Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Als je houdt van het échte kamperen midden in de natuur, dan ben je bij de Natuurkampeerterreinen aan het juiste adres. Er zijn 137 Natuurkampeerterreinen in Nederland en inmiddels ook dertien in Frankrijk! Groepen kunnen het best terecht op de zestien hiervoor bestemde GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland. Al deze natuurcampings liggen op bijzondere landgoederen, in eeuwenoude bossen, maar ook in knusse boomgaarden en op idyllische plekjes aan het water. Kantines en animatieteams zul je er niet tegenkomen, maar wel goed sanitair met toilet, stromend water en (op één terrein na) minstens een warme douche. Vaak zijn er extra voorzieningen, zoals een kampvuurplek en een slechtweervoorziening. Maar de natuur speelt de hoofdrol!

Het Groene Boekje
Alle Natuurkampeerterreinen zijn opgenomen in Het Groene Boekje, de groenste campinggids van Nederland. Achter in deze gids vind je de Natuurkampeerkaart, die verplicht is voor het kamperen op Natuurkampeerterreinen. Je kunt deze hier aanschaffen, ter plekke op de Natuurkampeerterreinen, bij de ANWB of bij een van de andere verkoopadressen. Het Groene Boekje kost € 14,95. Voor je gezin (alle gezinsleden) of kampeergezelschap (tot maximaal vier personen inclusief jezelf) kun je met één Natuurkampeerkaart volstaan. Met de aanschaf draag je bij aan het in stand houden van het netwerk van Natuurkampeerterreinen.

Najaarsactie

Kamperen in het najaar is kamperen in alle rust, in een prachtig kleurende natuur. Voor mensen die nog niet Het Groene Boekje 2018 bezitten, hebben we dit jaar weer een mooie najaarsactie:

Als u Het Groene Boekje 2018 aanschaft op of na 14 september 2018, dan krijgt u Het Groene Boekje 2019 in januari gratis thuisgestuurd. Met de Natuurkampeerkaart in Het Groene Boekje heeft u toegang tot de 150 Natuurkampeerterreinen in Nederland en Frankrijk. Met deze actie kunt u dus niet alleen in het najaar, maar ook in het nieuwe jaar terecht op de Natuurkampeerterreinen. De meeste terreinen zijn tot 1 november open. Terreinen die het hele jaar open zijn, vindt u in de Terreinzoeker door op het icoon met de sneeuwvlok te klikken.

Let op: Vanaf 1 november geldt de najaarsactie alleen als u Het Groene Boekje 2018 aanschaft op een Natuurkampeerterrein of in een winkel. Via onze website kunt u na 1 november alleen nog Het Groene Boekje 2019 aanschaffen, dat in januari geleverd zal worden.

Losse Natuurkampeerkaart
Als je liever een losse Natuurkampeerkaart zónder Het Groene Boekje wilt, dan kun je dat aangeven in het bestelformulier.

Cadeau-abonnement
Wil je Het Groene Boekje cadeau doen aan iemand? Ga dan naar dit bestelformulier.

Kamperen App
In de iStore en de Google Play Store vindt u de gratis Kamperen App met alle Natuurkampeerterreinen van Nederland.