Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Media

 • Eickenhorst terrein.

Deel dit terrein

Natuurkampeerterrein Eickenhorst
Boskant (gem. Sint-Oedenrode), Noord-Brabant Reserveer nu!

Terug naar het zoekresultaat

Gemiddelde waardering:

van 17 beoordelingen

Schrijf een review

Eickenhorst

0,5 ha | 10 plaatsen | Open: 10/05 - 28/10 | Natuur Plus

Locatie

Sint-Oedenrode ligt in het Groene Woud, een gebied met hoge natuurlijke en landschappelijke waarden. Het landschap is erg gevarieerd en biedt volop gelegenheid voor uitstapjes en om te wandelen en fietsen. Meer informatie »

Hoewel het adres van het woongedeelte Eikenstraat 2 is, bevindt de ingang van het kampeerterrein zich op het volgende adres: Kremselen nr. 16, 5492 SJ. Dit adres ook gebruiken in de navigatiesystemen! Als dit niet wordt herkend (nr. 16 is nieuw bij de gemeente), bevindt het volgende adres zich schuin tegenover de ingang: Kremselen nr. 19, 5492 SJ.


Ook als je op de fiets bent, is het altijd aan te raden om even te bellen of er plek is. In ieder geval in de maanden juni, juli en augustus, en tijdens Hemelvaart en Pinksteren.


Natuurgebied De Scheeken
Natuurgebied De Scheeken, van Brabants Landschap, ligt bij kerkdorp Boskant, tussen Liempde en Sint-Oedenrode. In de Scheeken overheersen de rechte lijnen door een blokvormige verkaveling, wat broekontginning wordt genoemd. Het gebied was vroeger 'gemengde grond' en werd gebruikt door boerengemeenschappen uit Best, Liempde en Sint-Oedenrode. Tussen 1920 en 1935 werden veel hooilanden en hakhoutbosjes omgezet in populierenplantages. In De Scheeken is het populierenlandschap van de Meierij op zijn mooist. De populierenteelt heeft de bosfauna en -flora door de eeuwen bewaard. Zo zijn nu nog oerboskruiden zoals eenbes en bosanemoon veelvuldig in de bossen aanwezig. Het landschapsreservaat is bijzonder rijk aan vogels en vlinders. De Mortelen en De Scheeken vormen samen het hart van Het Groene Woud en zijn het grootste landschapsreservaat van Noord-Brabant. Het gebied is authentiek kleinschalig. Natuurgebied de Scheeken ligt op loopafstand van ons terrein. JeU kunt rechtsstreeks vanaf ons terrein een wandeling starten, via het terrein van de naast ons gelegen boomkwekerij.


Edelhert in Het Groene Woud
Edelherten horen oorspronkelijk thuis in de Brabantse natuur en zijn zelfs een onmisbare schakel door hun rol als grote planteneter. Brabants Landschap heeft daarom besloten edelherten terug te brengen in haar eigen gebieden in het hart van Het Groene Woud. Om precies te zijn in de Scheeken tussen Best en Liempde.


Edelherten hebben eeuwenlang in Nederland geleefd. Door jacht en het verdwijnen van hun leefomgeving verdwenen de laatste wilde edelherten. Op de Veluwe keerden edelherten al lang geleden terug en recenter ook in de Oostvaardersplassen en in het Weerterbos. Edelherten zorgen voor meer leven in het landschap met hun specifieke gedrag en graasgewoonten. Ze grazen bij voorkeur in de overgangszones van bos naar open gebied. Met hun graasgedrag vormen ze onnatuurlijk scherpe perceelranden om tot brede overgangszones die rijk zijn aan structuur (mozaïekzomen). Zulke natuurlijke overgangen zijn bijzonder rijk aan planten en dieren. Doordat edelherten graag liggen te rollen in modderbaden die ze maken en met hun gewei langs bomen 'vegen', maken ze letterlijk plaats voor tal van andere dier- en plantensoorten.


Het gebeid waar de edelherten lopen ligt op 4 km vanaf ons terrein. Hier vind je de wandelfolder.


