Image

Kamperen met kinderen

De natuur is de grootste speeltuin. Er valt altijd wat te ontdekken! Voor jonge kampeerders zijn op sommige terreinen speelplekken gecreëerd, zoals een zandheuvel of klimboom. Soms vind je er zelfs poezen, kippen of geitjes.

De Haverkamp (GD)

Op De Haverkamp bij Zutphen is een kikkerpoel, waar kinderen kunnen spelen met schepnetjes. Ook zijn er twee zandplekken met waterpomp, heerlijk met warm weer! Praktisch: hier kun je een elektrische bakfiets huren.

Image

Amstelkade (UT)

Ga zwemmen, klim in de boomhut, knuffel met de dieren op de kinderboerderij, spring op de trampoline of scheur rond op een skelter. Op Amstelkade, tussen Utrecht en Amsterdam, kan het allemaal!

Image

Hoeve Krekelberg (LB)

Hoeve Krekelberg heeft een kindvriendelijk veld, met in het midden een mooie speeltuin. Zo hou je vanuit je luie stoel de kinderen in de gaten, terwijl je zelf geniet van een heerlijke vakantie in de Limburgse heuvels.

Image

Landgoed De Barendonk (NB)

Op het Noord-Brabantse Landgoed De Barendonk vind je een familietentenveld, grote zandbak, waterpomp met tobbes en een kabouterpad. En alsof dat nog niet genoeg is: hier kunnen kinderen ook schatzoeken met GPS!

Image

De Klashorst (OV)

Zijn de kinderen uitgekeken op de speeltuin van De Klashorst? Pak dan eens een schepnetje en kijk wat er allemaal in het water zit. Ook leuk: ga met het pannenkoekenpakket aan de slag en tover een heerlijke maaltijd op tafel!

Image

It Dreamlân (FR)

Voor kinderen is het Friese It Dreamlân een waar paradijs. Kleine kinderen vermaken zich in de zandbak, op de trampoline en met de fietsjes, driewielers en kruiwagentjes. Oudere kinderen pakken een kano of trekken zich terug in het chillhok.

Image

De Duiventoren (NB)

De Duiventoren is een mooi, kindvriendelijk terrein in Noord-Brabant. Hier vind je een natuurpoel waar je kunt zwemmen en vissen, en een speelterrein met waterpomp. Ook zijn hier kippen, ezels en varkens die je mag aaien!

Image

De Dassenburcht (OV)

Kom je met jonge kinderen naar De Dassenburcht, kies dan voor het open veld met ‘speeldassenburcht’. Hier kunnen ze zich uren vermaken! Mooi weer? Dan loop je zo naar zwemplas De Zwarte Dennen voor een frisse duik.

Image

Op zoek naar meer kindvriendelijke Natuurkampeerterreinen?

Op maar liefst 84 terreinen vind je voorzieningen voor (jonge) kinderen. Kijk snel welk terrein bij jullie past!