Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Naast ‘gewone’ Natuurkampeerterreinen zijn er ook speciale GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland, die gedeeltelijk of in hun geheel kunnen worden afgehuurd voor kampen of grote groepen (vanaf 10 personen) vrienden of familie, verenigingen en clubs, schoolklassen en scouting.

Vriendengroep groepskamperen

Kenmerken
Op de GroepsNatuurkampeerterreinen speelt de natuur de hoofdrol. Er zijn geen zwembaden, discotheken, kantines of grote speeltuinen. Wel is er een vuurplek waar met zijn allen rond het kampvuur gezeten kan worden. De sanitaire voorzieningen zijn goed en in voldoende mate aanwezig.

Kwaliteit
Alle GroepsNatuurkampeerterreinen zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur en worden tweejaarlijks gecontroleerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) op de Richtlijnen voor GroepsNatuurkampeerterreinen. De terreinen zijn te herkennen aan het lichtgroene welkomstbord bij de entree.

Te huur
Op alle GroepsNatuurkampeerterreinen kun je met je eigen kampeermiddelen terecht. Op sommige terreinen kun je tenten huren om in te slapen, of grote tenten om in te ontbijten of samen te komen. Vaak kun je ook activiteiten laten organiseren of spelmateriaal huren. Kijk hiervoor bij de beschrijvingen van de betreffende terreinen.

Locaties
In 2020 kun je op zeventien locaties terecht (deze kun je bekijken op de kaart). Bekijk je de locaties liever op papier? Bestel dan onze gratis brochure met een overzicht van de GroepsNatuurkampeerterreinen.

Tarieven
Kampeer je op een van de GroepsNatuurkampeerterreinen? Dan ben je duurzaam bezig! De ecologische voetafdruk voor een verblijf op een van onze terreinen is erg klein. Voor je verblijf op een GroepsNatuurkampeerterrein betaal je eenmalig € 10,00 aan Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. Dit ‘tientje voor de natuur’ wordt ingezet om het netwerk van GroepsNatuurkampeerterreinen te onderhouden en uit te breiden, en om onze missie uit te kunnen voeren. Alle GroepsNatuurkampeerterreinen bepalen hun eigen tarieven. De bijdrage aan De Groene Koepel is verwerkt in de prijslijst die het door jouw gekozen terrein opstelt. Aan het eind van het jaar draagt de beheerder dit bedrag af aan onze stichting.

Reserveren
Voor een verblijf op een GroepsNatuurkampeerterrein dien je vooraf te reserveren. Neem hiervoor contact op met de beheerder van het terrein waar je naartoe wilt.