Image

Koken op een Natuurkampeerterrein

Jullie ultieme kampeerrecepten

Ken je dat? Dat je nèt geen vlak plekje kunt vinden voor je gastankje, dat je toch dat botte mes meegenomen hebt of dat de aansteker weer zoek is? Maar ook: dat een eenvoudige pasta op de camping smaakt als haute cuisine?
Het gehannes met een gastankje of kookstelletje tijdens het kamperen: de één vindt het gedoe, de ander vindt het juist onderdeel van de charme. Hoe dan ook; het is anders koken dan thuis!
En daarom vroeg wij jullie om jullie ultieme kampeerrecepten! We hebben een selectie gebundeld in twee fijne kookboekjes: één met recepten voor alleseters en één met recepten voor veganisten.
Alle gerechten zijn toegespitst op eenvoudig koken, vaak eenpansrecepten. De recepten zijn voor 2 tot 4 personen en eenvoudig uit te breiden. Je kunt kampeerkookboekjes gratis downloaden.

Kamperen tussen eetbare natuur

Kamperen tussen je eigen voedsel, dat kan gewoon! Op enkele Natuurkampeerterreinen worden stukjes groen omgetoverd tot eetbare natuur. Wij noemen het ‘Eetbaar Landschap’. Je kunt hier naar hartenlust kruiden oogsten, fruit plukken of struinen door een stukje voedselbos. En soms kun je zelfs je tent opzetten midden tussen de eetbare soorten!

Eetbaar Landschap is niet alleen leuk en lekker voor de mens, maar ook voor de natuur. We verhogen er de biodiversiteit mee, allerlei dieren snoepen mee van al het lekkers. Vlinders, vogels en insecten, ze komen allemaal af op de vruchten van de bloemen en planten.

Natuurkampeerterreinen met Eetbaar Landschap

Op dit moment zijn de eerste paar Natuurkampeerterreinen gestart met het aanplanten van eetbare soorten. Ben je nieuwsgierig geworden? Ga dan eens kamperen op één van de volgende terreinen:

We hopen dat er de komende jaren nog veel meer terreinen met Eetbaar Landschap aan de slag gaan!

Meer informatie over het project Eetbaar Landschap vind je op onze overkoepelende website van De Groene Koepel.

Meer informatie

Lokaal, duurzaam en vers!

Leuk om te weten: op veel Natuurkampeerterreinen zijn moestuintjes aanwezig, of kun je kruiden en andere eetbare natuur plukken. En kijk of je in de omgeving van het Natuurkampeerterrein ingrediënten kunt verzamelen, zo kom je – zeker als je op fietsvakantie bent – vaak boerderijtjes tegen waar groente, fruit en eieren worden verkocht!

Image