Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Tips!

Zie met eigen ogen hoe de koeien op ons melkveebedrijf vertoeven. Door onze stal open te stellen, hopen we dat u zich een beeld kunt vormen van de gangbare melkveehouderij. Zeven dagen per week, 24 uur per dag, zorgen wij met veel toewijding voor onze dieren. Verbaas u hoe koel het is in de stal op een hete zomerdag. Loop even langs de drinkplaats van de dames. Of bewonder het bedje van gedroogde koeienpoep (!) waarop zij rustig liggen te herkauwen.  


Bij Boeren Pitstop kunnen kinderen ontdekken en leren waar de mmmelk vandaan komt. Niet voorgelezen uit een prentenboekje maar door letterlijk tussen de geuren en geluiden op het boerenerf te werken. De kruiwagens en stevige scheppen liggen al te wachten. Nieuwsgierige kinderen kunnen educatieve belevingsopdrachten doen. Er is volop ruimte om te spelen. Lekker buiten. Dus ga weer eens een rondje wandelen of fietsen.  

IVN Zeewolde organiseert regelmatig wandelingen in de schitterende natuur van Zeewolde. De natuurwandelingen worden gehouden onder leiding van een IVN gids op de 1e en 3e donderdag van de maand. De vertrektijd is om 09.30 uur bij de Roode Schuur, Dasselaarweg 29 en de wandeling duurt circa 2 uur.

6 en 20 september

4 en 18 oktober

1 en 15 november

6 en 20 december

Je houdt van wandelen in de mooie natuur rond Zeewolde en je loopt niet graag alleen? Dan ben je van harte welkom om met een groep van natuurliefhebbers de natuur rondom Zeewolde nog beter te  leren kennen. De ervaringen in de afgelopen jaren laten zien dat tijdens de wandelingen de aandacht zich wisselend richt op vogels, bomen en planten, de vruchten aan de bomen of de bladzetting en bladkleuren, paddenstoelen …. kortom altijd weer verrassend met name door de spontane inbreng van de deelneemsters en deelnemers.

De wandelroutes gaan afwisselend door de bossen bij de Roode Schuur, het IVN natuurpad, het strand, de Voorlanden, de Gelderse Slenk, de Stille Kern, het gronddepot enz. Op deze manier verkennen we alle natuurgebieden van ons dorp.

Als je belangstelling hebt dan kun je op één van de bovengemelde data bij een eerste keer gewoon  aansluiten bij de wandelgroep. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jeannette Rubbens,
jeannetterubbens8@gmail.com ; tel. 036-5223648.

Media

https://www.facebook.com/ScoutinglandgoedZeewolde/videos/1667299246658904/ https://www.facebook.com/ScoutinglandgoedZeewolde/videos/1573661609356002/
https://www.facebook.com/ScoutinglandgoedZeewolde/videos/1667299246658904/ https://www.facebook.com/ScoutinglandgoedZeewolde/videos/1573661609356002/

Deel dit terrein

GroepsNatuurkampeerterrein Scoutinglandgoed Zeewolde
Zeewolde, Flevoland Reserveer nu!

Terug naar het zoekresultaat

Gemiddelde waardering:

van 0 beoordelingen

Schrijf een review

Scoutinglandgoed Zeewolde

Groepen: Ruimte voor groepen tot maximaal 1.500 personen.
40,0 ha | Open: 01/01 - 20/12 |

Locatie

Kamperen op beschutte kampeerveldjes in het bos of op aan de oever van het Nuldernauw, uitdagende outdooractiviteiten en nieuwe avonturen beleven: het kan op het 40 hectare grote Scoutinglandgoed volop. Er zijn kampeervelden voor groepen variërend van zes tot zestig kampeerders, ieder met een eigen stookplaats.

Kamperen op Scoutinglandgoed Zeewolde kan het hele jaar! Geniet zomer én winter van de prachtige natuur, fijne voorzieningen en een uitgebreid activiteitenaanbod. Meer informatie »

Recreatie op en rondom het terreinWandelen, fietsen, varen of paardrijden. Er zijn eindeloze mogelijkheden om Scoutinglandgoed Zeewolde en de omgeving te ontdekken! • Mountainbikeroute: vlakbij het Scoutinglandgoed begint een mountainbike route die ook deels over het landgoed gaat. Dit deel van de route is vernieuwd met uitdagende elementen.

 • Fietsroute: het landgoed wordt doorkruist door het fietspad van de Nijkerkersluis naar Zeewolde.

 • Wandelroute: het Pionierspad, een van de lange afstandswandelpaden in Nederland, lopen ook over Scoutinglandgoed Zeewolde.

 • Wandelroute Stille Kern: vlakbij het Scoutinglandgoed begint een wandelroute die door de Stille Kern van het Horsterwold gaat. Dit gebied heeft Scouting als referentiegebied gebruikt bij het maken van de natuurontwikkelingsplannen en laat zien hoe straks de natuur op het Scoutinglandgoed eruit komt te zien. Deze rondwandeling in het Horsterwold is uitgeroepen tot een van de veertien mooiste boswandelingen van Nederland. 

 • Ruiterroute: over het terrein loopt een ruiteroute die onderdeel is van een netwerk van 80 km ruiter en menroutes. 

 • TOURtoDO: een speciale tour met je smartphone over Scoutinglandgoed Zeewolde. Download de TOURtoDO-app (Android en iOS) en kies tournummer 753. Op interactieve wijze zie je waar je loopt en wat waar komt op het terrein.
  Naast een tour over het landgoed is er een tour vanuit het centrum van Zeewolde naar het landgoed. Het is aan te raden deze tour op de fiets te doen. Kies hiervoor tournummer 2035.

 • Zwemmen: vanaf enkele kampeervelden en natuurlijk ook de steiger, stap je zo heerlijk de randmeren in. Vergeet niet als je het water instapt je waterschoenen, slippers of sandalen. Je voorkomt daarmee dat je je bezeerd aan rietstengels en andere gewassen direct in het water of aan de waterkant. Het is je natuurlijk bekend alle rietkragen met rust gelaten moeten worden.


🌄Terrein

Scoutinglandgoed Zeewolde is optimaal ingericht voor groepsactiviteiten en de faciliteiten zijn ingericht op groepen, van klein tot groot. Er kan gekampeerd worden met groepen van zes, honderd maar ook vijfhonderd personen tegelijk. In overleg zijn er mogelijkheden om uit te breiden tot 1.500 personen of meer.

Verhuur & Activiteiten

De buitendijkse velden zijn vernoemd naar schepen die vroeger op de Zuiderzee voeren. Van veel van deze schepen zijn in de polder ook nog scheepswrakken te vinden die gemarkeerd zijn met een bord (zie www.verganeschepen.nl).

De binnendijkse velden van het Scoutingterrein ten zuiden van de centrale weg zijn vernoemd naar zandplaten in de vroegere Zuiderzee. Een deel van deze zandplaten is te vinden op een kaart Zandplaten in de Zuiderzee van Johannes van Keulen uit 1771.

Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

🍂Kenmerken van dit terrein

 • tenten welkom
 • aantal plaatsen met elektra7
 • voorzieningen mindervaliden
 • huisdieren niet toegestaan
 • reserveren mogelijk
 • dichtstbijzijnde supermarkt2,0
 • afstand halte ov1,0
 • natuurlijk zwemwater vlakbij
 • kampvuur/vuurpotten toegestaan
 • fietsverhuur aanwezig
 • hele jaar geopend
 • wifi aanwezig
 • kano-aanlegplek
 • douche(s) warm water/aantal12
 • toilet/aantal32

Tarieven *

Niet-scouts: € 6,50 per persoon per nacht. Scouts: € 4,00 per persoon per nacht. Kinderen tot 5 jaar: gratis. Toeristenbelasting: € 1,06 per persoon per nacht.

Betaalmethode

pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Beoordelingen van bezoekers

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Scoutinglandgoed Zeewoldesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd