Image

Blog: Een prachtige weekendbruiloft

Trouwen op een Natuurkampeerterrein betekent blote voeten in het gras, dineren aan lange tafels en met elkaar bij het kampvuur zitten.

Eindelijk. In de winter van 2022 legden we de datum en locatie voor onze bruiloft vast. Half juni 2023 was het zover: wij trouwden op GroepsNatuurkampeerterrein De Snippenwei in de kop van Noord-Holland. Eerder schreef ik al over de keuze van deze locatie en over de voorbereidingen. Nu neem ik je graag mee naar de dag zelf. Of eigenlijk: het weekend. Wat was het mooi!

Vrijdag

Wij arriveren aan het begin van de middag op De Snippenwei. Dit terrein hebben we van vrijdag- tot en met zondagmiddag helemaal voor onszelf. Bij aankomst verbazen we ons erover hoe mooi het is. We hebben het terrein twee keer gezien: een keer in februari en eind september, in heel andere seizoenen dus. Nu is zo groen, terwijl het de afgelopen weken toch droog is geweest. Terwijl wij een rondje lopen arriveert al een aantal vrienden en familieleden. De eerste tenten, campers en caravans worden neergezet en versierd met vlaggetjes.

Via Het Bos Roept!, het Natuurkampeerterrein dat van dezelfde eigenaren is, hebben we allerlei spullen voor de bruiloft gehuurd: tafels, stoelen, stoffen vlaggetjes, prikkabels. Andere attributen, zoals een trouwbankje en een aantal Perzische tapijten, hebben we opgehaald bij een verhuurbedrijf in de buurt. We beginnen met het opbouwen en langzaam krijgt alles een vorm. Omdat het terrein best groot is, richten we verschillende hoekjes in: de ceremonie zal plaatsvinden onder de bomen, de borrel iets verderop. Het diner vindt plaats onder de tarptent, het toetje eten we onder de schaduwdoeken en voor het feest gaan we naar binnen, in de gemeenschappelijke ruimte.

Leuk: veel van onze gasten druppelen in de loop van de dag ‘binnen’ en blijven het hele weekend kamperen. We eten met elkaar en daarna gaat het kampvuur aan. Wij slapen die avond in een van de huisjes op Het Bos Roept!, waar we ons ook gaan klaarmaken voor de bruiloft. We balen stiekem dat we weg gaan, iedereen zit zo gezellig bij het vuur. Maar goed, we kiezen voor een goede nachtrust en slapen in ons prachtige huisje.

Zaterdag

Als we wakker worden staat er voor ons huisje al een ontbijtmand vol lekkers klaar. We ontbijten samen in het zonnetje en daarna beginnen de voorbereidingen. Haar, make-up en kleding. Onze fotograaf en videograaf zijn er ook al om het een en ander vast te leggen. Halverwege de middag rijden we met het vintage Volkswagenbusje van mijn ouders naar De Snippenwei. Het gaat echt gebeuren!

Image

Onder de bomen vindt onze ceremonie plaats. De Snippenwei valt binnen de gemeente Hollands Kroon en daar mag je overal trouwen. Daarom komt de Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand gewoon bij ons langs. Alles voor de ceremonie ziet er prachtig uit. Tussen de stoelen staan de bloemen uit de pluktuin, samen met windlichten die we de afgelopen tijd bij de kringloop hebben gespaard. De zon schijnt, de vogels fluiten en wij geven elkaar het ja-woord.

Daarna volgen de borrel en het diner. We hebben gekozen voor een cateraar die ’s middags in de keuken alles heeft klaargemaakt. Het eten wordt in grote schalen uitgeserveerd terwijl wij met elkaar aan lange tafels zitten, waar natuurlijk de plukbloemen ook op staan. Met de vlaggetjes en prikkabels boven ons ziet alles er zo mooi en feestelijk uit.

Na het heerlijke toetjesbuffet is het tijd voor het feest. De stoelen en tafels in de gemeenschappelijke binnenruimte zijn aan de kant geschoven, waardoor er een dansvloer is ontstaan. We hebben draaitafels gehuurd en een schema gemaakt, zodat alle vrienden die dat willen een half uurtje kunnen draaien. Terwijl er binnen gedanst wordt, zitten er ook gasten rustig buiten met een drankje. De een besluit op tijd z’n slaapzak in te kruipen, de ander danst tot in de vroege uurtjes.

Image
Zondag

De vogels fluiten, de zon staat al hoog aan de hemel en overal om ons heen horen we de tentritsen opengaan. Na een korte nacht wordt iedereen langzaam wakker. Via Het Bos Roept! hebben we die ochtend ontbijt geregeld, bestaande uit vers brood, croissantjes, eitjes en yoghurt. Iedereen schuift brak aan, aan dezelfde lange tafels waar eerder het diner plaatsvond. Het is de perfecte afsluiting van ons bruiloftsweekend. We waren nog van plan om met elkaar te gaan zwemmen in het IJsselmeer, aan de andere kant van de dijk, maar we zijn moe. Met elkaar ruimen we op en dan is het tijd om weer naar huis te gaan.

Daar gloeien wij nog na. Het was fantastisch, mooier dan we ons hadden kunnen voorstellen. Trouwen op een prachtig kampeerterrein, onder de bomen en op blote voeten, met iedereen die we liefhebben eromheen. Beter kon niet!

Deze blog werd geschreven door Ieke Schout, marketing- en communicatiemedewerker van De Groene Koepel en (freelance) podcastmaker.

Wil jij ook trouwen op een Natuurkampeerterrein?

Kijk snel op welke groepsterreinen je hiervoor terecht kunt.