Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Media

Deel dit terrein

Natuurkampeerterrein De Landerij
Scherpenzeel, Friesland Reserveer nu!

Terug naar het zoekresultaat

Gemiddelde waardering:

van 12 beoordelingen

Schrijf een review

De Landerij

1,1 ha | 25 plaatsen | Open: 01/04 - 31/10 | Natuur Plus

Locatie

Het kampeerterrein grenst direct aan natuurgebied de Rottige Meenthe. Dit schitterende moerasgebied ligt in het verlengde van de Weerribben. De Landerij is een uitstekende uitvalsbasis voor wandel-, fiets- en kanotochten door dit gebied. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het Friese Merengebied of Zuiderzeeplaatsjes zoals Blokzijl en Lemmer. Meer informatie »

De camping ligt tussen de plaatsen Kuinre en Wolvega, midden tussen de natuurgebieden de Rottige Meente en de Weerribben. Deze gebieden vormen samen een groot laagveenmoeras dat is ontstaan in de 18e, 19e en het begin van de 20e eeuw als gevolg van de turfwinning. Het gebied is grotendeels opengesteld voor publiek. Er kan schitterend worden gekanood, gefietst en gewandeld. Extra aandacht verdient het plaatsje Giethoorn.


Giethoorn, met vele grachtjes, bruggetjes en meren, wordt wel het Venetië van het Noorden genoemd. Een bezoekje aan één van de oude Zuiderzeedorpjes in de buurt zoals Lemmer, Blokzijl, Vollenhove en Urk is ook zeker de moeite waard. Lemmer is overigens een populair watersportplaatsje. Hiervandaan trekken vele bootjes het Friese Merengebied in.

🌄Terrein

De Landerij heeft 25 staanplaatsen en ligt aan de Zuiderzeeroute. Hoewel het kampeerterrein grenst aan het dorp, ervaar je hier het echte Natuurkampeerterrein-gevoel. Vlak achter het terrein loopt een fiets- en wandelpad (Zuiderzeeroute). Er is een steiger om meteen met de kano het moerasgebied in te peddelen. In de grote moestuin kun je je eigen maaltje verzamelen.

Bekijk terreinfoto's

Gemiddelde waardering:

van 12 beoordelingen

Schrijf een review

Route

Neem de N351 tussen Emmeloord en Wolvega. Deze aanhouden totdat je kunt afslaan naar Scherpenzeel. Rij het dorp in en na 200 m ligt De Landerij aan de rechterkant. Rechts naast de groepsaccommodatie loopt de oprijlaan naar het kampeerterrein.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Erbarmelijk waren de leefomstandigheden van de arbeiders die tot ver na 1900 ‘in het veen’ werkten. De mannen zwoegden in het natte laagveen om zo veel mogelijk turven uit de bodem te halen. De vrouwen zwoegden thuis om de vele kindermonden te voeden. De Friese veenpolders - Brandemeer en Rottige Meente - waren minder dan een eeuw geleden het toneel van mensonterende omstandigheden. Nu zijn het rijke natuurgebieden. Het resultaat van de turfwinning is een mozaïek van water en land, riet en trilvenen, bloeiende graslanden en petgaten met een uitbundig planten- en dierenleven.

Waterbesparende douches · Groene energie · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein · Moestuin/kruidentuin

🍂Kenmerken van dit terrein

 • douche(s) warm water
 • tenten welkom
 • tourcaravans welkom
 • campers welkom4
 • vouwwagens welkom
 • elektriciteitsaansluiting/ampère6A
 • aantal plaatsen met elektra20
 • huisdieren toegestaan
 • afstortplaats chemisch toilet
 • reserveren mogelijk
 • dichtstbijzijnde supermarkt10,0
 • afstand halte ov0,0
 • Trekkershutten aanwezig (incl. Trek-in)2
 • natuurlijk zwemwater vlakbij
 • kampvuur/vuurpotten toegestaan
 • slechtweervoorziening aanwezig
 • ontdekkist aanwezig
 • kano-aanlegplek
 • kampeerbusjes (< 5 m, < 1500 kg) welkom

Tarieven *

 • volwassene € 9,50
 • kind (leeftijd) (0-2) gratis
 • kind (leeftijd) (3-12) € 4,00
 • huisdier € 2,00
 • elektriciteit per dag € 2,50
 • toeristenbelasting p.p.p.n. € 0,50

Betaalmethode

alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Media

Beoordelingen van bezoekers

 • Marieke G - 17-07-2020

  Een gemixt gevoel. Heel mooi terrein met groentetuin en bloemen in het midden. Overal zitjes en slecht weer plekken. Op loopafstand van het schitterende natuurgebied Rottige Meenthe en mooie fietstochten naar de Weerribben. Hele aardige en relaxte eigenaar. Dus daar ontbreekt eigenlijk niets aan. Maar het sanitair is wel echt verouderd en echt te weinig als de camping vol is. En in het zomerweekeinde wordt de camping vol gezet. Aardig natuurlijk, maar voelt niet erg Corona-proof met overvolle camping en slechts 2 dames en 2 herentoilet. Jammer, want verder is het een paradijsje.

 • Els van Gaasbeek - 16-07-2020

  Bij binnenkomst even schrikken! Gewoon in een straat! Maar loop je wat verder dan kom je werkelijk in een klein paradijsje. Prachtige wilde bloementuin, mooie moestuin waar je gewoon wat uit mag halen voor je avondeten. Wij hebben hier een trekkershut gehad maar ook 4 nachten in een tent gekampeerd. Hoewel de voorzieningen gedateerd zijn is werkelijk alles aanwezig en buitengewoon schoon. Ook met de Corona is zeer duidelijk rekening gehouden. Voor fietskampeerders heel fijn dat er een overdekte kookgelegenheid was, een koelkast en een vriezer. De eigenaren zie je af en toe en dat is prima. Daardoor is de sfeer ongedwongen. Werkelijk een heel fijne ruime camping en een aanrader. In de omgeving meer dan voldoende te zien en te beleven.

 • Simke en Thomas - 14-08-2018

  Prachtige (Pluk)tuin in het midden van de kamping waar we een heerlijk maaltje van hebben kunnen koken. hele mooie kano tocht die vertrekt vanaf de camping. De kunstroute markt met de kleine k paste ook helemaal in het plaatje!

 • M. Versluijs - 01-06-2017

  Een lekker relaxte camping. Bij gebrek aan een receptie kan je de betaling gewoon nog ouderwets in een envelop doen. Eerdergenoemde familie met springkussen hebben wij toevallig ook getroffen, deze familie staat er ieder jaar met het Hemelvaartsweekend. De overlast viel bij ons op zich wel mee, de doorgang naar het sanitair was soms wat verspert en ze hadden 1 middag de muziek wat harder aan. Het sanitair is wat achterstallig (losse kranen, deuren zonder klink, lauw/koud water op einde van de dag) en zou beter kunnen. Of er schoongemaakt werd weten we niet, wij hebben het hele weekend niemand gezien. Ze willen niet dat je je auto op de plek parkeert, het parkeerterrein was echter wel te klein voor alle gasten. Verder prima camping! Leuke moestuin in het midden waaruit je mag oogsten. Gratis 4 kano's voor campingbezoekers. Natuurgebied Rottige Meenthe is ook erg mooi.

 • Tineke Schutte - 24-07-2016

  Ik verbleef in juli op deze camping. Vriendelijke mailwisseling vooraf, die niet helemaal aan mijn vraag voldeed, maar ik kwam eruit. Bij aankomst was het voor mij ook de vraag of ik gewoon door kon rijden - aangezien ik niemand trof bij de receptie. Dat bleek te kunnen. Dit gaf voor mij ook meteen de ongedwongen sfeer aan op de camping; groenten uit de moestuin te plukken volgens het oogstbord, betaling op eigen initiatief met een enveloppe in een kast met een gleuf, douchen zonder muntjes en een schuilhut voor kampeerders - geen commercieel gedoe maar ongedwongen kamperen. Nadeel van de camping is dat deze vrij dicht aan een N-weg ligt en je de auto's overdag wel hoort. Toch zou ik terug gaan want de stilte van het landschap zelf, de rust op de camping en het prachtige veengebied dat erachter ligt gaf mij het gevoel middenin de natuur te staan. Ruime plekken, voldoende privacy. Voordeel was ook de gunstige ligging t.o.v. de Weerribben (6km) en het vrij kunnen gebruiken van de kano's om bij zonsondergang te kanoën. Op de website mis ik de vermelding dat je voor een plek op deze camping in bezit moet zijn van een natuurkampeerkaart (evt. te verkrijgen op de camping zelf - dat was top geregeld). Want dit waren voor mij onverwachte kosten, niet vermeld bij het prijzenoverzicht op de website.

