Image

Unieke plekjes voor je tent

Elk Natuurkampeerterrein is uniek, maar deze terreinen hebben één ding gemeen: er is alleen plek voor tentkampeerders. Dat heeft zo z’n eigen sfeer en geluid. Vogels fluiten het begin van de dag, en op de achtergrond hoor je tenten die zachtjes openritsen.

Klein Groenbergen (UT)

Een nacht op het mooiste plekje in de fruitboomgaard. Die mooiste plek kies je zelf uit. Klein Groenbergen is speciaal voor wandelaars en fietsers op trektocht. Hier kun je bijkomen en ontspannen bij de kampvuurplaats, een picknickbankje of in de slechtweerruimte (voor het geval dat). De dag goed starten? Bestel dan het stevige fietsersontbijt.

Image

De Reidplûm (FR)

Je kijkt je ogen uit op De Reidplûm, je tent staat namelijk midden in het Nationaal Park De Alde Feanen. Vanaf het terrein kun je dit Friese landschap via het water goed verkennen. Op dit kleinschalige terrein voert de natuur de boventoon: overdag hoor je vogelgeluiden. De nachten lichten op door de Melkweg.

Image

BuitenWedde (GR)

Via een groene oase met vijver loop je naar het kampeerveldje met knusse plekjes voor je tent. In het midden staat een buitenhaard en geniet je van weids uitzicht. Bij slecht weer kun je terecht in de kas en campingkeuken. Rond BuitenWedde zie je Groningen zoals je het misschien nog niet kende: met kronkelige riviertjes en moerasachtige gebieden.

Image

Aaster Uiltje (FR)

Het kleine en beschutte Aaster Uiltje op Terschelling heeft knusse bosplekjes en een gezellig veldje dat ideaal is voor gezinnen met kinderen. Je bent omringd door groen. De weidsheid van het wad vind je vlakbij, evenals het gezellige dorpje Hoorn.

Image

Het Hunehuis (DR)

Bovenop de Havelterberg ligt Het Hunehuis. Daar staat je tent beschut tussen de houtwallen, achter het Natuurvriendenhuis. Het terrein is omringd door heide, bos en zandverstuivingen. Natuurgebieden vind je in overvloed in deze regio, waaronder het Dwingelderveld en de Weerribben. Ook leuk; het nabij gelegen heideveld ligt op de route van de schaapskudde. Grote kans dat je de kudde in de ochtend of avond treft.

Image

Fort WKU (UT)

De wallen van Fort Werk aan de Korte Uitweg bieden je een beschutte plek in het wuivende gras. Vanaf het fort kun je een kano instappen om de omgeving via het water te verkennen. Zoek je weidse vergezichten? Klauter dan de wallen op of loop naar de Lekdijk voor een ruime blik op het rivierengebied.

Image

Kampeerbosje Leerdam (UT)

Kampeerbosje Leerdam is een terrein met slingerpaadjes, houten bruggetjes, slootjes en streekeigen begroeiing die je een beschutte kampeerplek biedt. Handig; er staan verschillende picknicktafels en op het trekkersveld kun je de ruime en een compleet ingerichte buitenkeuken gebruiken.

Image

De Kleine Rug (ZH)

Natuurkampeerterrein De Kleine Rug ligt achter het gelijknamige Natuurvriendenhuis op een schiereilandje, vlak bij Dordrecht én de Biesbosch. Deze plek is alleen bereikbaar met het pontje de ‘Heen en Weer Wolf’. Vergeet de schipper niet te bellen! Op het terrein kun je heerlijk genieten van de rust bij het water. Wil je eropuit? Op het terrein kun je kano’s huren.

Image

Fort Spion (NH)

Verscholen tussen de bomen vind je Fort Spion. Op het veld tussen de fortwallen is plek voor tien tenten. Schuilen bij slecht weer? Dat kan in het fort. Daarbuiten is het volop genieten. Via mooie natuurvaarroutes ontdek je het plassengebied rond Loosdrecht dat grenst aan het kampeerterrein. Dat kan overigens ook uitstekend op de fiets of lopend.

Image