Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

DrukwerkIn 2014 is er een nieuwe campagne rond cultuurhistorie op de Natuurkampeerterreinen gestart: Natuurlijk Cultuurrijk! De campagne is onderdeel van het thema Venster op het Landschap, waarmee De Groene Koepel de belangrijkste cultuurhistorische kenmerken van de Natuurkampeerterreinen voor het voetlicht wil brengen. Door anders naar het landschap te kijken, door meer te weten van de geschiedenis, wordt een bepaalde plek alleen maar interessanter. Je bevindt je ergens.

Voorbeeldposter LeersumJa, waar bevind je je eigenlijk? Waarom ziet de omgeving waarin je je bevindt eruit zoals zij eruitziet? Wat doet die heuvel daar, wanneer is dat kasteel gebouwd en waarom kronkelen die beekjes zo grappig door het landschap? Achtergrondkennis maakt een locatie interessanter. Je gaat met andere ogen kijken. Op de Natuurkampeerterreinen besteden we daarom meer aandacht aan de cultuurhistorie van de terreinen en hun omgeving.

Op diverse Natuurkampeerterreinen tref je een affiche aan, met daarop een stukje achtergrondtekst over de omgeving. Zo leer je bijvoorbeeld waar de naam Ottermeerhoeve vandaan komt, hoe het zit met jonge en oude duinen langs de kust bij De Berenweide, waarom er zoveel Mariakapelletjes staan in de buurt van Kampeererf ‘t Veldje en wat er zo bijzonder is aan de straat waar Entourage aan ligt.

‘U bevindt zich hier.’ Dat staat er boven elk affiche. Zodat je eindelijk eens écht weet waar je bent. De tekst op de affiches is ook te vinden op de terreinpagina’s van de betreffende terreinen, maar beter is het om de omgeving met eigen ogen te zien, te voelen, te horen en te ruiken. Je bevindt je op een Natuurkampeerterrein, waar natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

logo pbcHet thema Venster op het Landschap is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

 

 

Bewaren