Ommetje De Bunders te Boskant
De Brabantse Milieufederatie ontwikkelt, samen met Brabants Landschap en gemeentes, zogenaamde ommetjes. Dat zijn rondgaande wandelingen in het buitengebied van een dorp.


Door ruilverkavelingen zijn veel paden uit het boerenlandschap verdwenen. Het werd steeds moeilijker zo’n rondgaande wandeling te maken. Dat betekende niet alleen minder recreatieve mogelijkheden, maar het was ook jammer uit cultuurhistorisch, landschappelijk en ecologisch oogpunt.


De ommetjes vergroten de toegankelijkheid van het buitengebied. De mensen kunnen dit nu te voet verkennen, via zandweggetjes, weidevelden, doorsteekjes en bruggetjes.


In Boskant is het ommetje De Bunders uitgezet. Deze naam is ontleend aan een van de wegen waarlangs de route loopt. Vanaf het dorpsplein maak je een rondje van ca. 5,5 km via Goeiendonk, Kalvereeuwsel, Hoogstraat, Nieuwenhuizen en De Bunders.


Het is aan te raden stevige schoenen of laarzen te dragen, omdat het op sommige plekken drassig kan zijn. Bij de oversteek van een weide kun je oog in oog komen te staan met koeien. Dat is natuurlijk geen enkel probleem: koeien proberen alleen maar vliegen weg te jagen.


Het ommetje is te downloaden via de link Ommetje Bunders – Boskant.

🌄Terrein

Dit sfeervolle, kleine kampeerterrein voor volwassenen heeft tien ruime plaatsen rondom een vijver en een kikkerpoel. Het terrein ligt in een groene omgeving met natuurgebied De Scheeken op loopafstand. Wandelen rechtstreeks vanaf het terrein. In de gezellige huiskamer ligt veel informatie over de omgeving. Gratis wifi. Reserveren gewenst. Campers max 7 m.

Route

A2: afslag 27: Best-west. Richting Sint-Oedenrode. Bij rotonde in Boskant 3e afslag (Populierenlaan), 3e weg rechts (Kremselen). A50: afslag 9, Sint-Oedenrode. Volg Nijnsel/Lieshout. Bij rotonde richting centrum. Bij rotonde richting Boskant. Buiten bebouwde kom 1e rechts (Liempdseweg), 2e links (Kremselen). Fietsers vinden het terrein tussen KN34 en KN35. Navigatie: Kremselen 19 (overburen).

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Sint-Oedenrode is al eeuwenlang het centrum van de klompenindustrie. Klompen werden vooral gemaakt van populierenhout. De populier is dan ook nog steeds beeldbepalend voor de omgeving. In Boskant, waar de grond erg rijk is, groeien bomen erg hard (vandaar ook de vele boomkwekerijen).

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · compostering snoeihout en maaisel · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein · Moestuin/kruidentuin

🍂Kenmerken van dit terrein

 • douche(s) warm water
 • tenten welkom
 • tourcaravans welkom
 • campers welkom6
 • vouwwagens welkom
 • elektriciteitsaansluiting/ampère6A
 • aantal plaatsen met elektra10
 • huisdieren toegestaan
 • afstortplaats chemisch toilet
 • reserveren mogelijk
 • dichtstbijzijnde supermarkt0,5
 • afstand halte ov0,5
 • kampvuur/vuurpotten toegestaan(in overleg)
 • slechtweervoorziening aanwezig(huiskamer)
 • wifi aanwezig
 • kampeerbusjes (< 5 m, < 1500 kg) welkom

Houtkacheltjes aanwezig. Gebruik gratis. Hout is bij ons te koop.

Faciliteiten voor mindervaliden

Beugel in doucheruimte. Ruime badkamer met douche, wc en wastafel. Plek 9 naast sanitair.

Tarieven *

 • volwassene € 6,00
 • tent € 10,00
 • caravan € 10,00
 • kampeerauto/camper € 10,00
 • vouwwagen € 10,00
 • huisdier € 1,25
 • kampeerbusje € 10,00

Betaalmethode

pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Beoordelingen van bezoekers

 • Judith - 14-09-2019

  Mooi terrein, door de bomen en het riet voldoende privacy. De eigenaren zijn heel vriendelijk en gastvrij. De camping ligt dicht bij de bebouwde kom, op loopafstand is er een supermarkt en fijn eetcafe. Er zijn door de ligging wel wat meer omgevingsgeluiden dan wij hadden verwacht.

