0)30-6033701
info@degroenekoepel.nl

Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn

Deel deze pagina

kram logoExpeditie Kram is de blog van schrijfsters Liv Krake en Gracia Visscher. Met een tent ontdekken ze op hun eigen houtje de wereld.

 

 


Natuurkampeerterrein Schoonenberg

Last minute kamperen, iets wat we iedereen kunnen aanraden. Vorige maand hadden we wat tijd over en plotseling een enorme drang naar natuur, stilte en slapen in een tentje dus vroegen we of Anoek van De Groene Koepel, met wie we samenwerken, nog een leuk plekje voor ons wist om op zondagavond een nachtje te kunnen verblijven met onze tent. Ze reageerde net zo enthousiast als wij en stelde ons voor om naar Natuurkampeerterrein Schoonenberg in Velsen-Zuid te gaan. Wat boffen wij met zo’n fantastische tipgever want voordat we het wisten hadden we ons tentje uitgegooid in een van de vele verborgen plekken in het bos op het terrein. >> Lees verder op de website van Expeditie Kram.

Hippieleven op Landgoed Camping Buiten
Letterlijk aan elk detail is gedacht: heerlijke hangmatten aanwezig, een gezellige kampvuurkuil, een grote kruidenbak waar je kruiden kunt plukken, er zijn ijsjes te koop, er knorren twee gezellige varkentjes op het terrein rond, een vijver waar kinderen kikkervisjes kunnen vangen. Een camping met Westlaren en Zuidlaren praktisch om de hoek waar bijna een Mediterraanse sfeer heerst. Landgoedcamping Buiten is een magische plek waar wij, nog meer dan op andere plekken waar we geslapen hebben, optimaal tot rust zijn gekomen. Wakker worden en even verder dutten in de zon in een van de hangmatten, wie wil dat nou niet? >> Lees verder op de website van Expeditie Kram.

Natuurcamping De Voscheheugte
Een kampeerplek midden in de natuur waar je geen bereik hebt met je telefoon, dát zijn de betere plaatsen om je tentje op te zetten. Bij Natuurkampeerterrein De Voscheheugte in Mantinge, Drenthe is dit het geval. Waar je ook met je smartphone staat, je kunt bijna nergens contact maken met de buitenwereld. Dat is maar goed ook, want dat is helemaal niet nodig op deze prachtige plek. >> Lees verder op de website van Expeditie Kram.

Dromen in een Leerdamse Trekkershut
Met verschillende Expeditie Kram-bestemmingen hebben we al bewezen dat je niet ver hoeft te gaan voor de schoonheid van de natuur en totale rust. Toch spant Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam de kroon: zo dichtbij en toch voelt het zo ver weg van de bewoonde wereld. Een wereld van gekleurde bladeren, sprookjesachtige hutjes en volledige ontspanning. >> Lees verder op de website van Expeditie Kram.


logo_op_lemen_voetenKlaartje Grol blogt voor Op Lemen Voeten over haar wandelavonturen met haar hond Rosa. Voor ‘De Ontdekking van Noord-Brabant’ bezoekt ze ook enkele Natuurkampeerterreinen.

 


De Ontdekking van Noord-Brabant – Deel 1

Ik wandel al heel wat jaren en heel veel in Nederland. Bij het plannen van de volgende wandelvakantie zie ik een blinde vlek op mijn wandelkaart: Noord-Brabant. Toegegeven, ik heb er wel gewandeld, maar in vergelijking te weinig. Mijn bestemming voor deze vakantie is meteen duidelijk. Ik en hond Rosa beginnen in Alphen, op Natuurkampeerterrein Landgoed De Hoevens met de Regte Heide in de achtertuin en zakken daarna af naar Natuurkampeerterrein Witrijt bij Bergeijk, om de Kempen te ontdekken. >> Lees verder op de website van Op Lemen Voeten.

De Ontdekking van Noord-Brabant – Deel 2
De bus brengt ons tot Bergeijk centrum, vandaar wandelen we door het bos naar onze bestemming, Natuurkampeerterrein Witrijt. Een kleine camping van Staatsbosbeheer, die heerlijk midden in het bos ligt. 12 plaatsen, geen elektriciteit en eenvoudige voorzieningen, maar wel een grote kampeerplaats voor jezelf omgeven door bomen. En het vogelconcert krijg je er gewoon bij. >> Lees verder op de website van Op Lemen Voeten.


logo-kleinewereldreiziger-nl

Kleine Wereldreiziger is het Nederlandse platform voor reizende gezinnen. Hun missie is om ouders te inspireren om te reizen met hun kinderen en om moeders en vaders enthousiast te maken de wereld te verkennen met hun kind.

 

 

 

Een camping bij De Biesbosch? Ga slapen in de natuur bij De Duiventoren!
Wij kwamen naar de Duiventoren met onze eigen trekkerstent. Er stond op dat moment een mix van caravans, tenten en een aantal kampeerbusjes à la type Volkswagen California (gaaf!). Een aantal pluspunten die we meteen ontdekten: ruime staanplaats, eigen picknicktafel, nieuw en compleet sanitair en het gevoel van echt in de natuur zijn. >> Lees verder op de website van de Kleine Wereldreiziger.


fietsrondje-banner-vkFietsrondje geeft je inspiratie voor fietsroutes door Nederland & België, gebruikmakend van de bekende knooppunten. Ga op pad met de gewone of elektrische fiets en ontdek uiteenlopende Nederlandse en Belgische fietspaden. De fietsroutes zijn stuk voor stuk ontdekt door contributor Bert Sitters, die elke maand een ander Natuurkampeerterrein voor het voetlicht zet.

 

 


Natuurkampeerterrein van de maand december 2016: De Klashorst in Diffelen (Overijssel)
De Klashorst ligt niet ver van de Vecht: net waar de bossen beginnen. De camping is er al sedert vele jaren, maar is pas met ingang van 2016 Natuurkampeerterrein, omdat dit op maat aansluit met de levensfilosofie van Martin en Herma: “Verblijven in de rust van de stilte, opgevrolijkt door zingende vogels, maar ook de rust van onthaasten en zorgeloosheid.” Martin en Herma hebben grote plannen met het terrein. Onlangs is een gloednieuw en verwarmd sanitairgebouw gerealiseerd, waardoor nu ook kamperen in de winter mogelijk is. In het sanitairgebouw zijn twee kookplaatjes. >> Lees hier de volledige blogpost.

Natuurkampeerterrein van de maand oktober 2016: De Buitenplaats in Langedijke (Friesland)
De Buitenplaats ligt op een unieke locatie met een wijds uitzicht. Toen Toos van Dijk hier 23 jaar geleden begon was er helemaal niets. Eerst samen met haar toenmalige partner en daarna alleen. Toos kan wel een beroep doen op diverse mensen. Ze komt niet uit Friesland, maar uit Zuid-Holland en is via Amsterdam hier neergestreken. De fruitbomen op het terrein heeft Toos zelf geplant. >> Lees hier de volledige blogpost.

Natuurkampeerterrein van de maand september 2016
De Marsbelte ligt op ca. 3 km ten noordoosten van Wesepe en 1 km ten zuiden van Broekland. Al sinds 1983 besteden Dik en Frieda persoonlijke aandacht aan hun terrein. Dik is hier geboren. Na een leven als schoolconciërge stortte hij zich vol overgave op dit bijzondere Natuurkampeerterrein, dat gelegen is in een bosperceel. >> Lees hier de volledige blogpost.

Ontdek De Zeven Zaligheden in Den Ham
De Zeven Zaligheden is een prachtig gerenoveerd terrein met vanuit je tentje ruime uitzichten over een uniek coulisselandschap. Sanitair is prima. In de voormalige boerenhoeve is nu een sfeervol eethuisje, waar je ’s avonds ook een biertje kunt drinken. >> Lees hier de volledige blogpost.

Aan de Hoorndermeden in Wedde
Aan de Hoorndermeden is op een erf van een voormalige boerenhoeve in het oosten van Groningen: niet ver van de Duitse grens. Vanaf je tentje heb je een formidabele blik over het open landschap. Een zonsondergang is een ervaring op zich. >> Lees hier de volledige blogpost.

Natuurkampeerterrein van de maand juni
Hoeve Krekelberg ligt in een rustig deel van Zuid-Limburg. De terrascamping biedt uitzicht op de groene heuvels. Bij aankomst valt onmiddellijk de traditionele Limburgs Carré-boerderij op. De voormalige koestal is nu een dagverblijf met riante zitje, spelletjes, lectuur en veel informatie over de uitstapjes in de omgeving en praktische zaken, zoals kerkdiensten, artsen en restaurants. >> Lees hier de volledige blogpost.

Natuurkampeerterrein van de maand mei
Erve de Meester ligt op een beetje vergeten plek in ons land: in Overijssel niet ver van de Duitse grens. Het grote voordeel is de rust. Het totale terrein met 2 hectare is niet eens zo klein, maar de acht gescheiden veldjes bieden iets intiems. Een van de veldjes biedt een schitterend vergezicht over de Balkenbelts Venen. >> Lees hier de volledige blogpost.

Het Natuurkampeerterrein van april
Het Natuurkampeerterrein van de maand april is het Kampeerbosje. Deze heeft iets zeer avontuurlijks: leuke perceeltjes aan smalle slingerpaadjes in een bosje met ook grillig gevormd water. Handig zijn de tafels en stoelen of picknicktafels bij de kampeerplaatsen. Tijdens een frisse avond vind je warmte bij diverse vuurplaatsen. >> Lees hier de volledige blogpost.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren