Image

Trouwen op een Natuurkampeerterrein

Lange tafels in de buitenlucht, dansen op blote voeten en proosten onder de sterrenhemel

Trouwen in de natuur en met de mogelijkheid dat iedereen kan blijven slapen. Dat waren de twee grote wensen toen we voor het eerst gingen nadenken over onze bruiloft. Na een korte zoektocht kwamen we uit bij een GroepsNatuurkampeerterrein. Ik vertel je graag meer over onze keuze en voorbereidingen!

Twee wensen
Begin februari, om precies te zijn op 2-2-’22, was het opeens zover: mijn vriend toverde een ring tevoorschijn en stelde dé vraag. Mijn antwoord, gezien deze blog, laat zich wel raden. De volgende ochtend, bij het ontbijt, begonnen we voorzichtig te fantaseren. Wat willen we met onze bruiloft? We kwamen uit op twee grote wensen. Omdat we zelf graag kamperen en veel buiten zijn, voelt het vanzelfsprekend om een locatie in de natuur te zoeken. Daarnaast zouden we het bijzonder vinden als alle gasten kunnen blijven slapen. Zo kunnen we er echt een feestje van maken!

Heel lang heeft onze zoektocht naar een geschikte locatie niet geduurd. We kwamen er al snel achter dat er verschillende GroepsNatuurkampeerterreinen zijn waar ook de mogelijkheid bestaat om te trouwen. Dat klonk meteen als muziek in onze oren! Trouwen in het groen, omringd door tenten, lange tafels in de buitenlucht, zitten rond het kampvuur, dansen op blote voeten, proosten onder de sterrenhemel – we zagen het helemaal voor ons.

Zomer 2023
Omdat niet al onze familieleden en vrienden kunnen en willen kamperen, gingen we op zoek naar een locatie waar zij kunnen overnachten in een andere accommodatie. Zo kwamen we uit bij Het Bos Roept!, een prachtig Natuurkampeerterrein in de kop van Noord-Holland waar ook verschillende huisjes (waaronder twee Trekkershutten) staan. Een paar kilometer van dit terrein ligt het groepsterrein De Snippenwei, dat van dezelfde eigenaren is.

Image

Het gebouw op De Snippenwei

Na wat berichten over en weer bleken er in de zomer van 2023 (ja, om te trouwen in deze post-coronatijd heb je een lange adem nodig) nog een aantal weekenden open te staan. Om de knoop door te kunnen hakken besloten we te gaan kijken. Eenmaal daar aangekomen was er nog wel wat fantasie nodig: begin maart waren de bomen natuurlijk nog volledig kaal, terwijl het hier in de zomer helemaal groen moet zijn. Maar toch, we waren meteen verkocht.

Kijk deze foto’s!
De Snippenwei ligt tussen de bossen van Staatsbosbeheer. Er staat een gebouw, met daarin een keuken, veel ruimte voor tafels en stoelen, en het sanitair. Daaromheen is het tentenveld, een strook voor campers of campers en een centrale kampvuurplaats. Verder: groen.

Image

Lange tafels op De Snippenwei

Het is misschien lastig voorstellen hoe zo’n grasveld omringd door bomen volgende zomer het decor van onze bruiloft kan zijn. Maar gelukkig zijn we niet de eersten die hier trouwen. Sterker nog: een korte digitale zoektocht laat zien dat dit vaker gebeurt. En daar zijn ook foto’s van! Kijk bijvoorbeeld eens hier. Ziet er prachtig uit toch?

De komende maanden gaan we eens nadenken wat we precies willen. Wat doen we met de ceremonie? Laten we een aantal foodtrucks komen? Wat willen we met de muziek: gaan we voor een livebandje binnen of voor silent disco buiten? Er zijn zoveel mogelijkheden! Maar twee dingen staan vast: we gaan trouwen in de natuur en iedereen is van vrijdag tot en met zondag welkom met een tentje, camper of caravan. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de zomer van 2023!

Deze blog werd geschreven door Ieke Schout, marketing- en communicatiemedewerker van De Groene Koepel en (freelance) podcastmaker. Al een aantal jaar kampeert zij, samen met haar gezin, met veel enthousiasme op de Natuurkampeerterreinen. De komende maanden zal ze af en toe schrijven over de voorbereidingen van de bruiloft.

Wil jij ook trouwen op een GroepsNatuurkampeerterrein?

Sommige terreinen zijn een officiële trouwlocatie. Maar ook op de andere locaties zijn jullie van harte welkom voor het diner of feest.