Image

Kamperen zonder eigen tent of caravan

Ook als je zelf niet over een tent, caravan, vouwwagen of camper beschikt, kun je kamperen op de Natuurkampeerterreinen. Er zijn diverse organisaties die allerlei leuke mogelijkheden bieden! Hieronder zetten we er een aantal voor je op een rij.

Trekkershutten

Op diverse Natuurkampeerterreinen staan erkende Trekkershutten. Deze houten huisjes zijn per nacht te huur en beschikken over een vaste basisinventaris, zoals bedden, een mogelijkheid om te koken en een stopcontact. Erkende Trekkershutten gaan van een eenvoudige Pod voor twee personen tot de behoorlijk luxe Trek-in (duurzame Trekkershut) voor max. 6 personen. In die laatste is zelfs een badkamer en toilet aanwezig. Trekkershutten kun je het beste vooraf reserveren als je zeker wilt zijn van een plek. In de Terreinzoeker kun je vinden welke Natuurkampeerterreinen beschikken over een of meerdere Trekkershutten.

Image

Ingerichte tenten

Op een aantal Natuurkampeerterreinen kun je een ingerichte tent huren. Heel fijn voor een proefkampeervakantie, bezoek van familie of vrienden, of als je gewoon even op zoek bent naar wat meer luxe!

ingerichte tent op Landgoed Wilgenheerd

Tipiskamperen

In het noorden van Nederland kun je ook kamperen in ingerichte tipitenten. Ook deze beschikken zelfs over een houtkachel, zodat je ook in het najaar en vroege voorjaar comfortabel kunt kamperen. Tipiskamperen biedt ook een fietsarrangement langs Natuurkampeerterreinen in Groningen of Drenthe, met bagagevervoer. Overdag fiets je door het prachtige landschap, en aan het eind van de middag arriveer je bij een tipitent op een Natuurkampeerterrein.

Image