Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Er zijn 137 erkende Natuurkampeerterreinen in Nederland en dertien in Frankrijk. Deze voldoen allemaal aan de Richtlijnen van Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. De eigenaren/beheerders van de terreinen bepalen zelf de tarieven en de huisregels op hun terrein en de periode van openstelling. De algemene kenmerken van een Natuurkampeerterrein vind je hier.

Naast deze 150 Natuurkampeerterreinen zijn er ook speciale GroepsNatuurkampeerterreinen. Hier kun je een heel veld of terrein afhuren voor een groep vanaf tien personen.

Wil je weten waar je ongestoord kunt kamperen midden in de natuur? Zoek dan in de Terreinzoeker naar het Natuurkampeerterrein dat het best bij je past.

Voor onderweg kun je alle GPS-coördinaten van de Natuurkampeerterreinen downloaden voor je TomTom, Navman of Garmin. Deze worden dan als POI’s ingeladen in je systeem.

Bekijk onderstaand filmpje om een indruk te krijgen van het ‘onthaasten op een Natuurkampeerterrein’: