Image

Trouwen op een Natuurkampeerterrein: De voorbereiding

Deze zomer is het zover: wij gaan trouwen op een GroepsNatuurkampeerterrein!

Nog een paar maanden en dan is het eindelijk zover: wij gaan trouwen! Daarvoor hebben we een bijzondere locatie gevonden: GroepsNatuurkampeerterrein De Snippenwei, in de kop van Noord-Holland. Eerder schreef ik al over de keuze voor deze prachtige locatie, nu neem ik je graag mee in de voorbereidingen.

Een bruiloft op een GroepsNatuurkampeerterrein, wat moet je je daarbij voorstellen? Trouwen in het groen, midden in het bos. Lange tafels in de buitenlucht, samen zitten rond het kampvuur, dansen op blote voeten en proosten onder de sterrenhemel. En na afloop kruipt iedereen z’n tent, camper of caravan in. Klinkt fantastisch toch?

Maar voordat het zo ver is, moet alles nog wel geregeld worden. De Snippenwei, onderdeel van Natuurkampeerterrein Het Bos Roept!, is een prachtig kampeerterrein met groepsruimte, waarin ook de keuken en het sanitair te vinden zijn. ’s Avonds kan deze ruimte eenvoudig omgetoverd worden tot dansvloer. Maar zoiets als muziek, aankleding en catering moeten we wel zelf regelen. Leuk, want dat betekent dat (bijna) alles kan, maar ook best ingewikkeld. Want ja, waar begin je dan?

Het ja-woord

Eerst maar eens over het trouwen zelf. GroepsNatuurkampeerterrein De Snippenwei valt onder de gemeente Hollandse Kroon, waarin het mogelijk is om overal te trouwen, ook in de buitenlucht. Je kunt kiezen voor een trouwambtenaar uit deze gemeente of zelf een eigen (tijdelijke) trouwambtenaar aanstellen. Wij kozen voor het eerste en regelden dit online heel eenvoudig. Er zijn meer GroepsNatuurkampeerterreinen waar je elkaar het ja-woord kan geven. Ideaal, want zo heb je de ceremonie en het feest op dezelfde locatie!

Dan de aankleding. Gelukkig bestaat via de beheerders van De Snippenwei de mogelijkheid om van alles te huren. Denk bijvoorbeeld aan een tarptent van maar liefst 100 vierkante meter (die ook nog eens voor je wordt opgezet), klapstoelen, biertafels, vlaggetjes en lampjes. Heel handig, want dan hoef je die niet zelf allemaal te zoeken en te huren. De (veld)bloemen komen straks uit een pluktuin. Wij sparen alvast lege flessen pastasaus die als vaasjes op de tafels kunnen staan. Dan rest alleen nog het huren van geluidsapparatuur en iets van lampen, om van de dansvloer ook echt een dansvloer te maken.

Image
De groepsruimte van De Snippenwei

We hebben gelukkig al een goede cateraar gevonden. De groepsruimte beschikt over een volledig ingerichte keuken, inclusief koelkasten, gasfornuis en oven. Vanuit daar kan de cateraar straks de hapjes, het eten en de toetjes serveren. Maar er zijn natuurlijk ook andere opties: op het terrein zijn verschillende stroompunten, waar bijvoorbeeld een foodtruck kan staan. Ook leuk!

Het hele weekend

Het kampeerterrein zelf hebben we van vrijdag- tot zondagmiddag gehuurd. Familie en vrienden hebben de mogelijkheid om vrijdagmiddag al te komen en hun tentje, camper of caravan daar neer te zetten. Iedereen kan natuurlijk z’n wandelschoenen of racefiets meenemen en vrijdag alvast de omgeving ontdekken. Er is namelijk genoeg te doen! De ceremonie is zaterdagmiddag, gevolgd door het eten en het feest. En zondagmiddag, als we genoten hebben van een vers ontbijtje, is het weer tijd om te vertrekken.

De komende tijd gaan we ons bezighouden met alle details: willen we meer aankleding, welke wijnen komen er bij het diner op tafel, welk hoekje van het terrein is de mooiste plek voor de ceremonie zelf? We weten nu alvast wel dat de bruiloft, en het weekend eromheen, precies worden waar we zelf zo blij van worden: kamperen, midden in de natuur, samen met familie en vrienden. Lekker lang tafelen in het gras, de hele avond dansen en tussendoor ook nog eens trouwen. Wij kunnen niet wachten!

Deze blog werd geschreven door Ieke Schout, marketing- en communicatiemedewerker van De Groene Koepel en (freelance) podcastmaker. Al een aantal jaar kampeert zij, samen met haar gezin, met veel enthousiasme op de Natuurkampeerterreinen.

Wil jij ook trouwen op een GroepsNatuurkampeerterrein?

Sommige terreinen zijn een officiële trouwlocatie. Maar ook andere terreinen ben je van harte welkom voor het diner of feest!