Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Media

Deel dit terrein

Natuurkampeerterrein Annendaalse Hoeve
Echterbosch (Maria Hoop), Limburg Reserveer nu!

Terug naar het zoekresultaat

Gemiddelde waardering:

van 15 beoordelingen

Schrijf een review

Annendaalse Hoeve

0,5 ha | 15 plaatsen | Open: 17/04 - 01/11 | Natuur Plus

Locatie

De Annendaalse Hoeve is gelegen in Midden-Limburg, tussen Sittard en Roermond, op de grens met Duitsland en op 14 km van België. Maastricht, Luik, Aken, Düsseldorf en Keulen liggen op circa 100 km afstand. Een ideale plek om te wandelen en te fietsen. Wie eenmaal in Echterbosch was, komt zeker terug. Meer informatie »

De Annendaalse Hoeve beschikt privé over een klein hertenkamp, maar de vroege wandelaar kan reeën in de vrije natuur aanschouwen. Ook de verschillende vogelsoorten kun je duidelijk zien en horen.

In de directe omgeving van de camping vind je: • Verschillende fiets- en wandelroutes;

 • Bijzondere natuurgebieden, zoals het Haeselaarsbroek, de Marissen en de Doort;

 • Nationale parken de Meinweg en de Hamert;

 • Kastelen, kloosters, watermolens en andere monumentale gebouwen.


Bovendien vind je Zuid-Limburg om de hoek, Duitsland op loopafstand en België op fietsafstand.

Aanvullende streekinformatie:Wandelen
Klik hier voor diverse wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein Annendaalse Hoeve.

🌄Terrein

Het kampeerterrein is bij uitstek geschikt voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Er zijn geen voorzieningen voor kinderen. Het terrein biedt ruime plaatsen met elektra en er is een comfortabele was- en douchegelegenheid. Fietsers (twee personen met tentje): € 10,00, exclusief toeristenbelasting en gebruik oplaadpunt.

Route

Vanaf de A2 richting Maastricht, afslag 44 St. Joost. Borden volgen Brunssum/Echt. In Echt linksaf richting Koningsbosch tot de rotonde, daarna afslag Maria Hoop. Tweede weg rechtsaf (Waldfeuchterbaan) richting Echterbosch. In Echterbosch voorrangsweg oversteken. Tankstation aan de linkerhand. Na tankstation vaart minderen en na 60 m direct links ingang kampeerterrein.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

De Annendaalse Hoeve is een typisch Limburgse carréboerderij uit ca. 1870. De Hoeve is beeldbepalend voor de omgeving. Het is een vierzijdig gesloten complex met alle belangrijke toegangen gericht op de binnenplaats (hof), waar vroeger de mestvaalt was. Hier staat een oude wijnpers, een waterpomp en een steen waar vroeger een everzwijn op lag. De hoeve ligt dicht bij Waldfeucht en Braunsrath, waar het kleine klooster Maria Lind is, bewoond door de zusters van St. Clara. Het is sinds de zeventiende eeuw een pelgrimsoord, door een standbeeldje van de heilige Maria dat is gevonden in 1672.

Waterbesparende douches · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

🍂Kenmerken van dit terrein

 • douche(s) warm water
 • tenten welkom
 • tourcaravans welkom
 • campers welkom3
 • vouwwagens welkom
 • elektriciteitsaansluiting/ampère6A
 • aantal plaatsen met elektra15
 • huisdieren toegestaan(in overleg)
 • afstortplaats chemisch toilet
 • reserveren mogelijk
 • dichtstbijzijnde supermarkt1,5
 • afstand halte ov0,2
 • wifi aanwezig
 • kampeerbusjes (< 5 m, < 1500 kg) welkom

Fietsverhuur dichtbij in Maria Hoop, op loopafstand (1500 m) en in Waldfeucht (loopafstand ca. 500 m).

Tarieven *

 • huisdier € 2,00
 • twee personen + kampeermiddel € 15,00
 • extra volwassene € 4,00
 • elektriciteit per dag € 2,00
 • toeristenbelasting p.p.p.n. € 1,50

Na 01/09: twee personen + kampeermiddel: € 15,00 alles inclusief.

