Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Als je houdt van het échte kamperen midden in de natuur, dan ben je bij de Natuurkampeerterreinen aan het juiste adres. Er zijn 133 Natuurkampeerterreinen in Nederland, 10 in Frankrijk en sinds dit jaar 1 in België! Groepen kunnen het best terecht op de zeventien hiervoor bestemde GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland. Al deze natuurcampings liggen op bijzondere landgoederen, in eeuwenoude bossen, maar ook in knusse boomgaarden en op idyllische plekjes aan het water. Kantines en animatieteams zul je er niet tegenkomen, maar wel goed sanitair met toilet, stromend water en (op één terrein na) minstens een warme douche. Vaak zijn er extra voorzieningen, zoals een kampvuurplek en een slechtweervoorziening. Maar de natuur speelt de hoofdrol!

Het Groene Boekje
Alle Natuurkampeerterreinen zijn opgenomen in Het Groene Boekje, de groenste campinggids van Nederland. Achter in deze gids vind je de Natuurkampeerkaart, die verplicht is voor het kamperen op Natuurkampeerterreinen. Je kunt deze hier aanschaffen, ter plekke op de Natuurkampeerterreinen, of bij een van de andere verkoopadressen. Het Groene Boekje kost € 15,95. Voor je gezin (alle gezinsleden) of kampeergezelschap (tot maximaal vier personen inclusief jezelf) kun je met één Natuurkampeerkaart volstaan. Met de aanschaf draag je bij aan het in stand houden van het netwerk van Natuurkampeerterreinen.

Losse Natuurkampeerkaart
Als je liever een losse Natuurkampeerkaart zónder Het Groene Boekje wilt, dan kun je dat aangeven in het bestelformulier.

Najaarsactie
Kamperen in het najaar is kamperen in alle rust, in een prachtig kleurende natuur. Voor mensen die nog niet Het Groene Boekje 2020 bezitten, hebben we dit jaar weer een mooie najaarsactie:

Als je Het Groene Boekje 2020 aanschaft op of na 15 september 2020, dan krijg je Het Groene Boekje 2021 in januari gratis thuisgestuurd. Met de Natuurkampeerkaart in Het Groene Boekje heb je toegang tot de 150 Natuurkampeerterreinen in Nederland, Frankrijk en België. Met deze actie kunt u dus niet alleen in het najaar, maar ook in het nieuwe jaar terecht op de Natuurkampeerterreinen. De meeste terreinen zijn tot 1 november open. Terreinen die het hele jaar open zijn, vindt u in de Terreinzoeker door op het icoon met de sneeuwvlok te klikken.

Let op: Vanaf 1 november geldt de najaarsactie alleen als je Het Groene Boekje 2020 aanschaft op een Natuurkampeerterrein of in een winkel. Via onze website kunt u na 1 november alleen nog Het Groene Boekje 2021 aanschaffen, dat in januari geleverd zal worden.

Wat moet je doen?
Bij aanschaf van Het Groene Boekje 2020 (met de Natuurkampeerkaart) op een Natuurkampeerterrein laat je een volledig ingevulde aanmeldkaart (zie achter in Het Groene Boekje: ‘Wilt u natuurkampeerder worden? Kies dan…’) achter bij de terreinbeheerder. Deze zorgt ervoor dat de kaart bij De Groene Koepel terechtkomt.

Koop je Het Groene Boekje 2020 in een winkel, vul dan de aanmeldkaart achter in Het Groene Boekje in (‘Wilt u natuurkampeerder worden? Kies dan…’) en stuur deze met de originele aankoopbon op naar Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur, Postbus 413, 3430 AK Nieuwegein. Zet op de bon, of op de kaart ‘Najaarsactie 2020’.

Je gegevens worden in ons systeem gezet, en je krijgt in januari 2021 Het Groene Boekje 2021 thuisgestuurd. Aan het eind van het jaar krijgt u een vrijblijvend aanbod om in 2022 weer Het Groene Boekje aan te schaffen. De najaarsactie op de Natuurkampeerterreinen en in de winkels loopt tot 31 december 2020.

Cadeau-abonnement
Wil je Het Groene Boekje cadeau doen aan iemand? Ga dan naar dit bestelformulier.

Kamperen App
In de iStore en de Google Play Store kun je de gratis Kamperen App downloaden met alle Natuurkampeerterreinen van Nederland.