 • Eline - 07-08-2019

  Prachtige minicamping! Mooie, afgeschermde plekken. Schoon sanitair wat prima voldoet. Mooi om direct van de camping af in de boomgaarden te kunnen wandelen met onze twee honden. Aardige ontvangst, we voelden ons welkom! 'S nachts is het stil, op de krekels na...

 • Laura Broekhuizen - 27-06-2019

  Wij hebben met bijzonder veel genoegen vier dagen hier gekampeerd. Vriendelijke ontvangst, prachtig terrein. Kikkers en vogels. Genieten! Schoon sanitair, gezellig ook. Hele mooie uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Een absolute aanrader als je van rust, ruimte en natuur houdt!

 • Magdalena Haanraadts - 18-06-2019

  We hebben genoten van de fijne camping. Rust, vogeltjes en hele aardige eigenaar. Kampeerterrein zonder kinderen. Wij vinden kinderen prima maar het is ook lekker op je vakantie even niet. Marjolijn en Robert, heel veel succes met jullie nieuwe avontuur als eigenaar van deze prachtige plek! Wim en Maud ☺

 • Ron en Marianne Kremer - 02-06-2019

  3 dagen en nachten met het Hemelvaartsweekend hier gestaan met de camper. Wat een heerlijke plek! Zoveel stilte, je hoort alleen vogels en uiteraard de vele kikkers in de poel waar je met zijn allen omheen staat . Marjolein doet als kersverse nieuwe beheerder van dit terreintje haar uiterste best om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken en dat gaat haar lukken ook! Succes Marjolein en wellicht tot ziens.

 • tom van droffelaar - 08-08-2018

  Wij hebben één nacht op de Eickenhorst gestaan, als fietskampeerders zonder reservering. Dat zou moeten kunnen, volgens de statuten van Natuurkampeerterreinen. Het was hoogseizoen, en dan moet je natuurlijk wat inschikken en niet al te moeilijk doen. Maar de plek naast de WC en de stortplaats van de chemisch toiletten was echt niet o.k. Jammer en volgens mij niet noodzakelijk.

 • Tycho - 26-07-2016

  Een kleine fijne camping met ontzettend veel heerlijke natuur op het kleine terreintje. Vooral geschikt voor rustzoekers (de wat oudere vakantieganger met luxe camper en fietsen op de drager) want om 23.30 savonds is iedereen naar bed op de camping, waardoor wij als fietsende reizigers, die net een ander ritme hebben dan de vele campergasten, het gevoel kregen dat we op onze tenen moesten lopen. Voor een uitgebreid verblijf zou ik dus niet voor deze camping kiezen. Maar voor 1 of 2 dagen op doortocht is het een heel fijn terreintje met fantastische voorzieningen zoals gratis gebruik van een koelkast en ruim, bijna sjiek sanitair, en de omgeving is heerlijk rustig en zeer groen.

 • Koos Wijnen - 11-05-2016

  Al het voorgaande plus de zon schijnt hier altijd (niet altijd letterlijk natuurlijk) ook de sterren fonkelen hier altijd (niet altijd zichtbaar natuurlijk). Dan nog de overweldigende natuur (altijd) Ps: psssssst, je hoort hier je eigen gedachten stilvallen, het gekwaak komt dan alleen nog maar als achtergrond van de kikkers af.

 • André en Daniëlle - 15-08-2014

  Een paar dagen hebben we heerlijk gekampeerd met onze hond op dit mooie terreintje. Gastvrije en vriendelijke beheerders en genoeg te doen in de omgeving! Net en schoon sanitair en een supermarktje om de hoek met iedere ochtend verse broodjes en een krantje maakte het compleet!

 • Anja - 09-08-2014

  Wat een heerlijk rustige week. Volop wandelingen, ook vanaf de camping. Warm ontvangst, schoon sanitair en ijsjes te koop in de vriezer! De kikkerpoelen met alle bewoners erin en omheen maakt dat je midden in de natuur staat.

