Image

Wat is een Natuurkampeerterrein?

Kamperen op een Natuurkampeerterrein is kamperen in de meest pure vorm.

Natuurlijke ligging

Onze terreinen bevinden zich in de mooiste landschappen, ver van alle drukte. Soms zie je letterlijk door de bomen het Natuurkampeerterrein niet meer!

Image

Kleinschalig maar ruim

De meeste Natuurkampeerterreinen zijn bescheiden qua omvang, maar je kunt er altijd zeker van zijn dat iedere kampeerder een ruime plek krijgt. Juist die extra ruimte geeft meer rust en privacy. Zelfs in de piekperioden tijdens de vakanties, wordt er alles aan gedaan om alle gasten zoveel mogelijk ruimte te bieden.

Image

Respect voor je rust

Natuurkampeerders zijn over het algemeen rustzoekers. Daarom zul je bij ons geen last hebben van rumoerige speeltuinen, kantines, radio’s of auto’s op het terrein.

Image

Goede voorzieningen

Verwacht geen badkamers met bubbelbaden, maar wel dat er schone toiletten en stromend water is. Op één terrein na beschikken alle Natuurkampeerterreinen over een warme douche. Vaak zijn er extra voorzieningen zoals mogelijkheden om vuur te maken of een slechtweervoorziening.

Image

Kindvriendelijk

Ook kinderen voelen zich thuis op de Natuurkampeerterreinen. Vaak zijn er eenvoudige voorzieningen zoals een zandbak, schommel of soms ook een klimhut, trampoline of een zwemplas. Maar de grootste speeltuin is de natuurlijke omgeving, waar van alles te ontdekken valt.

Image

Géén vaste plaatsen

Er zijn op onze terreinen geen vaste standplaatsen of seizoenplaatsen. Dat bevordert de natuurlijke uitstraling van een Natuurkampeerterrein.

Image

Oog voor duurzaamheid

Duurzaam ondernemen is een bewuste keuze voor de beheerders en eigenaren van de Natuurkampeerterreinen. Per terrein vind je in de beschrijving welke duurzame activiteiten men ontplooit. Wordt er groene energie gebruikt, is er FSC-hout gebruikt voor de bouw van bijvoorbeeld sanitaire gebouwen: je vindt deze gegevens achter het groene icoontje.

Image

De Natuurkampeerkaart

Om te kunnen kamperen op een Natuurkampeerterrein heb je een Natuurkampeerkaart nodig. Deze kun je los bestellen of als onderdeel van Het Groene Boekje. Met deze kaart draag je bij aan het in stand houden van het netwerk van Natuurkampeerterreinen. Wij zorgen voor de erkenning en promotie van de terreinen, jij geniet van de mooiste kampeerplekken.

Image

Wil je ook kamperen midden in de natuur?