Betaalmethode

alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Beoordelingen van bezoekers

 • Ans van den Berg - 21-07-2019

  Het is een mooi terrein met niet al teveel plaatsen en geen vaste plaatsen, volgens het boekje een ideale plek voor een weekendje. 's Ochtends gebeld. En ja er was plaats voor 1 of 2 nachtjes. Dus wij op pad. Aangekomen wist de eigenaar niet meer dat er gebeld was, maar een plekje was er nog wel voor 1 of 2 nachtjes. Afhankelijk van het weer zouden we nog een nacht blijven. Op de exacte aanwijzingen van de campingbeheerder werd de caravan precies zo neergezet zoals hij wilde. `Het zou slecht weer worden dus de luifel uitgezet. 's Ochtends wordt terloops gevraagd of we blijven. En ik antwoord daar op dat het weer mee schijnt te vallen, en we dus willen blijven. Of we dan de caravan 2 plaatsen willen opschuiven. De vorige avond hadden we zo'n tafereel ook al gezien voor een camper die volledig geïnstalleerd stond en die 2 meter op moest schuiven. Verbaasd over deze reactie en ook dat dit niet de vorige avond al verteld was, hebben we besloten om te vertrekken. Het kampeerterrein heeft kleine plekjes maar vooral het gevoel van bejegening door de norse en onvriendelijke eigenaar zorgen ervoor dat wij in onze 40 camping jaren een vervelende kampeer ervaring rijker zijn. Hier terug komen is voor ons geen optie, ondanks de mooie omgeving. Jammer.

 • Wim en Yvonne Maessen - 01-07-2019

  Wij zochten rust en eenvoud en dat vonden we op de Annendaalse Hoeve. Een klein paradijsje op het smalste stukje van Limburg, tegen de Duitse grens. Prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen. Winkels en gezellige eetgelegenheden op korte afstand. Vriendelijke eigenaren. Al met al, een goed keus. We komen zeker nog eens terug.

 • Joep - 14-08-2018

  Bijzonder eigenaardige beheerder. Absoluut onmogelijk om meer dan 1 nacht te blijven. Bij aankomst toch geen probleem, toen toch wel omdat we een hond hebben en er geen herrie op de camping mag zijn, de volgende dag konden we toch weer langer blijven maar zijn we gegaan. Lopen om de wijngaard is absoluut verboden, na 2300 tot ongeveer 800 is het toegangshek op slot. Ter plekke overboeken ook absoluut uitgesloten. Terrein is oké en de douches lekker warm. Pinnen niet mogelijk.

 • Eduard - 13-10-2017

  Deze camping bezocht tijdens fietsvakantie. Ik werd vriendelijk ontvangen door Anneke. Daar ik moe maar voldaan was na een dag flink fietsen wilde ik mn tentje opzetten en rusten. Ik werd verwezen naar een flink stuk trekkersveld, aldaar aangekomen werd het goed zoeken naar een enigzins egaal stukje grond voor een fatsoenlijke nachtrust. Wat opviel was dat het caravanveld strak was als een biljartlaken. Graag ook zo op het trekkersveld als dat mogelijk is. Ook jammer dat de buren van de camping overlast bezorgden door hard de radio te laten spelen tot ver in de avond. Toch drie sterren vanwege schone sanitaire voorzieningen.

 • trudy en hendrik - 24-08-2017

  Wat een prachtige omgeving. Wij hadden niet het idee op een natuurkampeerterrein te staan want het was vol en de plekken waren niet groot.

 • Henk en Sonja - 19-04-2017

  Tijdens de afgelopen Paasdagen voor de eerste keer op de Annendaalsehoeve. Eigenaar Hans zat ons op te wachten onder z'n overkapping en vroeg wat onze wensen waren qua plekje. Daarna kregen we de mooiste plek van de hele camping met uitzicht op één van z'n wijnpercelen en de uitgestrektheid van het Duitse landschap. Ondanks het koude weer met af en toe een behoorlijke bui, hebben wij het prima naar ons zin gehad. De douches en toiletten waren schoon prima ( alleen de ruimte is niet verwarmd, maar een echte kampeerder trekt zich daar natuurlijk niets van aan :) ) . Tot onze verrassing kregen we een mooie zak met een chocolade Paashaas met dito eieren! De omgeving is bij uitstek gesachikt om lekker te wandelen. Of naar het Annendaalse bos of gewoon struinen rond Waldfeucht. twee middagen gewandeld in de Meinweg en door het Duitse deel via de Dalheimer Muhle. Geweldig! Kortom, wij hebben het prima naar ons zin gehad, mede door de gastvrijheid van Hans en Anneke. We komen zeker terug!