 • Frans & Nanda - 23-07-2014

  Wat is dit een fijne plek om te zijn. 9 plaatsjes die voldoende ruim zijn. De camping bevindt zich aan de rand van de woonkern, eigenlijk in de achtertuin van het woonhuis, maar geeft een gevoel van natuur en ruimte. Een camping waar de details compleet zijn. Het begint al met het bord bij de ingang waar u op naam welkom geheten wordt. Het sanitair is hoogwaardig van kwaliteit en zeer hygiënisch. De beheerster is erg vriendelijk en bereid tot hulp. Er is allerlei informatie over de omgeving in de “slechtweer voorziening” te vinden. Leuk zijn de te koop aangeboden zelf gekweekte bloemenzaden en walnoten. Absoluut de moeite waard om te bezoeken. Een lang weekend is niet lang genoeg...

 • Mers - 08-05-2014

  Wauw, super, fantastisch, prachtig, rustgevend, idyllisch, welk woord ben ik vergeten? Het begint met een warm welkom met een gastvrij gevoel. Een terrein bij iemand achter het huis, dat toch een gescheiden gevoel geeft. Een sanitair waar sommige B&B een voorbeeld aan mogen nemen. Elk plekje kijkt uit op de sfeervolle vijver. De informatievoorziening is inderdaad ruim en zeer prettig. Wij hebben er twee nachten gestaan, veel te kort en willen zeker nog een keer voor terug komen. St. Oedenrode is gezelliger dan verwacht. Voor vers brood elke ochtend is de buurtsuper top, deze heeft een ruim assortiment en goed van kwaliteit. Een MTB route loopt bij de buurtsuper voor de deur langs. Een mooie combinatie! Aan het einde van de weg hebben wij streekproducten gekocht. Een vijver in een kas met eenden, super sfeervol waar men ook een kopje koffie kan krijgen. DIK compliment voor de familie Vermeltfoort-Oerlemans!! Van ons krijgen jullie een dikke 10.

 • Ada en Pieter Bleeker - 01-07-2013

  Kortgezegd: klasse! Echt een Natuurkampeerterrein zoals het zijn moet. De gastvrijheid, behulpzaamheid, hoeveelheid documentatie, het was allemaal zo fijn, dat we ons meer dan welkom voelden. We zeggen wel meer: we komen nog eens terug hoor! En vaak komt het er dan toch niet van, ondanks de goede bedoelingen. Maar bij jullie komen we absoluut nog tenminste een keer terug. Ook de Brabantse gemoedelijkheid, welke wij hebben ervaren tijdens de fiets- en wandeltochten en het inkopen doen heeft ons aangenaam verrast. Ontzettend bedankt voor de genoten gastvrijheid en tot ziens!

 • Henk - 09-08-2011

  zomer 2011 op het NATUURKAMPEERTERREIN (inderdaad hoofdletters) gestaan. Prima omgeving, uitstekend sanitair.

 • Thea en Cees - 22-07-2011

  Wat een heerlijke camping. Met hart voor de kampeerder ontworpen. Volop rust en ruimte, prima sanitair. Goede wandel- en fietsmogelijkheden direct vanaf de camping. Ook bij regenweer is het er goed toeven. Beslist een aanrader.

 • Jeroen van Halewijn - 10-07-2011

  We hebben hier een heerlijk lang weekend gehad. Prachtige natuurcaminpg, heerlijk rustig en met schoon en verzorgd sanitair. Aardige en prettige beheerders, met zichtbaar hart voor de camping en de natuur. Leuke omgeving om te wandelen, fietsen en plaatsen in de omgeving te verkennen.

 • Fam. Seegers - 07-06-2011

  We hebben er een midweek gestaan. Fantastisch plekje, kleinschalige camping met vriendelijke beheerders in een mooie omgeving. De kwakende kikkers in de poel is een ervaring. In de 'slechtweerhut' veel informatie over de omgeving. En kleine oase om heerlijk tot rust te komen.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Eickenhorststerren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd