Image

Op fietsvakantie langs Natuurkampeerterreinen

Voor veel mensen is een fietsvakantie ultieme vrijheid. Je hoeft alleen maar te trappen en verder niets. Alles wat je daadwerkelijk nodig hebt, blijkt in twee fietstassen te passen. Het leven is ineens heel eenvoudig!

Meerdaagse fietsroutes

Fietsen van Natuurkampeerterrein naar Natuurkampeerterrein door een prachtig landschap. Kijk zelf hoeveel etappes je per dag fietst en bepaal zo waar je overnacht. Op de Natuurkampeerterreinen is er altijd een plekje vrij voor fietsers en wandelaars. In het hoogseizoen (Hemelvaart, Pinksteren en de zomervakantie) raden we wel aan even te bellen van tevoren. Dan hoeven beheerders niet onnodig een plekje vrij te houden.

Natuurkampeerroute door de Achterhoek

Deze route is opgesteld door de beheerders van de Natuurkampeerterreinen in de regio en telt ruim 400 kilometer. Je kunt ‘m opdelen in negen dagetappes.

Image

Maak je eigen fietsroute

Via de Fietsrouteplanner van Nederland Fietsland kun je eenvoudig je eigen knooppuntenroute langs Natuurkampeerterreinen plannen. Op de kaart zijn de Natuurkampeerterrein ingetekend. Handig!

 • Image

  Zo hou je je fietsvakantie leuk! (6 tips)

  Op vakantie met de fiets is wat ons betreft één van de leukste manieren van reizen. Het is gezond, duurzaam, relatief goedkoop en je bent de hele dag buiten. En iedereen kan het! Maar een fietsvakantie vergt wel enige voorbereiding!

 • Image

  Fietsvakantie met kinderen

  Ook met kinderen is een fietsvakantie ideaal. Terwijl de kids een dutje doen in de fietskar, of luid zingend voorop zitten en van het voorbij trekkende landschap genieten (Netflix is er niks bij!) werk jij nog een beetje aan je conditie.

 • Op de achtergrond een weiland vol koolzaad. Vooraan Barend op een volgeladen racefiets

  Fietsvakantie en Trekkershutten

  Marieke en Barend fietsen in vier dagen door Groningen en Drenthe en sliepen in Trekkershutten op Natuurkampeerterreinen. ‘Wat een heerlijkheid om door de weidsheid en leegte van het Noorden te fietsen om vervolgens ’s avonds in een gespreid bedje te duiken!’