Image

Schuilen én gezelligheid

Van kas tot hooischuur; slechtweervoorzieningen zijn er in allerlei vormen en maten. Ideaal als schuilplek voor regenachtige dagen. Maar dat niet alleen, dit is vaak ook de plek waar je mede-kampeerders treft, wat kunt koken en heerlijk kunt relaxen. En dat kan ook prima als het niet regent.

Erve de Meester (OV)

In deze sprookjesachtige schuur met veel hout vind je een knusse woonkamer waar je aan de lange tafel ontspannen zit en opwarmt bij de haard. Er liggen ook boeken, wandel- en fietskaarten. Onder de overkapping kun je heerlijk op het bankje zitten en eindeloos om je heen kijken.

Image

Buitenhof (NB)

Vanuit de buitenkeuken op Buitenhof overzie je de weelde van de moestuin en de geitjes. In de koeling staan wat koude drankjes en streekproducten en de koelkast ernaast kun je zelf gebruiken. Hier kun je je maaltje koken en gezellig opeten, er is meer dan genoeg plek aan de picknicktafel. Is het buiten te koud? Er is ook een knusse binnenkeuken.

Image

Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburger (GD)

De hooiruiven aan de muur herinneren aan de eerdere functie van deze ruimte, toen het nog dienstdeed als paardenstal. Nu kun je er beschut een spelletje spelen aan tafel en een boek of tijdschrift lenen. Koken kan hier ook; er zijn twee kookplaten en een oven die je kunt gebruiken.

Image

Pluk de Dag (GD)

In ’t Kuierhuus plof je in een van de heerlijke banken of stoelen. Er liggen boeken en spelletjes en je kunt er zelf wat lekkers te eten of te drinken pakken. Als het koud is, gaat de houtkachel aan en kun je opwarmen voor je je slaapzak inkruipt. Loop je het Pieterpad en spaar je stempels? Hier vind je de stempel van Pluk de Dag!

Image

Buitenleven (UT)

In Opa Leo’s kas kun je heerlijk zitten en een spelletje doen, koffie drinken of relaxt een boekje lezen bij de houtkachel. De kas herinnert aan de eerdere functie van dit knusse kampeerterrein, het was ooit een groentekwekerij. Binnen groeien nog steeds wat groenten, fruit en kruiden die je mag plukken.

Image

Drie (GD)

In de schuilplek op Natuurkampeerterrein Drie blijf je ook lekker warm. In deze vuurhut kom je samen met mede-kampeerders om gezellig rond het kampvuur te zitten. Achter de hut ligt een stapel brandhout, dat je wel eerst zelf moet kloven.

Image

Op pad tijdens koudere dagen?

Laat je er niet van weerhouden eropuit te gaan.