Image

Kamperen op alle 144 Natuurkampeerterreinen

Maartje en haar gezin gaan de uitdaging aan

‘We zijn altijd al enthousiaste kampeerders geweest’, vertelt Maartje. Maar als het even kon, trokken zij, haar man Michel en twee zonen (9 en 11 jaar) tijdens de zomervakantie naar het buitenland. ‘Twee jaar geleden, na de eerste lockdown, durfden we dat niet aan. Toen zijn we in Nederland gebleven, net als afgelopen zomer.’

Twee zomervakanties in Nederland bevielen eigenlijk heel goed. ‘We ontdekten dat we helemaal niet ver weg hoeven te gaan voor een heerlijke vakantie. We hebben gekampeerd op verschillende Natuurkampeerterreinen. De rust en ruimte die je daar vindt zijn fantastisch. Onze zonen genieten ook enorm van het buitenzijn.’

Vorig jaar ontstond het idee om er een schepje bovenop te doen. Maartje: ‘We hadden zes Natuurkampeerterreinen bezocht. Toen dachten we: waarom gaan we niet proberen om te kamperen op alle 144 Natuurkampeerterreinen? Zo ontstond het idee van Het Groene Boekje-challenge.’

Dat is geen uitdaging die ze dit jaar zullen afronden. Sterker nog: ‘Ik denk dat we er zeker drie jaar over gaan doen. Maar we pakken het wel serieus aan: we gaan niet alleen in de vakanties met onze caravan kamperen, maar ook vaker even een weekendje tussendoor. Dit voorjaar gaan we naar de terreinen rondom onze woonplaats Zoetermeer. Als het op een fietsafstand van 40 kilometer ligt, kunnen we er met de tent één nachtje kamperen. Zaterdag die kant op fietsen, zondag weer terug. Ook al is het maar één nacht, we beginnen dan maandag helemaal opgeladen aan de week.’

Op de vraag wat tot nu toe hun lievelingsterrein is, antwoordt Maartje stellig: De Karekiet, in het Gelderse Buren. ‘We stonden daar zo mooi en rustig tussen de fruitbomen. Met onze opblaaskano’s konden we zo het water op voor een tochtje op de Linge.’ Toch zal het nog wel even duren voordat ze daar weer gaan kamperen. Lachend: ‘Nee, eerst zijn de andere 138 Natuurkampeerterreinen aan de beurt!’

Ben je benieuwd naar de vorderingen van Het Groene Boekje-challenge? Maartje en haar gezin delen hun kampeeravonturen op Instagram.

Wil je zelf de uitdaging aangaan?

Of ben je benieuwd naar Natuurkampeerterrein De Karekiet? Bestel hier Het Groene Boekje en laat de (kampeer)voorpret alvast beginnen!