Image

Wat is een Natuurkampeerterrein?

Kamperen op een Natuurkampeerterrein is kamperen in de meest pure vorm.

Natuurlijke ligging

Onze terreinen bevinden zich in de mooiste landschappen, ver van alle drukte. Soms zie je letterlijk door de bomen het Natuurkampeerterrein niet meer!

Image

Kleinschalig maar ruim

De meeste Natuurkampeerterreinen zijn bescheiden qua omvang, maar je kunt er altijd zeker van zijn dat iedere kampeerder een ruime plek krijgt. Juist die extra ruimte geeft meer rust en privacy. Zelfs in de piekperioden tijdens de vakanties, wordt er alles aan gedaan om alle gasten zoveel mogelijk ruimte te bieden.

Image

Respect voor rust

Natuurkampeerders zijn over het algemeen rustzoekers. Er staan geen auto’s of motoren op het terrein en campers blijven op hun plek tot vertrek. De sfeer onder kampeerders is gemoedelijk. Val in slaap met het ruisen van de wind door de blaadjes en word wakker met een vogelconcert.

Image

Goede voorzieningen

Stromend water, schone toiletten en warme douches. Alle Natuurkampeerterreinen beschikken over goede basisvoorzieningen. Op sommige terreinen vind je meer faciliteiten als een slechtweervoorziening, picknicktafels voor trekkers, broodjesservice, fietsverhuur of een centrale vuurplek.

Image

Buiten spelen

De grootste speeltuin is de natuurlijke omgeving waar van alles te ontdekken valt voor kinderen (en ouders). Voor jonge kampeerders zijn op sommige terreinen speelplekken gecreëerd, denk aan een zandheuvel, klimboom of schommel. Ook leuk: soms wonen er geitjes, kippen of poezen op het terrein. Ook op Natuurkampeerterreinen die zich enkel richten op volwassen kampeerders.

Image

Geen vaste plaatsen

Er zijn op onze terreinen geen vaste standplaatsen of seizoenplaatsen. Dat draagt niet alleen bij aan de natuurlijke uitstraling, de bodem krijgt tussendoor ook de mogelijkheid om te herstellen. En jij kan fijn jouw ideale plek uitzoeken.

Kamperen midden in de natuur

Oog voor duurzaamheid

Duurzaam ondernemen is een bewuste keuze voor de beheerders en eigenaren van de Natuurkampeerterreinen. Per terrein vind je in de beschrijving welke duurzame activiteiten men ontplooit. Wordt er groene energie gebruikt, is er FSC-hout gebruikt voor de bouw van bijvoorbeeld sanitaire gebouwen: je vindt deze informatie bij ‘overig’ op de terreinpagina’s.

Image

De Natuurkampeerkaart

Om te kunnen kamperen op een Natuurkampeerterrein heb je een Natuurkampeerkaart nodig. Zo kampeer jij op de mooiste plekken en zorgen we samen voor een duurzaam behoud van deze unieke kampeerplekken in de natuur. De Natuurkampeerkaart kun je los bestellen of als onderdeel van Het Groene Boekje.

Image

Kom je kamperen?

Proeven van de sfeer op een Natuurkampeerterrein? Kom mee naar de zomer en neem een kijkje.

Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Wil je ook kamperen midden in de natuur?