 • Hans en Anneke Stoffels - 18-08-2016

  Beste Hans, het spijt ons te horen dat u de indruk heeft gekregen dat wij ongeïnteresseerd waren, dat lag zeker niet in onze bedoeling. In het hoogseizoen is het soms zo druk, dat wij kampeerders die zonder reservering komen niet altijd een plekje kunnen geven, of slechts voor 1 of 2 nachtjes (zodat wel rustig kan worden gezocht naar een ander terrein om de vakantie voort te zetten). Wilt u in het vervolg zeker zijn van een kampeerplaats (voor de gewenste duur), verzoeken wij u vriendelijk om (in het hoogseizoen) vooraf te reserveren. Wij vertrouwen op uw begrip in deze.

 • Hans - 10-08-2016

  Ook wij zijn onaangenaam getroffen door het botte gedrag van de eigenaar Hans. Nadat we afgesproken hadden om twee nachtjes te kunnen kamperen, werd ons na één nacht op onvriendelijke manier verteld dat we " weg moesten" . Er was geen enkele mogelijkheid om te blijven want " hij zat vol". We waren eigenlijk te verbaasd om te reageren. Wat ons nog het meest heeft geraakt is de ongeïnteresseerde manier waarop Hans e.e.a. communiceerde. Geen excuus of empathie. Wat ons betreft is deze actie natuurkampeerterrein-onwaardig en komt de Annendaalse hoeve bij ons op de zwarte lijst. En dat is de allereerste.

 • Peter en Judith - 17-08-2015

  In juli twee weken gekampeerd. Eenvoudige, kleine, rustige camping, relaxte sfeer, behulpzame eigenaar. Rond 09.15 uur komt een bakker met heerlijke verse broodjes. Lekkere douches! Mooie fietsroutes naar de Maasplassen, de Meinweg, Ohé en Laak en Duitsland is letterlijk op een steenworp. In Waldfeucht kun je lekker eten (en veel waar voor je geld). Sla het Eispalies in Tüddern niet over! Natuurlijk helpt mooi weer ook :-)

 • m.van kampen - 24-07-2015

  Heerlijke camping om te verblijven en tot rust te komen. Dat is zeker de wens vd eigenaars en men geeft je daarvoor de ruimte. Ruime staplaatsen,voldoende privacy. Sanitair is uitstekend en omgeving zeer geschikt voor fietsers/wandelaars. Een aanrader!!!!!

 • M.J. van der Woerd - 03-08-2014

  Een paar goede en niet dure restaurants in het dorp Waldfeucht. Supermarkt erg dichtbij. Verder zijn de douches op de camping erg fijn en is het een groene camping. Jammer dat de ene wasbak voor het afwassen erg laag is. Niet fijn voor lange mensen. Minpuntje is verder het gedrag van de beheerder. Als je niet precies zijn instructies opvolgt dan vertoont hij inderdaad het reeds eerder genoemde gedrag.

 • Jan en Saapke - 15-09-2013

  Mooi terrein, goede voorzieningen. Rust en ruimte. Omgeving zeer geschikt om te fietsen en te wandelen. Winkels op loopafstand in Duitsland. Elke morgen komt de warme bakker. Wat een luxe. En een zeer behulpzame eigenaar. Hans bedankt !

 • Paul en Els Hermsen - 25-09-2012

  Hans, de eigenaar, hielp ons bij het installeren en adviseerde ons welke plek het meest geschikt zou zijn. Een heerlijk rustige camping met lekkers douches en schoon sanitair.Fietsknooppuntenroutes voor die streek zijn klaar, de wandelknooppunten bijna. Voor sportieve mensen heel fijn. Een aardig bakker uit Waldfeucht kwam elke morgen brood brengen. We kregen een lekker flesje wijn cadeau, nadat we afgerekend hadden en Hans begeleidde ons naar uitgang.Enige minpuntje was dat de weg van Echt naar Echterbosch opgebroken was,waardoor we om de snelweg te bereiken nogal wat kilometers moesten maken.

 • Anne en Roger - 22-08-2012

  Zeer botte, onvriendelijke "gastheer". Hij maakte tegen ons en over diverse andere gasten nogal lompe opmerkingen.Wij hadden niet het gevoel welkom te zijn en waren niet de enige! Héél jammer,wat een afknapper! Eens, maar nooit meer Annendaalse Hoeve!

 • Marc en Patrick - 20-07-2011

  Mooi gelegen, met een bijzondere slechtweervoorziening: Duitse restaurants op loopafstand. De zelfgemaakte jam smaakte ons tijdens onze fietstocht uitstekend.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Annendaalse Hoevesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd