Image

Goed om vooraf te weten

Geen Natuurkampeerterrein is hetzelfde, maar wat wel overeenkomt? Je vindt er rust, ruimte en natuur. Om dat waar te maken, hebben we een aantal huisregels. Deze spreken misschien voor zich, maar toch is het goed er kennis van te nemen.

Vergeet je Natuurkampeerkaart niet
Met de Natuurkampeerkaart ben je welkom op alle Natuurkampeerterreinen in Nederland en Frankrijk. Voor je gezin (alle gezinsleden) of kampeergezelschap tot maximaal vier personen op een kampeerplek volstaat één Natuurkampeerkaart. Deze kaart is een kalenderjaar geldig.

Laat je camper staan
Kom je kamperen met je camper of auto met daktent? Dan vragen we je om deze als caravan te gebruiken, dus om ‘m op je kampeerplek te laten staan. Zo houden we de terreinen zoveel mogelijk autovrij.

Kamperen met je huisdier
Niets is gezelliger dan samen met je huisdier kamperen. Dat kan op veel Natuurterreinen. Op de terreinen waar huisdieren welkom zijn, moeten ze aangelijnd zijn.

Zo laat is het stil
Op onze terreinen is het vanaf 22 uur heerlijk stil. Zo val je in slaap met het ruisen van de wind door de bomen.

Een kampvuurtje maken
Op veel terreinen is het mogelijk om een kampvuur te maken. Hoe en wanneer dit kan, verschilt per terrein en is altijd afhankelijk van het weer en de situatie ter plekke. Informeer vooraf bij de beheerder. Houd ook rekening met je medekampeerders: zorg dat jouw vuurtje niet te koste gaat het van het kampeerplezier van je buren. Ook kun je op veel terreinen terecht bij de kampvuurplaats. Hier geniet je van een vuurtje en ontmoet je andere kampeerders. Gezellig!

Kamperen met een groep
Wil je met je vriendengroep of familie komen kamperen? Dat kan op een van onze GroepsNatuurkampeerterreinen. Hier heb je vaak een eigen veld tot je beschikking. Ook is het mogelijk om met elkaar allerlei activiteiten te doen, van mountainbiken tot pizza’s bakken. Leuk voor een familiefeest of bruiloft! Kijk hier voor meer informatie.

Tarieven
Elk terrein stelt zelf de hoogte van de tarieven vast en is vrij om deze door het jaar heen aan te passen. In onze online terreinzoeker vind je actuele tarieven.

Overnacht in een huisje of ingerichte tent
Op een aantal Natuurkampeerterreinen kun je een ingerichte tent of knus huisje huren om comfortabel te overnachten. Met de Natuurkampeerkaart ben je hier ook welkom.

Geen seizoenplekken
Er zijn op onze terreinen geen vaste standplaatsen of seizoenplekken. Dat draagt niet alleen bij aan de natuurlijke uitstraling van de kampeerterreinen, de bodem krijgt tussendoor ook de mogelijkheid om te herstellen.

Op de bonnefooi
Op de meeste Natuurkampeerterreinen is een apart trekkersveld aanwezig, speciaal voor rondtrekkende fietsers en wandelaars. We raden je wel aan om van tevoren even te bellen, zeker in het hoogseizoen. Zo hoeven beheerders in drukke periodes niet onnodig plekken vrij te houden en ben jij verzekerd van een mooi kampeerplekje.

Kom genieten

Geniet samen van de rust en ruimte. Geniet van buiten. We wensen je prachtige kampeeravonturen toe!