Image

BuitenWedde, vakantie in groen Westerwolde

Afgelopen weekend hebben we een weekend mogen kamperen op Natuurkampeerterrein BuitenWedde, aan de poort van Westerwolde.

De week ervoor was het nogal regenachtig, dus we hadden ons voorbereid op een nat weekend, maar toen we in onze camper die kant opreden, brak de hemel open en scheen de zon!

Na een rit van een half uur kwamen we aan bij Natuurkampeerterrein BuitenWedde, gelegen, je raadt het al, net buiten het dorpje Wedde in Oost-Groningen. Westerwolde in Oost-Groningen, waarbij je denkt aan weidse uitzichten over landerijen, doet verrassend Frans aan. Het is een thuiswedstrijd, want we wonen zelf in het zuidelijkste puntje van dit prachtige gebied!

Image

GASTVRIJE ONTVANGST

Terwijl we onze camper over de oprijlaan van Natuurkampeerterrein BuitenWedde rijden, wat ook als een Frans landweggetje voelt, staat Fedda, één van de eigenaressen, ons al op te wachten met een grote glimlach op haar gezicht. Ze begroet ons en laat meteen ons plekje zien, dat is namelijk aan het begin van de camping, op een grindplaatsje. Het voelt een beetje gek om pal naast de parkeerplaats je camper te plaatsen, maar Fedda en Margreet hebben voor de camperaars een privétuintje gecreëerd waardoor je echt een eigen domein hebt. Fedda neemt ons meteen even mee voor een rondleiding over het natuurkampeerterrein.

RUST EN STILTE IN EEN GROENE OASE OP BUITENWEDDE

We parkeren de camper en pakken, traditiegetrouw, eerst de stoelen uit en nemen een wijntje (op de lange reis van een half uurtje rijden :-)). En we genieten van de rust en stilte om ons heen. We hebben een prachtig uitzicht op de verbouwde Groningse boerderij. Het privétuintje met bloeiende bloemen gonst van de bijen en hommels, vlinders vliegen af en aan. In de linde heeft de merel een nest, we zien hem vaak voorbij vliegen met dikke larven in zijn bek voor de jongen. Het zonnetje schijnt nog steeds heerlijk en we worden loom en lui. Dit is onthaasten.

Image

Lees de volledige blog verder op de website van Kampeermeneer.

Op de kampeerblog ‘Kampeermeneer’ schrijven verschillende bloggers over hun kampeeravonturen. Deze blog werd geschreven door Wijtske.

“Ik ben Wijtske, 46 jaar en samen met mijn man en kinderen kamperen we er op los. Met onze Volkswagen T3 camper trekken we er op uit in Nederland en Europa. Het liefst kampeer ik op Staatsbosbeheer of alternatieve sfeervolle campings.”

Dit vind je ook interessant

 • Image

  Rust, stilte en vuur

  Ongekende temperaturen in februari zette alles in mij aan om naar buiten te gaan. De kampeerspullen in de auto en op weg naar Drenthe. Op zoek naar rust en ruimte. Wellicht de stilte?

 • Image

  Waarom kamperen deze herfstvakantie?

  Kamperen in de herfstvakantie? Ik krijg soms rare blikken als ik vertel dat we in de herfstvakantie gaan kamperen. ‘Dat is toch veel te koud!’

 • Kamperen in de natuur - met een groep

  Winterkamperen

  Narda ging rond de jaarwisseling winterkamperen op Natuurkampeerterrein De Veenkuil. Lees hier haar ervaringen!