 • Sjef - 10-06-2016

  Tijdens de afgelopen meivakantie hebben we met veel plezier gekampeerd op het terrein van De Landerij. Mooie ruime plekken aan de rand van Rottige Meenthe, dus je zit zo in de natuur. Helemaal met de gratis kano's. Kamperen op dit terrein is ontspannen, rustig en ongedwongen. De beheerder is vriendelijk en bij slecht weer kun je in de schuilhut terecht. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. Een mogelijkheid om koelelementen in te vriezen hadden we prettig gevonden en het sanitair is wel netjes schoon, maar ook al op leeftijd. Niettemin was het een heerlijk verblijf.

 • Hans - 16-05-2016

  Een paar jaar terug op deze camping geweest, in een woord geweldig! De rust, het uitzicht en het kano varen. Dit voorjaar het idee opgepakt om hier nog eens heen te gaan, dat was schrikken. Wat een drukte, een groot opblaas speelgoedtoestel vol met schreeuwende kinderen. Op zich niets mis mee en natuurlijk gun ik die kinderen hun lol maar dit is toch niet iets voor op een natuurkampeerterrein lijkt me. Wij zijn snel omgedraaid en naar een camping vertrokken waar je nog wel in alle rust van de natuur kunt genieten. Van mij dus een dikke onvoldoende omdat ik vind dat een dergelijk opblaas speeltoestel echt niet thuis hoort op een natuurkampeerterrein.

 • Stephanie - 18-08-2015

  Wat heb ik hier genoten. Echte rust is er op deze camping. Prachtige plek, met veel natuur en dan die moestuin!! We sliepen in de trekkershut. En daar is heel veel aandacht aan besteed; gezellig ingericht met leuke voorzieningen (bv lekkere slaapbank en waterkoker). Een echte aanrader deze plek; ook handig bij het lopen van de Zuiderzeeroute, want die loopt recht achter de camping langs.

 • Tineke - 25-07-2014

  Inderdaad een prachtige plek! We hebben genoten van fietstochten door de Weerribben, Weststellingwerf en rond het Tjeukemeer. Lekkere sla uit de moestuin geplukt voor 50 cent.

 • Peter & Gerdie Lintenbrink - 24-07-2014

  In het weekend van 19 en 20 juli 2014 maakten wij gebruik van deze qua camping perfecte locatie. Jammer dat de entree naar de camping, deze kan wel een opknapbeurt gebruiken. Ook deed het verlaten aan. We troffen er Poolse mensen, die daarnaast ook nog eens het gehele weekeinde gebruik maakten van de wasmachine van de camping raar. Ging echt het hele weekend zo door en allemaal verschillende Poolse mensen. Die kunnen nooit allemaal in het pension verblijven. Het gaf de indruk dat er mensen op bezoek waren en wisten dat je er gratis de was kunt doen. Met een beetje aandringen en boze gezichten van deze mensen wilde men ons ook wel even de ruimte geven om een wasje te draaien, maar beste beheerder (we hebben u niet gezien) doe hier iets aan want het loopt uit de klauwen en gaat je gasten kosten. De waardering voor de camping inclusief tuin is ruim voldoende, maar het pension en hoe de "gasten" daarmee omgaan, onvoldoende. Kan zijn dat u daar afspraken met hen over heeft, maar een wasmachine in het pension zelf zou uitkomst bieden.

 • Tom - 01-06-2014

  Wat een fijne plek! Prachtig uitzicht aan de achterzijde. Leuke "samen doen moestuin" in het midden van de kampeerplaats met bloemen, kruiden, groenten en sinds dit weekeinde een vijvertje (verzorgd door buurtbewoners). Perfecte uitvalsbasis voor wandelen fietsen en kanovaren (kajak staat gratis ter beschikking). Je kunt een heel fijn vaartochtje maken naar de molen "de Rietvink" waar koffie, taart en pannenkoeken op je wachten bij de molenaar, die je veel te vertellen heeft. Mooie natuur en stilte. We komen terug want drie dagen is te kort.

 • Jentina Bloemhof - 17-04-2012

  Boodschappen zijn ook te halen in Echtenerbrug. Daar is een ruim gesorteerde SPAR supermarkt. Dus wie van knus houdt gaat niet naar Wolvega!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Landerijsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd